Warholms kjæreste om OL-bragden: – Det er vanvittig

Alene i Oslo så Oda Djupvik kjæresten Karsten ta OL-gull. Rekordtiden var så utrolig at hun lurte på om tiden var feil. – At det var fysisk mulig for et menneske ... Jeg fikk rett og slett hakeslepp.

Karsten og Oda

STOLT: – Stor idrett, sier Karstens kjæreste Oda rekordtiden 45,94 på 400 meter hekk.

Foto: Harald Thingnes / NRK

– Det var utrolig gøy. Virkelig stas at han klarer å dra frem en slik prestasjon i en OL-finale, sier Oda Djupvik til NRK.

Hun og Karsten Warholm har vært kjærester i seks år. Gjennom årene har hun sett hvor hardt hekkeløperen jobber hver dag for å oppnå sine drømmer på friidrettsbanen.

– Dette er utrolig fortjent. Jeg har vært med i mange år nå, og jeg vet ikke om noen som jobber hardere for drømmene sine enn det Karsten gjør. At han lykkes er veldig gøy. Det viser at hardt arbeid, det skal ikke kimses av.

Mens Warholms mamma og søsken så gulløpet hjemme i Ulsteinvik, så Oda kjærestens OL-bragd hjemme alene i sofaen i Oslo.

Der falt det noen gledestårer.

– Det var deilig å være i trygge omgivelser uten kameraer i ansiktet. Jeg feiret akkurat slik kroppen reagerer.

Fikk hakeslepp

Verdensrekorden på 45,94 hylles verden over som en utrolig rekord for historiebøkene.

Warholm ble med det første menneske til å løpe 400 meter hekk på under 46 sekunder. En grense som ikke har virket mulig – før i dag.

Oda forteller at hun aldri har hørt kjæresten snakke om at han drømmer om tider på 45-tallet.

– Det har aldri vært nevnt for meg. At det var fysisk mulig for et menneske ... Jeg fikk rett og slett hakeslepp når jeg så den tida.

Da tiden lyste opp på skjermen hjemme i leiligheten lurte hun først på om tiden kunne være feil.

– Det er vanvittig. Stor idrett.

Hun har blitt overøst med gratulasjoner etter fantomløpet og synes det er artig at så mange gleder seg på Warholms vegne.

Athletics - Men's 400m Hurdles - Final

VERDENSREKORD: 45.94. Det er bare å notere seg de tallene.

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

– Fått et lite livstegn

Men etter OL-gullet måtte Oda konkurrere med hele verden for å gratulere gullgutten, og de har foreløpig ikke snakket sammen.

– Jeg har fått et lite livstegn. Jeg sendte selvfølgelig en gratulasjonsmelding til ham. Da fikk jeg et fint takk, sier Oda som tror det kan ta tid før de får tatt gullpraten.

– Først skal han ha en del pressekonferanser i dag. Så har han sikkert en hel del å snakke med Leif (Olav Alnes, Warholms trener) om. Da får jeg tåle at jeg havner i andre rekke.

Hun ser frem til å få kjæresten hjem, og ser for seg en feiring av det rolige slaget da.

– Det blir bare en rolig helg innendørs. Kanskje det blir fint vær, da blir det noen spaserturer. Det blir ganske ned på jorda og bare slappe av.

Se rekordløpet her:

Warholm

SE REKORDLØPET HER: Ansiktsuttrykket sier det meste. Heller ikke Karsten Warholm kunne tro det han så da han kikket på resultattavla og så tiden sin.

Siste nytt

 • Sikter mot tilskuerrekord i EM

  Spania planlegger for 68.000 tilskuere i finalekampene i EM-sluttspillet i håndball for menn i 2028. Tilskuerfesten vil i så fall finne sted på Atletico Madrids hjemmebane. Det er den spanske avisen Marca som melder dette.

  Verdensrekorden for tilskuere på en håndballkamp er 44.189 og ble satt i en kamp mellom Rhein-Neckar Löwen og Hamburg i 2014. Spanjolene søker om mesterskapet sammen med Portugal, og tildelingen skjer i november. Også Norge, Sverige og Danmark søker om mesterskapet i 2028.

  Håndball EM herrer 2020
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Ruud kan få sitt første Murray-møte

  Casper Ruud har walkover i første runde av ATP-turneringen i San Diego og kan møte en aldrende tennislegende allerede i andre runde.

  Tidligere verdensener Andy Murray, nå rangert som nummer 109 i verden, møter japanske Kei Nishikori i første runde. Japaneren er favoritt, men skulle Murray vinne kan han møte Ruud i andre runde. De to har aldri møttes før.

  Ruud er blant favorittene i ATP 250-turneringen og er andreseedet. Andrej Rublev er førsteseedet.

  Laver Cup 2021 - Day 1
  Foto: Clive Brunskill / AFP
 • Gir seg som landslagstrener

  Pål Anders Ullevålseter har vært landslagstrener i enduro i åtte år, men har sagt opp stillingen sin i Norges Motorsportforbund, melder NTB.

  – Alt har sin ende og nå føler jeg for å tenke litt annerledes. Jeg vil ønske NMF og norsk motorsport lykke til videre, men motorsporten blir nok ikke helt kvitt meg, sier Ullevålseter i en pressemelding.

  NM-Veka 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal