Warholms kjæreste om OL-bragden: – Det er vanvittig

Alene i Oslo så Oda Djupvik kjæresten Karsten ta OL-gull. Rekordtiden var så utrolig at hun lurte på om tiden var feil. – At det var fysisk mulig for et menneske ... Jeg fikk rett og slett hakeslepp.

Karsten og Oda

STOLT: – Stor idrett, sier Karstens kjæreste Oda rekordtiden 45,94 på 400 meter hekk.

Foto: Harald Thingnes / NRK

– Det var utrolig gøy. Virkelig stas at han klarer å dra frem en slik prestasjon i en OL-finale, sier Oda Djupvik til NRK.

Hun og Karsten Warholm har vært kjærester i seks år. Gjennom årene har hun sett hvor hardt hekkeløperen jobber hver dag for å oppnå sine drømmer på friidrettsbanen.

– Dette er utrolig fortjent. Jeg har vært med i mange år nå, og jeg vet ikke om noen som jobber hardere for drømmene sine enn det Karsten gjør. At han lykkes er veldig gøy. Det viser at hardt arbeid, det skal ikke kimses av.

Mens Warholms mamma og søsken så gulløpet hjemme i Ulsteinvik, så Oda kjærestens OL-bragd hjemme alene i sofaen i Oslo.

Der falt det noen gledestårer.

– Det var deilig å være i trygge omgivelser uten kameraer i ansiktet. Jeg feiret akkurat slik kroppen reagerer.

Fikk hakeslepp

Verdensrekorden på 45,94 hylles verden over som en utrolig rekord for historiebøkene.

Warholm ble med det første menneske til å løpe 400 meter hekk på under 46 sekunder. En grense som ikke har virket mulig – før i dag.

Oda forteller at hun aldri har hørt kjæresten snakke om at han drømmer om tider på 45-tallet.

– Det har aldri vært nevnt for meg. At det var fysisk mulig for et menneske ... Jeg fikk rett og slett hakeslepp når jeg så den tida.

Da tiden lyste opp på skjermen hjemme i leiligheten lurte hun først på om tiden kunne være feil.

– Det er vanvittig. Stor idrett.

Hun har blitt overøst med gratulasjoner etter fantomløpet og synes det er artig at så mange gleder seg på Warholms vegne.

Athletics - Men's 400m Hurdles - Final

VERDENSREKORD: 45.94. Det er bare å notere seg de tallene.

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

– Fått et lite livstegn

Men etter OL-gullet måtte Oda konkurrere med hele verden for å gratulere gullgutten, og de har foreløpig ikke snakket sammen.

– Jeg har fått et lite livstegn. Jeg sendte selvfølgelig en gratulasjonsmelding til ham. Da fikk jeg et fint takk, sier Oda som tror det kan ta tid før de får tatt gullpraten.

– Først skal han ha en del pressekonferanser i dag. Så har han sikkert en hel del å snakke med Leif (Olav Alnes, Warholms trener) om. Da får jeg tåle at jeg havner i andre rekke.

Hun ser frem til å få kjæresten hjem, og ser for seg en feiring av det rolige slaget da.

– Det blir bare en rolig helg innendørs. Kanskje det blir fint vær, da blir det noen spaserturer. Det blir ganske ned på jorda og bare slappe av.

Se rekordløpet her:

Warholm

SE REKORDLØPET HER: Ansiktsuttrykket sier det meste. Heller ikke Karsten Warholm kunne tro det han så da han kikket på resultattavla og så tiden sin.

Sportsnyheter

Sheriff Tiraspol sjokkerer i mesterligaen – slo Real Madrid

Lille Sheriff Tiraspol kommer fra en stat som ikke er internasjonalt anerkjent. Tirsdag slo de sensasjonelt Real Madrid i mesterligaen og leder nå den tøffe gruppe D.

Siste nytt

 • Knusende Liverpool-seier over Porto

  Liverpool var i scoringsform da de slo Porto på bortbane hele 5-1 i mesterligaoppgjøret tirsdag. Både Mohammed Salah og Roberto Firmino scoret hver sine to mål, mens Sadio Mané også var ansvarlig for en scoring. Etter seieren topper Liverpool sin gruppe suverent med seks poeng.

  Porto var hardt rammet av skader. Stopperkjempen Pepe måtte gi seg etter å ha fått problemer under oppvarmingen, mens midtbanespilleren Otávio måtte byttes ut før det var spilt et kvarter. Laget er nå på sisteplass med ett poeng.

  Liverpool spilte for øvrig med sørgebind etter klubblegenden Roger Hunts død.

  Liverpool.
  Foto: Luis Vieira / AP
 • Bråthen har levert stevning

  Ifølge VG har hoppsjef Clas Brede Bråthen levert stevning til Oslo tingrett. Det får også NRK bekreftet. Det innebærer at det allerede varslede søksmålet mot Norges Skiforbund blir en realitet.

  Også Bråthens advokat, Marit Håvemoen, bekrefter dette overfor NTB.

  Bråthens fagforening, Handel og Kontor, vil kommentere stevningen i en pressemelding tirsdag kveld.

  Norges Skiforbund og forbundets hoppkomité satt mandag i møter om Bråthen-konflikten, men det er ikke kommet noen konklusjon fra møtet.

  Toppledelsen i skiforbundet ønsker ikke å forlenge kontrakten til Clas Brede Bråthen når den går ut i april 2022, mens Bråthen lenge har varslet et søksmål hvor han krever fast jobb.

  Hopperne konkurrerer på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Haaland må stå over kamp

  Erling Braut Haaland sliter fortsatt med en muskelskade i låret og spiller ikke tirsdagens mesterligakamp for Borussia Dortmund mot Sporting Lisboa.

  Det var ventet at Haaland skulle gå glipp av kampen ettersom han ikke deltok på mandagens fellestrening.

  Spissen pådro seg skaden i forrige uke, og han mistet helgens kamp mot Borussia Mönchengladbach (0-1-tap) i 1. Bundesliga.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FC Union Berlin
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal