Hopp til innhold

Warholms kjæreste om OL-bragden: – Det er vanvittig

Alene i Oslo så Oda Djupvik kjæresten Karsten ta OL-gull. Rekordtiden var så utrolig at hun lurte på om tiden var feil. – At det var fysisk mulig for et menneske ... Jeg fikk rett og slett hakeslepp.

Karsten og Oda

STOLT: – Stor idrett, sier Karstens kjæreste Oda rekordtiden 45,94 på 400 meter hekk.

Foto: Harald Thingnes / NRK

– Det var utrolig gøy. Virkelig stas at han klarer å dra frem en slik prestasjon i en OL-finale, sier Oda Djupvik til NRK.

Hun og Karsten Warholm har vært kjærester i seks år. Gjennom årene har hun sett hvor hardt hekkeløperen jobber hver dag for å oppnå sine drømmer på friidrettsbanen.

– Dette er utrolig fortjent. Jeg har vært med i mange år nå, og jeg vet ikke om noen som jobber hardere for drømmene sine enn det Karsten gjør. At han lykkes er veldig gøy. Det viser at hardt arbeid, det skal ikke kimses av.

Mens Warholms mamma og søsken så gulløpet hjemme i Ulsteinvik, så Oda kjærestens OL-bragd hjemme alene i sofaen i Oslo.

Der falt det noen gledestårer.

– Det var deilig å være i trygge omgivelser uten kameraer i ansiktet. Jeg feiret akkurat slik kroppen reagerer.

Fikk hakeslepp

Verdensrekorden på 45,94 hylles verden over som en utrolig rekord for historiebøkene.

Warholm ble med det første menneske til å løpe 400 meter hekk på under 46 sekunder. En grense som ikke har virket mulig – før i dag.

Oda forteller at hun aldri har hørt kjæresten snakke om at han drømmer om tider på 45-tallet.

– Det har aldri vært nevnt for meg. At det var fysisk mulig for et menneske ... Jeg fikk rett og slett hakeslepp når jeg så den tida.

Da tiden lyste opp på skjermen hjemme i leiligheten lurte hun først på om tiden kunne være feil.

– Det er vanvittig. Stor idrett.

Hun har blitt overøst med gratulasjoner etter fantomløpet og synes det er artig at så mange gleder seg på Warholms vegne.

Athletics - Men's 400m Hurdles - Final

VERDENSREKORD: 45.94. Det er bare å notere seg de tallene.

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

– Fått et lite livstegn

Men etter OL-gullet måtte Oda konkurrere med hele verden for å gratulere gullgutten, og de har foreløpig ikke snakket sammen.

– Jeg har fått et lite livstegn. Jeg sendte selvfølgelig en gratulasjonsmelding til ham. Da fikk jeg et fint takk, sier Oda som tror det kan ta tid før de får tatt gullpraten.

– Først skal han ha en del pressekonferanser i dag. Så har han sikkert en hel del å snakke med Leif (Olav Alnes, Warholms trener) om. Da får jeg tåle at jeg havner i andre rekke.

Hun ser frem til å få kjæresten hjem, og ser for seg en feiring av det rolige slaget da.

– Det blir bare en rolig helg innendørs. Kanskje det blir fint vær, da blir det noen spaserturer. Det blir ganske ned på jorda og bare slappe av.

Se rekordløpet her:

Warholm

SE REKORDLØPET HER: Ansiktsuttrykket sier det meste. Heller ikke Karsten Warholm kunne tro det han så da han kikket på resultattavla og så tiden sin.

Siste nytt

  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal