Warholms erkerival med ny supertid

Abderrahman Samba klinte til på 400 meter hekk i Diamond League i Kina i ettermiddag, men ble presset helt inn av stjerneskudd.

Samba

HERJER VIDERE: Abderrahman Samba slo supertalentet Rai Benjamin, og vant overlegent på 400 meter hekk i ettermiddag.

Foto: Aly Song / Reuters

– Det blir et heftig oppgjør, fastslo NRKs friidrettskommentator Jann Post på forhånd.

Han siktet til dagens møte mellom verdensener Abderrahman Samba og supertalentet Rai Benjamin (21) på 400 meter hekk i Diamond League-stevnet i Shanghai.

Sistnevnte gjorde sin proffdebut noen få minutter over klokka 13, norsk tid, i ettermiddag. Amerikaneren forbløffet en hel friidrettsverden da han – helt ukjent – løp inn til 47,02 i det amerikanske studentmesterskapet 8. juni i fjor.

Sambashow

Parallelt med Benjamins supertid og kjempeframgang, festet Samba, som representerer Qatar, virkelig grepet om tittelen som verdens beste løper på 400 meter hekk i fjor.

Warholms erkerival klinket til med 46,98, det nest raskeste løpet på distansen noensinne, i Paris 30. juni.

Til sammenligning er Karsten Warholms personlige rekord, satt i august i fjor, på 47,64. Da Warholm ble verdensmester i regnet i London i august 2017, løp han på 48,35.

KARSTEN WARHOLM

VERDENSMESTER: Karsten Warholm må sannsynligvis løpe et superløp om han skal forsvare VM-tittelen sin i Doha til høsten.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Nordmannen har ennå ikke sesongdebutert utendørs i 2019, og han stilte dermed ikke opp i Shanghai i ettermiddag.

Jevnt lenge

Det gjorde imidlertid Samba og Benjamin. De to utklasset resten av feltet, og lå helt likt da det gjensto 100 meter.

Mot slutten hadde Samba åpenbart best krefter. 23-åringen seilte fra en stiv Benjamin og løp i ensom majestet over mållinja. Han feiret umiddelbart, og var åpenbart lettet over å ha slått supertalentet fra USA.

– Det var et fantastisk løp. Rai og jeg presset hverandre helt til mål. Hovedmålet denne sesongen er VM i Doha senere i år. Det er et stort år, og jeg føler meg bedre i år, sier Samba etter seieren.

Shanghai

JEVNT LENGE: Rai Benjamin (t.v.) presset verdensener Abderrahman Samba lørdag ettermiddag, men måtte gi tapt mot slutten.

Foto: Aly Song / Reuters

Vinnertiden hans ble 47,27, mens Benjamin, som ikke har løpt 400 meter hekk i et offisielt løp på nesten et år, fikk tida 47,80.

– En av de virkelige gode tidene på denne distansen. Han måtte jobbe for den seieren der, sa NRK-kommentator Jann Post da Samba løp i mål.

NRK-ekspert Vebjørn Rodal synes ikke 47,27 var like skremmende som man skulle tro.

– Jeg tror kanskje ikke Karsten Warholm ble kjempeskremt av den tida her, sa han.

Årets store mål for Samba, Benjamin og Warholm er naturligvis VM i Doha til høsten. Benjamins planer framover er av det åpenbare slaget:

– Dette er det første Diamond League-løpet mitt på denne distansen, og jeg er ganske fornøyd med resultatet i dag. Jeg har ikke satt noen klare mål ennå, siden det er ganske tidlig på sesongen. Nå skal jeg dra hjem, trene og gjøre mitt beste i konkurransene som kommer, sa han til arrangøren etter lørdagens 2. plass.

Siste nytt

 • Tutta åpnet ett slag under par

  Suzann Pettersen gikk første runde i Canadian Open i golf ett slag under par. Tutta fikk en bogey på 10. hull, men slo tilbake med birdie på både 14. og 15. hull. 38-åringen fra Oslo ligger foreløpig på en delt 25. plass.

  Suzann Pettersen i aksjon under første runde i CP Women's Open
  Foto: Vaughn Ridley / AFP
 • Sarri mister to kamper

  Juventus-trener Maruizio Sarri går glipp av lagets to første seriekamper på grunn av lungebetennelse. Det opplyste klubben torsdag. Juventus serieåpner borte mot Parma, før forrige sesongs serietoer Napoli gjester Torino på den siste dagen i august.

  Juventus-trener Maurizio Sarri
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
 • Ruud møter tysker i US Open

  Casper Ruud møter tyske Jan-Lennard Struff i første runde i US Open. Det ble klart torsdag kveld. 29-åringen er rangert som nummer 35 i verden. Ruud er rangert som nummer 54 i verden. I 2017 møttes de to i ATP 1000-turneringen i Monte Carlo. Da vant Struff 6-4, 6-4.

  Casper Ruud i aksjon under ATP 250-turneringen Kitzbühel
  Foto: Johann Groder /apa / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal