Hopp til innhold

Warholm vurderer lengdecomeback – tror han kan true norgesrekordholderen

Ingar Kiplesund slettet den 46 år gamle norgesrekorden i lengde, men klarte aldri å slå Karsten Warholm i lengdegropa. Nå åpner Warholm for at han kan få en ny sjanse.

Karsten Warholm

MULTITALENT: Karsten Warholm satset på tikamp og tok NM-medaljer i en rekke øvelser inne og ute før han spesialiserte seg på 400 meter hekk.

Foto: Michel Spingler / AP

– Huff, Karsten har et vanvittig konkurransehode, det tror jeg alle vi som har konkurrert mot ham har irritert oss grønn over. Han har en helt egen evne til å pushe ut det siste, og det er så utrolig inspirerende, sier Ingar Kiplesund.

17. august skrev 22-åringen fra Trondheim norsk idrettshistorie da han hoppet 8,10 i lengde i Sierra Nevada. Med det slettet han Kristen Fløgstads 46 år gamle norgesrekord.

Men igjennom ungdoms- og junioråra var det ikke akkurat rekordtakter over Kiplesund, verken i lengde eller andre grener.

– Dritirriterende

I mange av dem konkurrerte han mot Karsten Warholm – som han ifølge seg selv slo én gang, på en 60-meter.

Seierspallen i tresteg. Ingar Kiplesund (sølv), Karsten Warholm (gull) og Marius B. Hjeltnes (bronse

IRRITERENDE GOD: Ingar Kiplesund (t.v.) er vant til å bli slått av Karsten Warholm. Dette er pallen fra en tresteg-konkurranse på Askøy. Marius B. Hjeltnes (t.h.) tok bronse.

Foto: Arve Hatløy / Dmina IL

Men i lengde har Kiplesund aldri slått mannen som nå er regjerende verdens- og europamester på 400 meter hekk.

– Det er dritirriterende, erkjenner han overfor NRK.

– Men jeg tror jeg hadde klart – eller, jeg skal ikke si det heller – men kanskje jeg hadde klart å slå ham nå, forhåpentligvis, fortsetter han, og understreker at han når som helst er klar til å møte Warholm igjen.

– Kan bli litt pinlig

– Jeg kunne gjerne tenke meg å utfordre ham til en duell nå, men det kan bli litt pinlig for ham, kanskje, ler Warholm når han får høre det.

Svaret er litt fleipete, men faktisk er det mer realistisk enn Kiplesund kanskje har trodd at det kan bli et revansjeoppgjør.

– Jeg har tenkt tanken på om jeg skulle prøve litt lengde en gang jeg skulle bli lei og trenge litt avlastning, sier Warholm til NRK.

Den tidligere tikjemperen tok NM-sølv i lengde i 2015 og har en personlig rekord i lengde på 7,66.

– Akkurat nå er det mye dårligere enn han. Så får vi se, jeg måtte jo ha trent litt. Jeg tror jeg kanskje skulle hatt ressurser for å komme rett under åtte meter. Men hvis han hopper på sitt beste, slår han meg nok, sier Warholm, som understreker at han er imponert over Kiplesunds utvikling.

Kiplesund

HISTORISK: Ingen nordmann har hoppet lenger enn Ingar Kiplesund.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Imponert av hverandre

– Det er helt rått, nå har han begynt å stabilisere seg på et veldig bra nivå, og da kommer gode lengder, fastslår han.

Minst like imponert er altså Kiplesund over Warholm. Han tror verdens beste hekkeløpere irriterer seg minst like mye nå som han selv gjorde da de konkurrerte mot hverandre for noen år siden.

I så fall ser det lyst ut for Karsten Warholm før torsdagens Diamond League-finale i Zürich.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal