Warholm fikk råd fra rekordholderen før superløpet – gjorde det stikk motsatte

ZÜRICH/OSLO (NRK): Karsten Warholm tror det å prøve nye ting er nøkkelen til å løpe enda fortere enn 46.92, men vil bare lytte til råd fra én mann – trener Leif Olav Alnes.

Warholm

TIDENES NEST RASKESTE: Etter at Karsten Warholm klokket inn på 46.92 torsdag kveld, er det kun verdensrekordholder Kevin Young som har løpt raskere enn ham.

Foto: Stefan Wermuth / AFP

– Jeg så faktisk artikkelen før jeg begynte oppvarmingen. Jeg tenkte egentlig bare at da får jeg åpne enda litt hardere, så får vi se hvordan det går, sier Warholm.

Artikkelen Warholm snakker om, er den hvor Kevin Young, som innehar verdensrekorden på 46.78, rådet Warholm til å åpne roligere.

Hekkeløperen fra Ulsteinvik leverte tidenes nest beste tid på 400 meter hekk under torsdagens Diamond League-finale i sveitsiske Zürich.

Kevin Young

GA RÅD: – Du må løpe sakte for å løpe fort. Man må forstå det grunnleggende konseptet, sa Young før torsdagens Diamond League-stevne i Zürich.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Warholm knallharde åpninger på distansen har blitt et varemerke.

– Jeg ønsker å ta mitt nivå og for så vidt sportens nivå til nye høyder, og da tror jeg man må prøve nye ting. Dette er greie som fungerer for meg. Det var kanskje noe annet som fungerte for Kevin, sier Warholm.

– All respekt til ham, men jeg må gjøre det på min måte. Min måte er å løpe fort i begynnelsen. Jeg tror ikke det går an å løpe sakte og så ta det igjen på slutten, sier Warholm.

Han er rask til å bemerke at Young fortsatt har løpt raskere enn ham.

– Så han har vel et poeng, sier Warholm om Young og gliser.

– Han sier «gi faen»

Warholm forteller at det er mange som har gitt ham det samme rådet som verdensrekordholderen.

Det er imidlertid bare én mann Warholm ønsker å lytte til.

warholm og alnes i berlin

SUKSESSTRENER: Leif Olav Alnes er mannen som har vært med Warholm på veien til toppen av internasjonal friidrett.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

– Han heter Leif Olav Alnes. Han sier «gi faen i det», og da gir jeg faen. Å lytte til ham har lønnet seg, sier Warholm om treneren.

– Han sa i dag «bare gå hardt ut», og når vi teller opp nå i etterkant virker det som at han hadde et godt poeng, påpeker hekkeløperen.

Nok en hard åpning på distansen resulterte altså i at Warholm for første gang brøt drømmegrensen på 47 sekunder. Han vant samtidig Diamond League. Det er spydkaster Andreas Thorkildsen den eneste nordmannen som har gjort før ham.

– Gleder oss til neste gang

Allerede i det første intervjuet etter superløpet varslet Warholm at han kan løpe enda fortere enn 46.92.

– Jeg har jo en dritdårlig hekk ni da, så det gjør det jo bare enda verre. Vi gleder oss til neste gang, sa han og smilte lurt.

Neste gang blir VM i Doha i Qatar, som starter fredag 27. september. Da står Abderrahman Samba, som var verdens raskeste hekkeløper i fjor, trolig også på startstreken.

Kanskje kan det presse Warholm til å løpe enda fortere enn 46.92.

Siste nytt

 • Skjøt Solskjær ned fra tabelltopp

  Leicester slo Chelsea 2-0 i tirsdagens toppkamp i Premier League og er ny serieleder, iallfall inntil Manchester-lagene spiller onsdag kveld.

  Wilfred Ndidi og James Maddison scoret for Leicester før pause, og for første gang fikk manager Brendan Rodgers se ett av sine lag slå Chelsea. Det skjedde i 16. forsøk.

  Laget er ett poeng foran United og tre foran City, men begge Manchester-lagene skal i aksjon onsdag.

  Wilfred Ndidi
  Foto: Michael Regan / AP
 • Videre i FA-cupen

  Southampton fikk det ikke lett i ruskeværet, men vant den utsatte FA-cupkampen mot Shrewsbury 2-0 og får besøk av tittelforsvarer Arsenal i 4. runde lørdag.

  Dan N'Lundulu scoret kampens første mål etter ett kvarter - og det var også 21-åringens første for klubben, i hans første kamp fra start.

  Først i det 89. minutt utløste James Ward-Prowse spenningen da han scoret på frispark fra distanse.

  Dan N'Lundulu
  Foto: Adam Davy / AP
 • Haaland målløs da 17-åring avgjorde

  Etter uavgjort hjemme mot Mainz forrige runde, trengte Dortmund en seier mot Bayer Leverkusen for å henge med i toppkampen. Men sjansesløseri ødela for de gule og svarte.

  I første omgang tok Bayer Leverkusen ledelsen etter 14 minutter første omgang ved Moussa Diaby.

  Julian Brandt scoret mot gamleklubben, og utliknet etter 67 minutter. Både før og etter målet hadde Dortmund flere store muligheter, uten at de klarte å utnytte de.

  Istedenfor stjal 17 år gamle Florian Wirtz showet. 10 minutt før slutt satt han ballen i hjørrnet etter en kontring. Det ble også kampens siste mål, og sluttresultatet ble 2-1.

  Erling Braut Haaland spilte hele kampen, uten at han kom til noen av kampens største sjanser. Nærmest var han etter 64 minutter da han fikk en avslutning blokkert. Dermed har nordmannen gått målløs av banen i tre av fire kamper etter jul.

  Dortmund står på 29 poeng og ligger på fjerdeplass, mens Bayer Leverkusen klatrer til andreplass på tabellen.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal