Warholm om konkurrenten: – Han er et udyr på banen

PARIS/OSLO (NRK): Så langt har ingen slått Karsten Warholm ham på 400 meter hekk i 2019, men hekkeløperen frykter hardere konkurranse allerede neste uke.

Karsten Warholm

FORNØYD: Karsten Warholm løp inn til ny seier.

Foto: Zakaria Abdelkafi / AFP

Nordmannens neste oppgave er Diamond League-finale finale Zürich kommende torsdag. Sterke Rai Benjamin blir motstander der.

– Han er et udyr på banen, og jeg må bare prøve å holde følge. Det er en person som har bedre pers enn meg, sier Warholm om Benjamin.

Warholms sterkeste konkurrenter stilte nemlig ikke til start under Diamond League i Paris lørdag. Verken Abderrahman Samba (ute med skade) eller Benjamin (nr. 2 i verden i år, bak Warholm) deltok og Warholm var dermed storfavoritt på forhånd.

«Magisk» grense

Sunnmøringen var som ventet suveren på 400 meter hekk under lørdagens Diamond League-stevne i Paris.

Det store spørsmålet mange stilte seg før konkurransen var om han var i stand til å løpe under den magiske grensen på 47.

2019 USATF Outdoor Championships

WARHOLM-KONKURRENT: Rai Benjamin.

Foto: Andy Lyons / AFP

Det lyktes han ikke med, men sunnmøringen gjennomførte et svært godt løp og avsluttet på den sterke tiden 47,26. Han var over et sekund foran nærmeste konkurrent, hjemmehåpet Ludvy Vaillant.

Løpet var karrierens nest beste. Hekkeløperens europeiske rekord fra London er på 47,12.

– Det er alltid gøy å vinne, det er alltid det viktigste. Det var et veldig bra løp. Jeg har blitt stabil på tider ned mot 47 og det er veldig bra, sier Warholm til NRK etter løpet.

– Det var veldig gøy, forteller han.

Se Warholms vinnerløp her:

– Leverer hver gang

NRKs kommentator Jann Post gleder seg over at Warholm nå er blitt stabil på et så høyt nivå.

– Han leverer hver eneste gang han tar på seg piggskoene med startnummer på brystet. Det er en utrolig stabilitet, sier han.

Dette er Warholms tredje Diamond League-seier på rad. De to forrige kom i Stockholm og Bislett (i London var ikke 400 meter hekk Diamond League-øvelse).

Trener Leif Olav Alnes var fornøyd med innsatsen til Warholm.

– Det er jo en fantastisk tid.

– Jeg er veldig fornøyd med dette, men vi prøver alltid å se etter om noe kan gjøres bedre. Men det ser selvfølgelig bra ut, sier treneren.

Karsten Warholm

Warholm kaster seg over målstreken, ett sekund foran nærmeste konkurrent, Ludvy Vaillant.

Foto: Michel Spingler / AP

– En liten hemsko

NRKs ekspert Vebjørn Rodal mener Warholm imponerer igjen.

– Han gjør et nytt mesterløp. Han går igjen 13 steg mellom alle hekkene, men i dag ble kanskje det jaget om 13 steg på slutten en liten hemsko. Han mister veldig frekvensen mellom den niende og tiende hekken. Han må lange ut veldig, og blir litt seig mellom nest siste og siste hekken. Men han er en imponerende stayer. Han står godt fra siste hekk og inn, sier Rodal.

Warholm er likevel fornøyd med gjennomføringen.

– Jeg må lange ut litt der, og det er noe jeg taper litt på. Men tingene jeg jobber med kommer mer og mer på plass. Løpet er veldig bra, så alt i alt begynner det å se veldig bra ut.

Sesongens store mål for Warholm er VM i Doha. Mesterskapet går i månedsskiftet september-oktober, og der er han tittelforsvarer på spesialdistansen 400 meter hekk etter seieren i London-VM for snart to år siden.

Les også: Overrasket over eget kanonløp: – Å, var det så fort?

Diamond League - London Anniversary Games

DIREKTE: Se sendingen fra Diamond League i Paris her.

Siste nytt

 • Ba spillerne om å godta lønnskutt

  Premier League ba lørdag spillerne om å godta lønnskutt på 30 prosent under en telefonkonferanse med spillerforeningen (PFA) og managernes fagforening (LMA).

  De fikk beskjed om at ligaen kan tape 8,5 milliarder kroner om sesongen ikke kan fullføres og TV-rettighetshaverne krever refusjonen de da har rett på.

  Nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  I en uttalelse fra PFA står det at spillerne ønsker å ta ansvar og bidra økonomisk i koronaviruskrisen og at fagforeningen er villig til å fortsette diskusjonene med Premier League, men at det er en komplisert situasjon som krever tid. (NTB)

  nX8JRWJeVnE
  Foto: ISABEL INFANTES / AFP
 • Bryant valgt inn i Hall of Fame

  Basketballstjernen Kobe Bryant, som mistet livet i en tragisk helikopterulykke i januar, er valgt inn i sportens Hall of Fame. Bryant vant fem NBA-titler med Los Angeles Lakers og var allstar-uttatt 18 ganger.

  Kobe Bryant
  Foto: Martin Rickett / Pa Photos
 • Ny landslagssjef i fotball i Irland

  Stephen Kenny er Irlands nye landslagssjef i fotball. Han avløser Mick McCarthy før nasjonsligaomspillet om EM-plass. Det melder Irlands fotballforbund lørdag. Kenny rykker opp fra jobben som U21-trener og skulle etterfølge McCarthy etter sommerens EM-sluttspill, men nå er omspillet om EM-plass utsatt til høsten og selve sluttspillet til 2021.

  Stephen Kenny
  Foto: Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal