Warholm-konkurrenten på spørsmål om han er uslåelig: – Du kan si det, ja

LAUSANNE/OSLO (NRK): Hekkeløper Karsten Warholm startet råsterkt i Lausanne, men for femte gang på rad måtte nordmannen se seg slått på oppløpet av sin største konkurrent.

ATHLETICS-SUI-DIAMOND-ATHLETISSIMA

Fem ganger i 2018 har Karsten Warholm (t.v.) blitt slått av Abderrahman Samba (t.h.) i årets Diamond League.

Foto: ALAIN GROSCLAUDE / AFP

– Samba er så sterk i avslutningen slik han har vært i hele år, sa NRKs kommentator Jann Post da Abderrahman Samba løp i mål på tiden 47.42.

Etter målgang nølte ikke Qatar-løperen et sekund da NRK spurte om han er uslåelig akkurat nå.

– Du kan si det, ja. Det var et veldig bra løp i dag, selv om det ikke gikk like fort som i Paris, sa Samba med glimt i øyet.

Se løpet her:

– Har blitt en stabil løper

Nest best var regjerende verdensmester Karsten Warholm som kom i mål til tiden 47.94. Igjen åpnet nordmannen råsterkt de første 50 meterne, men igjen var Samba overlegen på oppløpet.

– Jeg synes det er fantastisk at jeg har stabilisert meg på under 48, det beviser at jeg har blitt en stabil løper, sa Warholm til NRK etter løpet.

Warholm var nesten et sekund raskere enn tyrkiske Yasmani Copello som er ventet å bli en av nordmannens argeste konkurrenter i EM i Berlin i august. Dét lover bra.

– EM er fullt fokus denne sesongen. Alle løp er lagt opp slik at EM skal gå best mulig, forklarer 22-åringen fra Ulsteinvik.

Årets siste duell

Warholm har blitt slått i samtlige av årets fem Diamond League-løp av suverene Samba. Likevel leverte Warholm kjemperesultater i både Roma, Oslo og i Stockholm der han igjen satte ny norsk rekord. I Paris sist helg snublet nordmannen i den nest siste hekken, mens Samba løp inn til den nest raskeste 400-meteren gjennom tidene.

Møtet i Lausanne ble årets siste duell mellom Karsten Warholm og Abderrahman Samba. Sistnevnte stiller nemlig ikke opp i Diamond League-finalen i Zürich 30. august fordi den krasjer med asiamesterskapet.

Siste nytt

 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Drømmedebut for Svendsen

  Sander Svendsen scoret to mål i sin første kamp i dansk fotball da hans Odense vant 4-1 over Lyngby mandag kveld. 21-åringen var lånt ut til Odd første halvdel av 2019, før han altså ble solgt til Odense.

  Eliteserien fotball 2019: Odd - Ranheim (1-0).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Norge ute av EM

  Norge måtte vinne mot Frankrike for å gå videre i U19-EM, men med 3-3 røk Norge ut. Emilie Bragstad reduserte to ganger for Norge, men 15 før slutt satte Melvine Malard inn 3-2. Sara Iren Lindbak Hørte headet inn 3-3 like før slutt, men det var ikke nok for avansement.

Sendeplan

Kl. Program Kanal