Warholm-konkurrenten på spørsmål om han er uslåelig: – Du kan si det, ja

LAUSANNE/OSLO (NRK): Hekkeløper Karsten Warholm startet råsterkt i Lausanne, men for femte gang på rad måtte nordmannen se seg slått på oppløpet av sin største konkurrent.

ATHLETICS-SUI-DIAMOND-ATHLETISSIMA

Fem ganger i 2018 har Karsten Warholm (t.v.) blitt slått av Abderrahman Samba (t.h.) i årets Diamond League.

Foto: ALAIN GROSCLAUDE / AFP

– Samba er så sterk i avslutningen slik han har vært i hele år, sa NRKs kommentator Jann Post da Abderrahman Samba løp i mål på tiden 47.42.

Etter målgang nølte ikke Qatar-løperen et sekund da NRK spurte om han er uslåelig akkurat nå.

– Du kan si det, ja. Det var et veldig bra løp i dag, selv om det ikke gikk like fort som i Paris, sa Samba med glimt i øyet.

Se løpet her:

– Har blitt en stabil løper

Nest best var regjerende verdensmester Karsten Warholm som kom i mål til tiden 47.94. Igjen åpnet nordmannen råsterkt de første 50 meterne, men igjen var Samba overlegen på oppløpet.

– Jeg synes det er fantastisk at jeg har stabilisert meg på under 48, det beviser at jeg har blitt en stabil løper, sa Warholm til NRK etter løpet.

Warholm var nesten et sekund raskere enn tyrkiske Yasmani Copello som er ventet å bli en av nordmannens argeste konkurrenter i EM i Berlin i august. Dét lover bra.

– EM er fullt fokus denne sesongen. Alle løp er lagt opp slik at EM skal gå best mulig, forklarer 22-åringen fra Ulsteinvik.

Årets siste duell

Warholm har blitt slått i samtlige av årets fem Diamond League-løp av suverene Samba. Likevel leverte Warholm kjemperesultater i både Roma, Oslo og i Stockholm der han igjen satte ny norsk rekord. I Paris sist helg snublet nordmannen i den nest siste hekken, mens Samba løp inn til den nest raskeste 400-meteren gjennom tidene.

Møtet i Lausanne ble årets siste duell mellom Karsten Warholm og Abderrahman Samba. Sistnevnte stiller nemlig ikke opp i Diamond League-finalen i Zürich 30. august fordi den krasjer med asiamesterskapet.

Siste nytt

 • Solskjær møter Brugge

  16-delsfinalene i europaligaen ble trukket i ettermiddag. Der ble det blant annet klart at det blir belgisk motstand for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United, skotsk motstand for Ståle Solbakkens FC København og tysk motstand for Erling Braut Haalands RB Salzburg.

  Kampene ser slik ut (det første laget har hjemmekamp først):

  ►Wolverhampton-Espanyol.

  ►Sporting Lisboa-Istanbul Basaksehir.

  ►Getafe-Ajax.

  ►Leverkusen-Porto.

  ►København-Celtic.

  ►Apoel-Basel.

  ►Cluj-Sevilla.

  ►Olympiakos-Arsenal.

  ►Alkmaar-LASK Linz.

  ►Club Brugge-Manchester United.

  ►Ludogorets-Inter.

  ►Eintracht Frankfurt-Red Bull Salzburg.

  ►Sjakhtar Donetsk-Benfica.

  ►Wolfsburg-Malmø.

  ►Roma-Gent.

  ►Rangers-Braga.

  ♦ Første kamp spilles 20. februar. Returoppgjøret spilles en uke senere.

  Solskjær
  Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW
 • Tøff trekning for Liverpool

  Åttedelsfinalene i mesterligaen ble trukket i ettermiddag. Oppgjørene ser slik ut:

  ►Borussia Dortmund-PSG.

  ►Real Madrid-Manchester City

  ►Atalanta-Valencia.

  ►Atlético Madrid-Liverpool.

  ►Chelsea-Bayern München.

  ►Lyon-Juventus.

  ►Tottenham-Leipzig.

  ►Napoli-Barcelona.

  ♦ Kampene spilles 18., 19., 25., og 26. februar. Returoppgjørene spilles 10., 11., 17., og 18. mars. Førstnevnte lag spiller hjemme først.
  Regjerende mester Liverpool får tøff motstand i Atlético Madrid, mens det kanskje største oppgjøret blant åttedelsfinalene blir Zinedine Zidanes Real Madrid mot Pep Guardiolas Manchester City.

  Salah
  Foto: Barbara Gindl / AFP
 • Sikret seg kvoteplass til hoppuka

  Etter flere gode resultater i kontinentalcupen har Sondre Ringen sikret seg kvoteplass på det norske laget til den tysk-østerrikske hoppuka. Med 23-åringen inn på kvoteplass. øker den norske kvoten fra seks til sju hoppere i den tysk-østerrikske hoppuka.

  O-Vz-j9H18s
  Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal