NRK Meny
Normal

Warholm-konkurrenten på spørsmål om han er uslåelig: – Du kan si det, ja

LAUSANNE/OSLO (NRK): Hekkeløper Karsten Warholm startet råsterkt i Lausanne, men for femte gang på rad måtte nordmannen se seg slått på oppløpet av sin største konkurrent.

ATHLETICS-SUI-DIAMOND-ATHLETISSIMA

Fem ganger i 2018 har Karsten Warholm (t.v.) blitt slått av Abderrahman Samba (t.h.) i årets Diamond League.

Foto: ALAIN GROSCLAUDE / AFP

– Samba er så sterk i avslutningen slik han har vært i hele år, sa NRKs kommentator Jann Post da Abderrahman Samba løp i mål på tiden 47.42.

Etter målgang nølte ikke Qatar-løperen et sekund da NRK spurte om han er uslåelig akkurat nå.

– Du kan si det, ja. Det var et veldig bra løp i dag, selv om det ikke gikk like fort som i Paris, sa Samba med glimt i øyet.

Se løpet her:

– Har blitt en stabil løper

Nest best var regjerende verdensmester Karsten Warholm som kom i mål til tiden 47.94. Igjen åpnet nordmannen råsterkt de første 50 meterne, men igjen var Samba overlegen på oppløpet.

– Jeg synes det er fantastisk at jeg har stabilisert meg på under 48, det beviser at jeg har blitt en stabil løper, sa Warholm til NRK etter løpet.

Warholm var nesten et sekund raskere enn tyrkiske Yasmani Copello som er ventet å bli en av nordmannens argeste konkurrenter i EM i Berlin i august. Dét lover bra.

– EM er fullt fokus denne sesongen. Alle løp er lagt opp slik at EM skal gå best mulig, forklarer 22-åringen fra Ulsteinvik.

Årets siste duell

Warholm har blitt slått i samtlige av årets fem Diamond League-løp av suverene Samba. Likevel leverte Warholm kjemperesultater i både Roma, Oslo og i Stockholm der han igjen satte ny norsk rekord. I Paris sist helg snublet nordmannen i den nest siste hekken, mens Samba løp inn til den nest raskeste 400-meteren gjennom tidene.

Møtet i Lausanne ble årets siste duell mellom Karsten Warholm og Abderrahman Samba. Sistnevnte stiller nemlig ikke opp i Diamond League-finalen i Zürich 30. august fordi den krasjer med asiamesterskapet.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale