Warholm-konkurrenten på spørsmål om han er uslåelig: – Du kan si det, ja

LAUSANNE/OSLO (NRK): Hekkeløper Karsten Warholm startet råsterkt i Lausanne, men for femte gang på rad måtte nordmannen se seg slått på oppløpet av sin største konkurrent.

ATHLETICS-SUI-DIAMOND-ATHLETISSIMA

Fem ganger i 2018 har Karsten Warholm (t.v.) blitt slått av Abderrahman Samba (t.h.) i årets Diamond League.

Foto: ALAIN GROSCLAUDE / AFP

– Samba er så sterk i avslutningen slik han har vært i hele år, sa NRKs kommentator Jann Post da Abderrahman Samba løp i mål på tiden 47.42.

Etter målgang nølte ikke Qatar-løperen et sekund da NRK spurte om han er uslåelig akkurat nå.

– Du kan si det, ja. Det var et veldig bra løp i dag, selv om det ikke gikk like fort som i Paris, sa Samba med glimt i øyet.

Se løpet her:

– Har blitt en stabil løper

Nest best var regjerende verdensmester Karsten Warholm som kom i mål til tiden 47.94. Igjen åpnet nordmannen råsterkt de første 50 meterne, men igjen var Samba overlegen på oppløpet.

– Jeg synes det er fantastisk at jeg har stabilisert meg på under 48, det beviser at jeg har blitt en stabil løper, sa Warholm til NRK etter løpet.

Warholm var nesten et sekund raskere enn tyrkiske Yasmani Copello som er ventet å bli en av nordmannens argeste konkurrenter i EM i Berlin i august. Dét lover bra.

– EM er fullt fokus denne sesongen. Alle løp er lagt opp slik at EM skal gå best mulig, forklarer 22-åringen fra Ulsteinvik.

Årets siste duell

Warholm har blitt slått i samtlige av årets fem Diamond League-løp av suverene Samba. Likevel leverte Warholm kjemperesultater i både Roma, Oslo og i Stockholm der han igjen satte ny norsk rekord. I Paris sist helg snublet nordmannen i den nest siste hekken, mens Samba løp inn til den nest raskeste 400-meteren gjennom tidene.

Møtet i Lausanne ble årets siste duell mellom Karsten Warholm og Abderrahman Samba. Sistnevnte stiller nemlig ikke opp i Diamond League-finalen i Zürich 30. august fordi den krasjer med asiamesterskapet.

Siste nytt

 • Hirscher vant – trippelt østerriksk

  Marcel Hirscher hadde et hav av tid etter den første omgangen. Den ledelsen tok han vare på, og østerrikeren vant slalåmrennet i Åre. På plassene bak fulgte lagkameratene Michael Matt og Marco Schwarz. Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 9.- plass.

  Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • To rekorder og seier for Lundby

  Maren Lundby satte like så godt to kvinne-bakkerekorder i Oberstdorf søndag. I 1. omgang ble det 135 meter, og i finaleomgangen landet Toten-hopperen på 135,5 meter. Hun vant med ni poeng ned til tyske Juliane Seyfarth. Sara Takanashi tok 3.-plassen. – For tiden driver Maren skihopping på et nivå ingen norsk skihopper, noensinne, har vært på før henne, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

 • Pinlig tap for Real Madrid

  Real Madrids gullsjanser er i ferd med å forsvinne etter at de rotet bort en 1-0-ledelse og tapte 1–2 hjemme mot bunnlaget Girona søndag. Hovedstadsklubben ligger på en tredjeplass i den spanske ligaen og har nå ni poeng opp til ledende Barcelona.

  Spain La Liga
  Foto: Andrea Comas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal