Warholm-konkurrenten på spørsmål om han er uslåelig: – Du kan si det, ja

LAUSANNE/OSLO (NRK): Hekkeløper Karsten Warholm startet råsterkt i Lausanne, men for femte gang på rad måtte nordmannen se seg slått på oppløpet av sin største konkurrent.

ATHLETICS-SUI-DIAMOND-ATHLETISSIMA

Fem ganger i 2018 har Karsten Warholm (t.v.) blitt slått av Abderrahman Samba (t.h.) i årets Diamond League.

Foto: ALAIN GROSCLAUDE / AFP

– Samba er så sterk i avslutningen slik han har vært i hele år, sa NRKs kommentator Jann Post da Abderrahman Samba løp i mål på tiden 47.42.

Etter målgang nølte ikke Qatar-løperen et sekund da NRK spurte om han er uslåelig akkurat nå.

– Du kan si det, ja. Det var et veldig bra løp i dag, selv om det ikke gikk like fort som i Paris, sa Samba med glimt i øyet.

Se løpet her:

– Har blitt en stabil løper

Nest best var regjerende verdensmester Karsten Warholm som kom i mål til tiden 47.94. Igjen åpnet nordmannen råsterkt de første 50 meterne, men igjen var Samba overlegen på oppløpet.

– Jeg synes det er fantastisk at jeg har stabilisert meg på under 48, det beviser at jeg har blitt en stabil løper, sa Warholm til NRK etter løpet.

Warholm var nesten et sekund raskere enn tyrkiske Yasmani Copello som er ventet å bli en av nordmannens argeste konkurrenter i EM i Berlin i august. Dét lover bra.

– EM er fullt fokus denne sesongen. Alle løp er lagt opp slik at EM skal gå best mulig, forklarer 22-åringen fra Ulsteinvik.

Årets siste duell

Warholm har blitt slått i samtlige av årets fem Diamond League-løp av suverene Samba. Likevel leverte Warholm kjemperesultater i både Roma, Oslo og i Stockholm der han igjen satte ny norsk rekord. I Paris sist helg snublet nordmannen i den nest siste hekken, mens Samba løp inn til den nest raskeste 400-meteren gjennom tidene.

Møtet i Lausanne ble årets siste duell mellom Karsten Warholm og Abderrahman Samba. Sistnevnte stiller nemlig ikke opp i Diamond League-finalen i Zürich 30. august fordi den krasjer med asiamesterskapet.

Siste nytt

 • Uavgjort for Ødegaards Vitesse

  Nederlandske Vitesse og Martin Ødegaard spilte 1–1 borte mot Utrecht i den første kvalifiseringskampen til europaligaen fredag. Vertene tok ledelsen etter 18 minutter, før Tim Matavz utlignet etter et Ødegaard-hjørnespark før pause.

  AFP_1FG2X3
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Norge U20 tapte VM-åpningen

  Norge tapte 1-3 mot Uruguay i sin første kamp i U20-VM i Polen fredag. Søramerikanernes Darwin Nunez satte et nydelig skudd i nettet etter 22 minutter, før Francisco Ginella økte etter svakt, norsk forsvarsspill åtte minutter senere. Christian Dahle Borchgrevink reduserte like etter pause, men tre minutter før full tid punkterte Brian Rodriguez kampen. Norge møter New Zealand på mandag.

 • Verdensrekord i debuten

  Sprinter Salum Kashafali løp inn til verdensrekord under et parafriidrettsstevne i Sveits fredag. Rekordtiden var 10,58. Dette var 25-åringens debut i parafriidrett, og han stiller i klassen T-12 for svaksynte.

  Salum Kashafali
  Foto: Norges friidrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal