Warholm overrasket seg selv: – Det er faktisk helt drøyt

VAASA/OSLO (NRK): Karsten Warholm følte seg usikker før 400 meter hekk i lag-EM. Men i stedet vant han suverent og løp på sin nest beste tid noensinne.

Karsten Warholm

FOR EN MANN: Karsten Warholm tok nok en seier og slapp jubelen løs for NRKs fotograf.

Foto: Harald Thingnes / NRK

– Han gjør som han vil. Warholm bare vinner, vinner og vinner – uansett hvem motstanderen er, utbrøt kommentator Jann Post da Karsten Warholm løp inn til klar norsk seier i lag-EM i Finland.

Warholm vant 400 meter hekk helt overlegent med tiden 48.46 – hans nest beste tid noensinne.

– Det er faktisk helt drøyt og jeg er veldig fornøyd. Men jeg er ydmyk hele veien og har beina på bakken, sier Warholm til NRK med et smil rett etter løpet.

Se Warholms løp her (artikkelen fortsetter under videoen).

Karsten Warholm vant 400 meter hekk helt overlegent med tiden 48.46 – hans nest beste tid noensinne.

Overrasket seg selv

Det var også mesterskapsrekord og banerekord i Vaasa.

– Det er en ekstremt god tid. Det er så solid, så det er nesten vanskelig å finne på noe mer å si nå, sier Vebjørn Rodal.

– Vi er nesten tomme for superlativer ...

– Jeg føler det samme. Jeg må ærlig innrømme at i dag overrasket jeg meg selv. Jeg har hatt en sånn utladning de siste dagene og fikk vist at jeg klarer å ta meg sammen. Jeg sprang smart i går og klarer å ta ut det jeg kan. Det er stabilt og det er bra, slår han fast.

Motstanderne var sjanseløse. Yasmani Copelo fra Tyrkia var nærmest, med 49.17. Altså godt over et halvt sekund bak nordmannen.

Bislett Games overbeviste Warholm med norsk rekord på 48.25.

– Jeg hadde litt mer inne enn jeg trodde i dag, men Leif (Olav Alnes, trener) sa jeg skulle springe for rekord, så jeg gjorde det jeg kunne. Det var veldig gøy, men det var ikke et Bislett-stevne dette her, forteller Warholm.

Iuel på andreplass

Amalie Iuel var bare tre tideler bak personlig rekord, men ble nummer to på 400 meter hekk for kvinner. Tiden 55.69 var 15 tideler bak Petra Fontanive fra Sveits.

– Jeg kan ikke klage. Det var bare litt surt at hun tok meg igjen på oppløpet, sier Iuel til NRK.

– Jeg føler meg litt tung i kroppen, så jeg var litt usikker i dag, men jeg gjennomførte godt, forklarer hun videre.

Karsten Warholm og Amalie Iuel

SUPERTEAM: Karsten Warholm og Amalie Iuel trener sammen.

Foto: Harald Thingnes / NRK

– Snart privatfly

Det var ikke bare de to som sikret 12 viktige poeng for Norge i lag-EM. Sprinter Jonathan Quarcoo ga alt de siste meterne og vant 100-meteren med tiden 10.35. Spesielt viktig siden Filip og Jakob Ingebrigtsen måtte trekke seg da flyet deres fra Sveits ble kansellert.

På spørsmål om Norge nesten ikke savner Ingebrigtsen-brødrene, kom svaret fra Karsten Warholm kjapt.

– Sånn som Norge gjør det i friidrett om dagen, kan vi vel snart hente dem med privatfly.

Karsten Warholm, Vebjørn Rodal og Jann Post

PÅ BESØK: Karsten Warholm (t.h.) i kommentatorboksen sammen med Jann Post og Vebjørn Rodal.

Foto: Harald Thingnes / NRK

Siste nytt

 • Kampen om topp fire lever

  Leicester hadde skjebnen i egne hender og kunne beholdt den med seier, men i stedet var det Chelsea som ledet an og vant 2–1. Det betyr at det fortsatt er åpent hvilke to lag av Chelsea, Leicester og Liverpool som sikrer seg mesterligaspill neste sesong.

  Det ble ordentlig høy temperatur på tampen av kampen. Antonio Rüdiger og Ricardo Pereira havnet i en skikkelig konfrontasjon etter at sistnevnte stemplet Ben Chilwell, og flere spillere melde seg på. Flere fra benken strømmet også til for å hjelpe til. Likevel endte det hele kun i to gule kort, ett til Pereira og ett til Daniel Amartey som bidro fra benken.

  Slik tabellen ser ut nå har Chelsea 67 poeng, Leicester 66 og Liverpool har 63 – men med en kamp mindre spilt. Vinner Liverpool mot Burnley onsdag har de like mange poeng som Leicester, men bedre målforskjell. Da avgjøres alt i siste runde.

  Antonio Rüdiger sendte Chelsea i føringen, hjemmelaget dominerte i store deler av kampen og doblet med drøye 20 minutter igjen. Werner gikk i bakken innenfor sekstenmeteren og en iskald Jorginho trillet straffen i mål.

  Kelechi Iheanacho tente et håp for Leicester-seier med 15 ordinære minutter igjen, men selv om ikke det ikke var en kampavgjørende scoring så hjelper det på Leicesters målforskjell. Ayoze Pérez hadde også en gigantmulighet for gjestene på tampen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Peter Cziiborra / AP
 • Brigton snudde mot ligamesteren

  Tilskuerne ble vitne til et fyrverkeri av en fotballkamp da Brigton snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Manchester City.

  Brighton fikk en tung start på kampen da Ilkay Gündogan scoret etter et knapt minutt. City ble så redusert til ti mann da João Cancelo fikk det røde kortet. Likevel økte Foden til 2-0 etter pause, og det så litt mørkt ut for vertene.

  Men like etter at Foden scoret puttet Leandro Trossard for Brigton og snuoperasjonen var i gang. Adam Webster utlignet til 2-2 og Dan Burn sikret 3-2 seier med sin scoring i det 76. minutt.

  Premier League - Brighton & Hove Albion v Manchester City
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Landslagsspiller legger opp

  Ingrid Moe Wold (31) legger opp etter sesongen. Backen spiller for Everton og har 59 landskamper for Norge siden debuten i 2012.

  – Jeg føler bare at tiden er inne nå. Jeg er 31, så det er ikke sånn at jeg er 25 og fortsatt har mange år på meg. Jeg har hatt en lang, god og innholdsrik karriere. Og i løpet av dette året her så har man fått tid til å tenke og føle på en del ting, så da bare følte jeg at tiden var inne, sier Wold til NRK.

  På spørsmål om koronaåret har hatt noe å si for avgjørelsen, svarer hun både óg.

  – Det har jo sikkert påvirket litt, men samtidig så er det en naturlig del av dette føler jeg. Jeg hadde EM som mål og det skulle egentlig vært i sommer, ikke sant, sier Wold.

  Hun har også 68 aldersbestemte landskamper og har vært en markant skikkelse i norsk kvinnefotball i 15 år. Hun har sju seriemesterskap og fem cuptitler for LSK Kvinner.

  – Jeg har oppnådd mer enn jeg kunne drømme om og er stolt og ydmyk over karrieren min, skriver Wold i innlegg på Twitter og Instagram, der hun først annonserte at hun velger å legge opp.

  Belgium Norway Soccer
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal