NRK Meny
Normal

Warholm snytt for ny norgesrekord

Karsten Warholm slettet 16 år gammel rekord under NM i Askøy. Men rekorden kunne ikke godkjennes som ny norgesrekord på grunn av feil på tidtakersystemet.

warholm
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Karsten Warholm var på veg mot sin andre rekord på en måned. Tidligere i måneden forbedret han sin egen norgesrekord på 400 meter hekk, lørdag løp han også inn på tiden 45.8 på 400 meter under NM i Askøy.

Men det tok lang tid før han fikk vite hva den offisielle tiden ble. I flere minutter gikk han ute på gressmatta uten å vite om han hadde satt ny norgesrekord eller ikke.

– Litt merkelig

Fordi tidtakingen på stadionet var manuell, blir ikke rekorden stående som offisiell norgesrekord. Dermed beholder Quincy Douglas rekorden han satte på Bislett stadion 30. juli i 1999 som var på 46,11.

– Det er litt merkelig at det skulle bli sånn, men jeg skulle tro at det er nok å ha det på film, men sånn er det bare, sier han til NRK etter løpet.

Karsten Warholm løp inn på tida 45.8 på 400 m under NM på Askøy, men fordi tidtakinga var manuell, blir ikkje rekorden ståande som offisiell norgesrekord.

SE VIDEO: Her setter Warholm rekorden som ikke ble registrert.

Legger seg flate

– Det er naturligvis noe som ikke skal skje. Det har vært en teknisk svik på hovedanlegget og en manuell feil på backupanlegget. Det er veldig beklagelig og alle parter er veldig lei seg for det. Det er slik at det ikke er mulig hverken nå eller i fremtiden å finne den eksakte tiden til Karsten, sier Morten Olsen kommunikasjonsrådgiver i Friidrettsforbundet.

Olsen sier dette er første gang på sine 25 med friidrett at han har vært borti at begge systemene svikter og at det er beklagelig at det skulle skje når det ble satt en norgesrekord.

– Det er forferdelig at dette skulle skje, og i hvert fall når det blir satt en norgesrekord. Vi må bare legge oss flate, sier Åge Lavik som er leder i arrangørkomiteen i Askøy.

Betryggende løp

– Det er dumt at et tidtakersystem svikter, jeg vet ikke hvorfor det gjorde det nå. Han får mest sannsynlig en norsk rekord ødelagt av det og det er veldig synd, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Rekorden på 400 meter hekk tok han under EM i Amsterdam, der tok han seg helt til finalen og endte på en sjetteplass. Selv om det ikke ble norgesrekord syntes Rodal det var betryggende å se Warholm i aksjon lørdag.

– Det viktigste her er jo det at vi ser at Karsten Warholm er i form. Han står oppløpet meget bra og jeg fryktete at han kanskje hadde gått litt tom for krefter etter EM og en lang sesong, men her viser han at det ikke er tilfellet.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mester mot legende i vintersport