Normal

Warholm snytt for ny norgesrekord

Karsten Warholm slettet 16 år gammel rekord under NM i Askøy. Men rekorden kunne ikke godkjennes som ny norgesrekord på grunn av feil på tidtakersystemet.

warholm
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Karsten Warholm var på veg mot sin andre rekord på en måned. Tidligere i måneden forbedret han sin egen norgesrekord på 400 meter hekk, lørdag løp han også inn på tiden 45.8 på 400 meter under NM i Askøy.

Men det tok lang tid før han fikk vite hva den offisielle tiden ble. I flere minutter gikk han ute på gressmatta uten å vite om han hadde satt ny norgesrekord eller ikke.

– Litt merkelig

Fordi tidtakingen på stadionet var manuell, blir ikke rekorden stående som offisiell norgesrekord. Dermed beholder Quincy Douglas rekorden han satte på Bislett stadion 30. juli i 1999 som var på 46,11.

– Det er litt merkelig at det skulle bli sånn, men jeg skulle tro at det er nok å ha det på film, men sånn er det bare, sier han til NRK etter løpet.

Karsten Warholm løp inn på tida 45.8 på 400 m under NM på Askøy, men fordi tidtakinga var manuell, blir ikkje rekorden ståande som offisiell norgesrekord.

SE VIDEO: Her setter Warholm rekorden som ikke ble registrert.

Legger seg flate

– Det er naturligvis noe som ikke skal skje. Det har vært en teknisk svik på hovedanlegget og en manuell feil på backupanlegget. Det er veldig beklagelig og alle parter er veldig lei seg for det. Det er slik at det ikke er mulig hverken nå eller i fremtiden å finne den eksakte tiden til Karsten, sier Morten Olsen kommunikasjonsrådgiver i Friidrettsforbundet.

Olsen sier dette er første gang på sine 25 med friidrett at han har vært borti at begge systemene svikter og at det er beklagelig at det skulle skje når det ble satt en norgesrekord.

– Det er forferdelig at dette skulle skje, og i hvert fall når det blir satt en norgesrekord. Vi må bare legge oss flate, sier Åge Lavik som er leder i arrangørkomiteen i Askøy.

Betryggende løp

– Det er dumt at et tidtakersystem svikter, jeg vet ikke hvorfor det gjorde det nå. Han får mest sannsynlig en norsk rekord ødelagt av det og det er veldig synd, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Rekorden på 400 meter hekk tok han under EM i Amsterdam, der tok han seg helt til finalen og endte på en sjetteplass. Selv om det ikke ble norgesrekord syntes Rodal det var betryggende å se Warholm i aksjon lørdag.

– Det viktigste her er jo det at vi ser at Karsten Warholm er i form. Han står oppløpet meget bra og jeg fryktete at han kanskje hadde gått litt tom for krefter etter EM og en lang sesong, men her viser han at det ikke er tilfellet.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen nominert til pris

  Jakob Ingebrigtsen er nominert til årets mannlige utøver av det europeiske friidrettsforbundet etter sin enorme prestasjon under friidretts-EM i sommer. Han tok gull på 1500 meter og 5000 meter i London. Også Karsten Warholm er nominert til prisen.

  Laster Twitter-innhold
 • Olsbu Røiseland vant to på rad

  Marte Olsbu Røiseland tok i dag sitt andre NM-gull på rad under fellesstarten i rulleskisyting på Gautefall. Dermed har jenta fra Froland hatt et strålende NM, med full pott. I går vant hun NM-sprinten, over ett minutt foran Tiril Eckhoff.

  Marte Olsbu Røiseland med andre NM-gull
  Foto: Hans Henrik Løken / NRK
 • Woods nærmer seg etterlengtet seier

  Tiger Woods leder med tre slag før siste runde i PGA-tourmesterskapet i Atlanta. Søndag kan 42-åringen ta sin første turneringsseier på fem år. Det er 1875 dager siden forrige gang han kunne løfte et trofé. Det var i august 2013.

  Tour Championship Golf
  Foto: John Amis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen
VM hestesport: Sprangridning, finale
VM hestesport: Sprangridning, finale
World Equestrian Games: Sprangridning finaler og oppdateringer fra engelsk fotball
VM hestesport: Voltige
VM hestesport: Voltige, sammendrag fra natten
Team Ingebrigtsen
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten