Hopp til innhold

Warholm slo erkerivalen, men advares: – Så skummelt god ut

Karsten Warholm slo Rai Benjamin i semifinalen og er klar for OL-finalen på 400 meter hekk. Begge er strålende fornøyd med løpene sine, men NRK-kommentator Jann Post synes amerikaneren virket skremmende sterk.

0yj6Yfz3_5g

VISTE STYRKE: Rai Benjamin hadde et lite overtak på Karsten Warholm før han roet ned.

Foto: ANTONIN THUILLIER / AFP

– Jeg følte at jeg gikk på ganske «grei skuring», men det tipper jeg at også Rai Benjamin gjorde. Jeg tror nok begge to måtte gi på litt der i starten fordi man visste hva som sto på spill. Og den finaleplassen skal man aldri ta for gitt, så litt kamp blir det. Men det var ikke mye prestisje i den seieren der, men jeg er selvfølgelig glad for at å ta heatet, sier Warholm til Discovery.

8. september 2018 ble Karsten Warholm nummer tre i kontinentalcupen i Ostrava. Siden hadde han med smått og stort av konkurranser krysset målstreken først 18 ganger på rad på 400 meter hekk.

1058 dager var det siden sist verdensrekordholderen hadde gått på et nederlag før søndagens OL-semifinale.

Spørsmålet var om seiersrekka ville fortsette da Warholm for første gang siden VM-finalen i 2019 søndag skulle møte sin store rival, Rai Benjamin – i et løp som egentlig bare handlet om å være blant de to beste for å gå rett til finalen.

Warholm: – Føler meg veldig bra

Det ble jevnt hele veien. Benjamin var hårfint foran Warholm ut på oppløpet, men slakket av på farten rett før målstreken.

Warholm holdt farten oppe og tok sin 19. seier på rad og er klar for finale.

Han ville ikke la seg intervju av NRK, men overfor Discovery innrømmer han at han ikke likte å møte Benjamin allerede i semifinalen.

– Jeg skulle ønske at vi slapp å være i samme semi, men det ble som det ble, og da må man bare ta det. Jeg føler jeg gjorde det beste utav det, og det var for så vidt greit å få tatt litt brodden av det, selv om finalen kommer til å handle om helt andre ting enn i dag, sier Warholm.

Warholm og Benjmain

SUPERDUELL: Både Karsten Warholm og Rai Benjamin viste styrke i en jevn semifinale. Dermed er det duket for finaledrama.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Jeg skulle bli topp to, men da begge var oppe på siden der, så tenkte jeg at med litt ekstra trykk på én fot der, så var jeg forbi. Så gjorde jeg det, da, sier Warholm til NTB og andre norske medier.

I motsetning til Warholm, stoppet Rai Benjamin for å snakke med NRK.

– Hvor mye energi måtte du bruke?

– Ikke mye. Jeg ville bare gå ut og sikre det, og så slappe av på oppløpet, og det var det jeg gjorde, svarer amerikaneren.

Benjamin: – Cruiset inn

– Kunne du ha vunnet?

– Ja, men det er semifinale. Du vil ikke legge for mye i det, så jeg cruiset bare inn.

– Lot du ham vinne?

– Jeg vil ikke si jeg lot ham vinne. Som jeg sa ville jeg spare litt til finalen. Alt som betyr noe er å komme topp to.

– Hva er planen i finalen?

– Å vinne, sier Rai Benjamin.

Tidene ble såpass sterke som 47,30 og 47,37. Med det viste rivalene at de begge er i kanonform før finalen om to dager.

Kevin Youngs olympiske rekord på 46,78 lever farlig. Det samme gjør Warholms verdensrekord på 46,70.

Duellen

JEVNT: Det var jevnt fra start til mål mellom Warholm i bane 7 og Benjamin i bane 5.

Foto: Charlie Riedel / AP

Peker på Benjamin-svakhet

– Benjamin kunne tatt det hvis han hadde gitt gass, Warholm gir litt ekstra på de siste 20 meterne, så det er han som vinner, konstaterer NRKs kommentator Jann Post.

– Ja, han akselererte litt etter siste hekken og kjørte helt i mål, selv om det nok ikke var en Karsten Warholm på maks, sier ekspertkommentator Vebjørn Rodal.

– Men jeg må si Rai Benjamin så skummelt god ut, for det der kunne ga gått fort med full gass, sier Jann Post.

Vebjørn Rodal påpeker imidlertid at Benjamin var borti minst én hekk. Ekspertkollega og tidligere hekkeløper Christina Vukicevic mener det avslører en svakhet Benjamin har.

– Det som er litt ekkelt med Benjamin for hans egen del, er at han har en teknikk som er litt skummel. Han vipper veldig med det bakerste beinet. Og er det noe som er dumt på 400 meter hekk, så er det å vippe, for da kan du hekte veldig lett, og det gjorde han i dag, påpeker hun.

– Så han skal være litt forsiktig med det bakerste beinet i finalen, for det kommer til å gå enda fortere, og Karsten kommer til å sette et enda høyere gir ut fra blokkene, sier Vukicevic.

Tokyo 2020 Olympics, day 9, Athletics

GODE SVAR: Karsten Warholm løp en raskere semifinale enn det han følte at kraftforbruket skulle tilsi.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Vil føle seg superduper

Alison dos Santos fra Brasil imponerte også i semifinalen med heatseier på tiden 47,31. Abderrahman Samba ble nummer to i heatet på 47,47. Fire løpere under 47,5 betyr at nivået i øvelsen er historisk høyt. Dermed har verken Warholm eller Benjamin råd til store feil i finalen om de vil ha medalje.

Warholm har nå følgende plan før finalen.

– Det blir å slappe av og få kroppen så klar som mulig. Nå handler alt bare om å stille på startstreken tirsdag morgen og føle seg superduper, sier Warholm til Discovery etter å ha blitt styrket i troen av hvor fort det gikk i semifinalen:

– Jeg synes det var fortere enn jeg hadde trodd. Det er et bra tegn at tida er bedre enn man hadde trodd. Jeg er tydeligvis i form og timingen er bra, når vi er i et OL.

Siste nytt

  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP
  • Zuccarellos Wild med viktig seier

    Minnesota Wild vant 3-1 på hjemmebane over San Jose Sharks og sikret seg dermed viktige poeng i kampen om en sluttspillplass.

    Det tok 16 minutter før Joel Eriksson Ek punkterte nullen og sørget for den første scoringen for vertskapet i Minnesota. Midtveis i den andre perioden utlignet Mikael Granlund for Sharks.

    Den tredje perioden var så vidt i gang da Matt Brody sørget for at Wild igjen tok ledelsen. 2-1-målet kom etter bare 18 sekunder.

    På slutten av kampen tok gjestene fra San Jose ut målvakt Mackenzie Blackwood for å øke presset framover å forsøke å kjempe seg til forlenging. I stedet ble det Ryan Hartman som utnyttet muligheten da han snappet opp pucken inne ved vantet på egen banehalvdel og sendte et langskudd inn i det tomme Sharks-målet.

    Dermed kunne Minnesota gå av banen med to nye poeng. Det kommer godt med for laget fra Midtvesten, som før torsdagens oppgjør lå ni poeng unna en sluttspillplass med elleve kamper igjen å spille.

    Mats Zuccarello fikk 17 minutter på isen hjemme i St. Paul, men det ble ingen scoring eller assist på nordmannen denne gangen.

    (NTB)

    mWN7igN52F8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal