NRK Meny
Normal

Warholm skjermes før VM-finalen: – Slike detaljer som kan avgjøre

LONDON (NRK): Karsten Warholm vil ha fullstendig ro før han skal løpe finale på 400 meter hekk onsdag kveld.

Karsten Warholm

SKJERMES: Karsten Warholm skal ha totalt mediefri før onsdagens finale. Tiden skal han bruke til å gjøre absolutt ingenting

Foto: David J. Phillip / AP

– Karsten har nå alt fokus på finalen, og ønsker totalt mediefri. Akkurat nå er det slike detaljer som kan bli avgjørende, sier Morten Olsen, pressesjef for det norske friidrettsforbundet.

Warholm varslet selv at han kommer til å foreta seg minst mulig før finalen, for å spare på de kreftene han kan.

– Jeg skal gjøre ingenting, fortalte Warholm med et smil rett etter semifinalen mandag kveld.

– Absolutt ingenting?

– Ja, okei, jeg skal sikkert se litt på tv og se på hvordan de andre utøverne her gjør det. Jeg skal bare nyte disse dagene med fri, sa han.

Warholm kontrollerte seg inn til en andreplass i semifinalen på 400 meter hekk mandag kveld. Det var mer enn nok til å ta seg til onsdagens finale.

Handler om å spare energi

I det daglige ellers er han vant til å trene i opptil syv timer i strekk, men nå handler alt om å spare energi. Den trengs når han skal spurte for en mulig VM-medalje. Warholm regnes som en av medaljefavorittene i det som blir hans første finale i et VM.

Han går inn i finalen med den nest beste tiden. Det er en god pekepinn, men muligens ikke mer: de beste pleier ikke å løpe hundre prosent i semifinalene.

– En milepæl bare å være i finalen

– For meg er det en milepæl bare å være i finalen. Jeg er sikret å bli blant de åtte beste, og bare det er stort for meg. Det er viktig å være ydmyk på dette. Man må huske at senest i fjor var det stort at jeg tok meg til semifinalen i OL, sier Warholm.

21-åringen har, naturlig nok, vært opptatt av å komme seg til finalen ved å bruke minst mulig krefter. I forsøksheatet kontrollerte han seg inn til en sikker plass, uten å måtte ta seg helt ut. I semifinalen fikk han tøffere motstand og måtte løpe litt fortere, men mente selv at han hadde enda mer inne.

 • Se Warholms semifinaleløp her:
Warholm

Siste nytt

 • Tilskuersvikt i eliteserien

  Hvis trenden fortsetter går Eliteserien mot sitt laveste tilskuertall på 17 år, skriver VG. Så langt denne sesongen har man gjennomsnittlig mistet 930 tilskuere per kamp sammenlignet med tallene fra forrige sesong.

  Etter at 18 av 30 serierunder er gjennomsnittet 5758. I fjor endte tallet på 6698.

  Fotballpublikum
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Skyting, finpistol kvinner
NM-veka
NM-veka: Skyting finpistol, kvinner
NM-veka: X trial, finale for junior og kvinner
NM-veka: X trial
NM-veka: Skating
NM-veka: Skateboard