NRK Meny
Normal

Warholm skjermes før VM-finalen: – Slike detaljer som kan avgjøre

LONDON (NRK): Karsten Warholm vil ha fullstendig ro før han skal løpe finale på 400 meter hekk onsdag kveld.

Karsten Warholm

SKJERMES: Karsten Warholm skal ha totalt mediefri før onsdagens finale. Tiden skal han bruke til å gjøre absolutt ingenting

Foto: David J. Phillip / AP

– Karsten har nå alt fokus på finalen, og ønsker totalt mediefri. Akkurat nå er det slike detaljer som kan bli avgjørende, sier Morten Olsen, pressesjef for det norske friidrettsforbundet.

Warholm varslet selv at han kommer til å foreta seg minst mulig før finalen, for å spare på de kreftene han kan.

– Jeg skal gjøre ingenting, fortalte Warholm med et smil rett etter semifinalen mandag kveld.

– Absolutt ingenting?

– Ja, okei, jeg skal sikkert se litt på tv og se på hvordan de andre utøverne her gjør det. Jeg skal bare nyte disse dagene med fri, sa han.

Warholm kontrollerte seg inn til en andreplass i semifinalen på 400 meter hekk mandag kveld. Det var mer enn nok til å ta seg til onsdagens finale.

Handler om å spare energi

I det daglige ellers er han vant til å trene i opptil syv timer i strekk, men nå handler alt om å spare energi. Den trengs når han skal spurte for en mulig VM-medalje. Warholm regnes som en av medaljefavorittene i det som blir hans første finale i et VM.

Han går inn i finalen med den nest beste tiden. Det er en god pekepinn, men muligens ikke mer: de beste pleier ikke å løpe hundre prosent i semifinalene.

– En milepæl bare å være i finalen

– For meg er det en milepæl bare å være i finalen. Jeg er sikret å bli blant de åtte beste, og bare det er stort for meg. Det er viktig å være ydmyk på dette. Man må huske at senest i fjor var det stort at jeg tok meg til semifinalen i OL, sier Warholm.

21-åringen har, naturlig nok, vært opptatt av å komme seg til finalen ved å bruke minst mulig krefter. I forsøksheatet kontrollerte han seg inn til en sikker plass, uten å måtte ta seg helt ut. I semifinalen fikk han tøffere motstand og måtte løpe litt fortere, men mente selv at han hadde enda mer inne.

 • Se Warholms semifinaleløp her:
Warholm

Siste nytt

 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Årets første seier for Kristoff

  Alexander Kristoff tok sin første etappeseier for sesongen da vant spurten på den siste etappen av rittet Tour of Oman for tredje gang på rad søndag.

  Kristoff
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang