NRK Meny
Normal

Warholm skjermes før VM-finalen: – Slike detaljer som kan avgjøre

LONDON (NRK): Karsten Warholm vil ha fullstendig ro før han skal løpe finale på 400 meter hekk onsdag kveld.

Karsten Warholm

SKJERMES: Karsten Warholm skal ha totalt mediefri før onsdagens finale. Tiden skal han bruke til å gjøre absolutt ingenting

Foto: David J. Phillip / AP

– Karsten har nå alt fokus på finalen, og ønsker totalt mediefri. Akkurat nå er det slike detaljer som kan bli avgjørende, sier Morten Olsen, pressesjef for det norske friidrettsforbundet.

Warholm varslet selv at han kommer til å foreta seg minst mulig før finalen, for å spare på de kreftene han kan.

– Jeg skal gjøre ingenting, fortalte Warholm med et smil rett etter semifinalen mandag kveld.

– Absolutt ingenting?

– Ja, okei, jeg skal sikkert se litt på tv og se på hvordan de andre utøverne her gjør det. Jeg skal bare nyte disse dagene med fri, sa han.

Warholm kontrollerte seg inn til en andreplass i semifinalen på 400 meter hekk mandag kveld. Det var mer enn nok til å ta seg til onsdagens finale.

Handler om å spare energi

I det daglige ellers er han vant til å trene i opptil syv timer i strekk, men nå handler alt om å spare energi. Den trengs når han skal spurte for en mulig VM-medalje. Warholm regnes som en av medaljefavorittene i det som blir hans første finale i et VM.

Han går inn i finalen med den nest beste tiden. Det er en god pekepinn, men muligens ikke mer: de beste pleier ikke å løpe hundre prosent i semifinalene.

– En milepæl bare å være i finalen

– For meg er det en milepæl bare å være i finalen. Jeg er sikret å bli blant de åtte beste, og bare det er stort for meg. Det er viktig å være ydmyk på dette. Man må huske at senest i fjor var det stort at jeg tok meg til semifinalen i OL, sier Warholm.

21-åringen har, naturlig nok, vært opptatt av å komme seg til finalen ved å bruke minst mulig krefter. I forsøksheatet kontrollerte han seg inn til en sikker plass, uten å måtte ta seg helt ut. I semifinalen fikk han tøffere motstand og måtte løpe litt fortere, men mente selv at han hadde enda mer inne.

 • Se Warholms semifinaleløp her:
Warholm

Siste nytt

 • Bonus på 105 000 kr lokker jentene

  Det er mye på spill for Norges håndballjenter i VM. En ny tittel er verdt 105 000 kroner for hver av spillerne, ifølge NTB. De får da 75 000 kroner for gullet og som ekstrabonus får de ytterlige 30 000 hver, siden laget da allerede er sikret plass i neste VM (Japan 2019).

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Blodig slagsmål i Manchester

  Manchester City-trener Mikel Arteta fikk et blodig kutt i hodet og José Mourinho ble truffet i hodet av en vannflaske etter kampen mellom Manchester City og Manchester United i går. Det var Mourinho som startet bråket, ifølge flere britiske medier, som Daily Mail.

  Mourinho
  Foto: Bryn Lennon / Getty Images
 • Ny verdensrekord og ny norsk rekord

  Ted-Jan Bloemen gikk inn til ny verdensrekord med tiden 6:01.86 på 5000 meteren i Salt Lake City.

  – Et helt sinnssykt skøyteløp, sier NRK-ekspert Even Wetten.

  Blomen gikk i par med Sverre Lunde Pedersen, som hang godt på rekordfarten og suste inn til ny norsk rekord med tiden 6.07.61. Det holdt til en sjetteplass.

  Canada WCup Speedskating Ted-Jan Bloemen
  Foto: Mike Ridewood / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge