NRK Meny
Normal

Warholm skjermes etter suksessen

Karsten Warholm (21) er blitt så populær at mamma og forbundet måtte sette ned foten. Det renner inn med forespørsler, men de får ikke kometen svare på nå.

Karsten Warholm fortsetter å imponere etter at han begynte å spesialisere seg på 400 meter, både med og uten hekk. Her brøler han ut i det han skjønner at han har satt ny rekord.

STORTALENT: Karsten Warholm har på rekordtid blitt en av de beste i verden på 400 meter hekk. Så sent som i fjor bestemte han seg for å spesialisere seg på øvelsen.

Foto: Truls Kleiven

– Nå skal han ha fokus på prestasjon. Vi må ha en plan, sier Kristine Haddal, som er Warholms mamma.

Hun har gått inn som midlertidig pressekontakt for sønnen, og skal nå svare på alle henvendelser som kommer til ham frem til Bislett Games. Søndag sendte Friidrettsforbundet ut en pressemelding om dette, og ba om at media ikke tok kontakt med Warholm direkte.

Gir mye av seg selv

haddal

Mamma Kristine Haddal skal ta seg av forespørslene til sønnen en tid fremover.

Foto: Arne Stubhaug

En slik type skjerming skjer ikke ofte med norske friidrettsutøvere, men det forteller litt om hvor populær og etterspurt Warholm har blitt etter de gode resultatene det siste året.

Populariteten blir ikke akkurat mindre av at han lørdag ettermiddag satte nok en ny rekord. Da løp han inn til ny norgesrekord på 400 meter.

Etterpå har intervjuforespørslene og gratulasjonsmeldingene haglet inn. Warholm er en som gjerne vil stille opp, og han pleier å gi mye av seg selv. Det er også nettopp litt av utfordringen, forteller moren, som sier at de nå skal passe på at det ikke blir for mye for Warholm.

– Karsten har alltid vært veldig tilgjengelig. Nå forventer vi litt trøkk inn mot Bislett Games. Han har hele tiden vært klar og bevisst før han snakker med media. Han forbereder seg. Vi ser at han vokser i takt med prestasjonene, sier moren.

Medieforbudet gjelder i første omgang frem til Bislett Games, som er et av de viktigste stevnene for talentet denne sesongen. Der skal han delta på pressekonferansen i forkant.

– Restriksjonene videre vil det bli tatt fortløpende vurderinger på fra uke til uke, alt etter konkurranser og andre ting som skjer, sier Haddal.

ATHLETICS-OLY-2016-RIO

Warholm imponerte da han tok seg til semifinalen på 400 meter hekk i OL i fjor. Han hadde da nettopp begynt å spesialisere seg på distansen.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

Møter noen av verdens beste

Med rekorden på lørdag ble han også den tiende raskeste utøveren i verden så langt i år - og det i en øvelse han ikke satser på (siden dette var 400 meter uten hekker).

Det gir god grunn til å håpe på noe stort når han møter noen av verdens beste på spesialdistansen 400 meter hekk på Bislett. Da skal ikke mamma være pressekontakt, men tvert imot sitte fremst i spissen for heiagjengen på tribunen.

– Vi er veldig spente, sier hun.

Warholm satset tidligere på mangekamp, og bare de siste sesogene har han spesialisert seg mest på 400 meter hekk. Det har gitt resultater på rekordtid. I fjor imponerte Warholm med å ta seg til semifinalen i OL, og i vinter tangerte han verdensrekorden på 300 meter hekk innendørs. I august løper han i VM i London.

Siste nytt

 • Linnes avbrøt trening med skade

  Martin Linnes måtte avbryte torsdagens landslagstrening. Galatasaray-backen skal sjekkes senere i dag.

  – Vi vet ikke hvor alvorlig det er, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

  Martin Linnes
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Antonsen forlenger med Tromsø

  Kent-Are Antonsen har signert ny kontrakt med TIL. Venstrebackens nye avtale strekker seg ut 2020.

  – Jeg er veldig stolt over å kunne representere TIL i tre år, og så er det greit å få det ut av verden, sier Antonsen til klubbens hjemmeside.

  Motorsaga
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Tre kamper utsatt

  Tre kamper i Toppserien er utsatt, melder NFF. Lørdagens oppgjør mellom Stabæk og Avaldsnes ryker. Det samme gjør to kamper i 2. runde: Avaldsnes-Klepp og Kolbotn-Røa.

  Utfordrende baneforhold er årsaken, nye kampdatoer er ikke klare.

  Semifinale i NM-cupen fotball kvinner 2017: Avaldsnes - Arna-Bjørnar (1-0).
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag