Hopp til innhold

Warholm skjermes etter suksessen

Karsten Warholm (21) er blitt så populær at mamma og forbundet måtte sette ned foten. Det renner inn med forespørsler, men de får ikke kometen svare på nå.

Karsten Warholm fortsetter å imponere etter at han begynte å spesialisere seg på 400 meter, både med og uten hekk. Her brøler han ut i det han skjønner at han har satt ny rekord.

STORTALENT: Karsten Warholm har på rekordtid blitt en av de beste i verden på 400 meter hekk. Så sent som i fjor bestemte han seg for å spesialisere seg på øvelsen.

Foto: Truls Kleiven

– Nå skal han ha fokus på prestasjon. Vi må ha en plan, sier Kristine Haddal, som er Warholms mamma.

Hun har gått inn som midlertidig pressekontakt for sønnen, og skal nå svare på alle henvendelser som kommer til ham frem til Bislett Games. Søndag sendte Friidrettsforbundet ut en pressemelding om dette, og ba om at media ikke tok kontakt med Warholm direkte.

Gir mye av seg selv

haddal

Mamma Kristine Haddal skal ta seg av forespørslene til sønnen en tid fremover.

Foto: Arne Stubhaug

En slik type skjerming skjer ikke ofte med norske friidrettsutøvere, men det forteller litt om hvor populær og etterspurt Warholm har blitt etter de gode resultatene det siste året.

Populariteten blir ikke akkurat mindre av at han lørdag ettermiddag satte nok en ny rekord. Da løp han inn til ny norgesrekord på 400 meter.

Etterpå har intervjuforespørslene og gratulasjonsmeldingene haglet inn. Warholm er en som gjerne vil stille opp, og han pleier å gi mye av seg selv. Det er også nettopp litt av utfordringen, forteller moren, som sier at de nå skal passe på at det ikke blir for mye for Warholm.

– Karsten har alltid vært veldig tilgjengelig. Nå forventer vi litt trøkk inn mot Bislett Games. Han har hele tiden vært klar og bevisst før han snakker med media. Han forbereder seg. Vi ser at han vokser i takt med prestasjonene, sier moren.

Medieforbudet gjelder i første omgang frem til Bislett Games, som er et av de viktigste stevnene for talentet denne sesongen. Der skal han delta på pressekonferansen i forkant.

– Restriksjonene videre vil det bli tatt fortløpende vurderinger på fra uke til uke, alt etter konkurranser og andre ting som skjer, sier Haddal.

ATHLETICS-OLY-2016-RIO

Warholm imponerte da han tok seg til semifinalen på 400 meter hekk i OL i fjor. Han hadde da nettopp begynt å spesialisere seg på distansen.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

Møter noen av verdens beste

Med rekorden på lørdag ble han også den tiende raskeste utøveren i verden så langt i år - og det i en øvelse han ikke satser på (siden dette var 400 meter uten hekker).

Det gir god grunn til å håpe på noe stort når han møter noen av verdens beste på spesialdistansen 400 meter hekk på Bislett. Da skal ikke mamma være pressekontakt, men tvert imot sitte fremst i spissen for heiagjengen på tribunen.

– Vi er veldig spente, sier hun.

Warholm satset tidligere på mangekamp, og bare de siste sesogene har han spesialisert seg mest på 400 meter hekk. Det har gitt resultater på rekordtid. I fjor imponerte Warholm med å ta seg til semifinalen i OL, og i vinter tangerte han verdensrekorden på 300 meter hekk innendørs. I august løper han i VM i London.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal