NRK Meny
Normal

Warholm om rivalens utspill: – God natt!

LONDON/OSLO (NRK): Gullfavoritt Kerron Clement fikk bank av Karsten Warholm i VM, men amerikaneren nekter for at nordmannen er verdens beste på 400 meter hekk.

Clement Warholm

NORSK VERDENSMESTER: Mange trodde amerikanske Kerron Clement skulle ta gullet på 400 meter hekk, men så overrasket en 21-åring fra Ulsteinvik alle.

Foto: David J. Phillip / AP

– Det er jeg som er verdens beste, til tross for det som skjedde, sier Kerron Clement til NRK.

Kerron Clement

SKUFFET: Kerron Clement.

Foto: Jewel Samad / AFP

Den amerikanske favoritten er langt nede når han møter pressen en halvtime etter at han ble parkert av Karsten Warholm i VM-finalen.

Clement, som måtte ta til takke med en skuffende tredjeplass, våkner imidlertid litt når NRK spør om hvem han nå mener bør ha tittelen som «verdens beste på 400 meter hekk».

– Ja, han er verdensmester akkurat nå, men jeg er best, svarer Clement, som tidligere i mesterskapet skapte overskrifter her til lands da han ikke ønsket å snakke med Warholm i forkant av semifinalen.

– Merkelig

Den nybakte verdensmesteren, Karsten Warholm, ser litt overrasket ut når han hører utspillet til den amerikanske rivalen.

– God natt, sier Warholm kontant, før han tenker seg litt om.

– Men nei, da … Når folk sier sånne ting, føler jeg det er viktig å være «the bigger man». Det er klart at han sikkert kan være en av de bedre og at han har sprunget bedre tider enn meg før, men for min del handler det om å være ydmyk. Og nå er jeg helt ærlig. Men det er merkelig å si noe sånt når man blir nummer to, sier 21-åringen fra Ulsteinvik.

– Men Clement ble nummer tre?, påpeker NRKs journalist.

– Han ble nummer tre ja ... Jeg har stor respekt for ham, så det er litt merkelig at han ikke gir respekt tilbake. Jeg synes imidlertid at man ikke skal legge seg for mye bort i det der. Jeg håper heller norske medier fokuserer på at dette er en sjuk prestasjon. La oss droppe en sånn amerikansk klisjé, sier Warholm.

Karsten Warholm vinner VM-gull!

SE VIDEO: Her kan du se gulløpet til Karsten Warholm.

Vet lite om Warholm

Mens alt stemte for nordmannen på den regntunge banen i London, forteller Clement at han gjorde en tabbe ved den siste hekken som ble skjebnesvanger.

– Det som skjedde var at jeg byttet fot etter den siste hekken. Det var det som gjorde at jeg bare fikk bronse. Jeg mistet momentum, sier 31-åringen.

Den rutinerte amerikaneren har VM-gull på samme distanse i 2007 og 2009 – og har med andre ord vært med i en årrekke.

Han erkjenner at han ikke visste noen ting om det norske supertalentet for bare ett år siden.

– Første gang jeg la merke til ham (Warholm) var i Oslo i år, sier Clement og legger til:

– Han er veldig ung og han har nok mer å gå på i fremtiden. Han har en lys fremtid.

Intervju med Karsten Warholm etter seieren.

SE VIDEO: Her kan du se seiersintervjuet med NRKs Line Andersen.

Siste nytt

 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP
 • Gir ikke opp 5000-meter

  Etter det mislykkede forsøket på EM-kravet på 5000-meter i Stockholm, vurderte Filip Ingebrigtsen å droppe distansen under EM i Berlin. Ifølge trenerpappa Gjert har Filip nå bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk på kravet. – Men vi vet fortsatt ikke når og hvor, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia