Warholm om rivalens utspill: – God natt!

LONDON/OSLO (NRK): Gullfavoritt Kerron Clement fikk bank av Karsten Warholm i VM, men amerikaneren nekter for at nordmannen er verdens beste på 400 meter hekk.

Clement Warholm

NORSK VERDENSMESTER: Mange trodde amerikanske Kerron Clement skulle ta gullet på 400 meter hekk, men så overrasket en 21-åring fra Ulsteinvik alle.

Foto: David J. Phillip / AP

– Det er jeg som er verdens beste, til tross for det som skjedde, sier Kerron Clement til NRK.

Kerron Clement

SKUFFET: Kerron Clement.

Foto: Jewel Samad / AFP

Den amerikanske favoritten er langt nede når han møter pressen en halvtime etter at han ble parkert av Karsten Warholm i VM-finalen.

Clement, som måtte ta til takke med en skuffende tredjeplass, våkner imidlertid litt når NRK spør om hvem han nå mener bør ha tittelen som «verdens beste på 400 meter hekk».

– Ja, han er verdensmester akkurat nå, men jeg er best, svarer Clement, som tidligere i mesterskapet skapte overskrifter her til lands da han ikke ønsket å snakke med Warholm i forkant av semifinalen.

– Merkelig

Den nybakte verdensmesteren, Karsten Warholm, ser litt overrasket ut når han hører utspillet til den amerikanske rivalen.

– God natt, sier Warholm kontant, før han tenker seg litt om.

– Men nei, da … Når folk sier sånne ting, føler jeg det er viktig å være «the bigger man». Det er klart at han sikkert kan være en av de bedre og at han har sprunget bedre tider enn meg før, men for min del handler det om å være ydmyk. Og nå er jeg helt ærlig. Men det er merkelig å si noe sånt når man blir nummer to, sier 21-åringen fra Ulsteinvik.

– Men Clement ble nummer tre?, påpeker NRKs journalist.

– Han ble nummer tre ja ... Jeg har stor respekt for ham, så det er litt merkelig at han ikke gir respekt tilbake. Jeg synes imidlertid at man ikke skal legge seg for mye bort i det der. Jeg håper heller norske medier fokuserer på at dette er en sjuk prestasjon. La oss droppe en sånn amerikansk klisjé, sier Warholm.

Karsten Warholm vinner VM-gull!

SE VIDEO: Her kan du se gulløpet til Karsten Warholm.

Vet lite om Warholm

Mens alt stemte for nordmannen på den regntunge banen i London, forteller Clement at han gjorde en tabbe ved den siste hekken som ble skjebnesvanger.

– Det som skjedde var at jeg byttet fot etter den siste hekken. Det var det som gjorde at jeg bare fikk bronse. Jeg mistet momentum, sier 31-åringen.

Den rutinerte amerikaneren har VM-gull på samme distanse i 2007 og 2009 – og har med andre ord vært med i en årrekke.

Han erkjenner at han ikke visste noen ting om det norske supertalentet for bare ett år siden.

– Første gang jeg la merke til ham (Warholm) var i Oslo i år, sier Clement og legger til:

– Han er veldig ung og han har nok mer å gå på i fremtiden. Han har en lys fremtid.

Intervju med Karsten Warholm etter seieren.

SE VIDEO: Her kan du se seiersintervjuet med NRKs Line Andersen.

Siste nytt

 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Nytt Messi-show for Barcelona

  Lionel Messi var strålende da Barcelona igjen skaffet seg luke på tabelltoppen i spansk fotball søndag. Messi scoret tre ganger og gjorde forarbeidet til de to øvrige målene i 5-0-seieren over Levante.

  Lionel Messi
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Zuccarello-assist da Rangers tapte

  Mats Zuccarello bidro med en ny målgivende pasning, men kunne ikke forhindre at New York Rangers røk 3-4 for Vegas Golden Knights i NHL søndag. Zuccarello fikk registrert målgivende pasning og dermed et målpoeng da Mika Zibanejad utliknet til 2-2.

  NHL: Buffalo Sabres at New York Rangers
  Foto: Danny Wild / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal