NRK Meny
Normal

Warholm om konkurrentens supertid: – Han flyttet lista til et annet nivå

Abderrahman Samba fra Qatar er friidrettens nye stjerneskudd. Med 47,57 på 400 meter hekk i Doha satte han virkelig standarden for årets sesong.

Pressekonferanse Karsten Warholm

PRESSEKONFERANSE: Karsten Warholm på tirsdagens pressekonferanse onsdag.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Til sammenligning vant Warholm VM-finalen i London på 48,35. Warholms personlige rekord er på 48,22, og ble satt i fjor.

– Det er vanskelig å snakke dårlig om en sånn prestasjon. Han har flyttet lista til et annet nivå. Men jeg skal prøve å følge opp, jeg har trent veldig hardt i vinter, sier Karsten Warholm til NRK.

– Kommer nye hele tiden

Men han blir ikke skremt av tiden, selv om det er over seks tideler raskere enn hans personlige rekord.

– Nei. Alt over 48 sekunder kommer ikke til å holde i år.

Samba var et forholdsvis ubeskrevet blad før årets sesong. Han ble nummer syv i VM-finalen, men er nå blant verdens beste.

– Det er det som er vanskelig, det kommer sånne typer hele tiden. Jeg var sånn i fjor, og det blir alltid ny konkurranse. Det er det som motiverer meg, jeg jobber hardere enn noen gang, sier Warholm.

Abderrahman Samba

SKREMMESKUDD: Abderrahman Samba etter 47,57 i Doha.

Foto: Karim Jaafar / AFP

– Ikke urealistisk

Nordmannen hadde en fantastisk sesong i fjor, og har i vinter satt verdensrekord på den utradisjonelle distansen 300 meter hekk. Han tror at det blir mulig å tukte Samba i sommer.

– Det er flere som vil løpe fort, men tiden er ikke urealistisk. Det er mange som kommer til å gjøre det etterpå. Jeg tror jeg kommer til å løpe fort, sier Warholm.

Første test blir i Diamond League-stevnet i Roma 31. mai. Deretter er det Bislett Games for fjorårets verdensmester på 400 meter hekk.

– Det blir kinkig, men det kommer til å gå bra. Jeg kommer til å ta sjanser, og finpusse formen inn mot Bislett, sier han.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal