NRK Meny
Normal

Warholm om konkurrentens supertid: – Han flyttet lista til et annet nivå

Abderrahman Samba fra Qatar er friidrettens nye stjerneskudd. Med 47,57 på 400 meter hekk i Doha satte han virkelig standarden for årets sesong.

Pressekonferanse Karsten Warholm

PRESSEKONFERANSE: Karsten Warholm på tirsdagens pressekonferanse onsdag.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Til sammenligning vant Warholm VM-finalen i London på 48,35. Warholms personlige rekord er på 48,22, og ble satt i fjor.

– Det er vanskelig å snakke dårlig om en sånn prestasjon. Han har flyttet lista til et annet nivå. Men jeg skal prøve å følge opp, jeg har trent veldig hardt i vinter, sier Karsten Warholm til NRK.

– Kommer nye hele tiden

Men han blir ikke skremt av tiden, selv om det er over seks tideler raskere enn hans personlige rekord.

– Nei. Alt over 48 sekunder kommer ikke til å holde i år.

Samba var et forholdsvis ubeskrevet blad før årets sesong. Han ble nummer syv i VM-finalen, men er nå blant verdens beste.

– Det er det som er vanskelig, det kommer sånne typer hele tiden. Jeg var sånn i fjor, og det blir alltid ny konkurranse. Det er det som motiverer meg, jeg jobber hardere enn noen gang, sier Warholm.

Abderrahman Samba

SKREMMESKUDD: Abderrahman Samba etter 47,57 i Doha.

Foto: Karim Jaafar / AFP

– Ikke urealistisk

Nordmannen hadde en fantastisk sesong i fjor, og har i vinter satt verdensrekord på den utradisjonelle distansen 300 meter hekk. Han tror at det blir mulig å tukte Samba i sommer.

– Det er flere som vil løpe fort, men tiden er ikke urealistisk. Det er mange som kommer til å gjøre det etterpå. Jeg tror jeg kommer til å løpe fort, sier Warholm.

Første test blir i Diamond League-stevnet i Roma 31. mai. Deretter er det Bislett Games for fjorårets verdensmester på 400 meter hekk.

– Det blir kinkig, men det kommer til å gå bra. Jeg kommer til å ta sjanser, og finpusse formen inn mot Bislett, sier han.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis