EM-programmet endres etter Warholms ønske: – Ba ydmykt og forsiktig

Karsten Warholm og treneren har kanskje klart å få snudd EM-programmet for å kunne konkurrere på 400 meter både flatt og med hekk.

Karsten Warholm

DOBLER: Han er to ganger verdensmester på 400 meter hekk. Neste år vil han prøve å vinne 400 meter flatt i tillegg

Foto: Martti Kainulainen / NTB scanpix

– Ja, vi spurte ydmykt og forsiktig om det var mulig å få endret programmet slik at det skulle være realistisk for meg å doble. Nå ser det ut til at arrangørene også ser at de kan ha litt igjen for det, sier Warholm til NRK.

Slik det ser ut på det nye programmet som ble sendt ut til TV-rettighetsholderne denne uka, vil arrangørene av neste års friidretts-EM i Paris endre det opprinnelige oppsettet for å gjøre det mulig for Warholm å delta i to øvelser.

Endringen skjer lenge etter at billettsalget startet.

– Det var det jeg ønsket, en vinn-vinn-situasjon. Det var kult at de ville godkjenne det, legger han til.

Warholm har prøvd å doble før, i EM i Berlin i fjor. Da tok han gull på 400 meter hekk, og kom seg tilsynelatende lett til finalen også på 400 flatt.

VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar

PROGRAMENDRING: Leif Olav Alnes og Karsten Warholm har klart å påvirke EM-arrangørene til å legge til rette for at Warholm skal kunne doble

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Artig utfordring

– Da var det slutt på bensinen i siste runde, sier trener Leif Olav Alnes. Warholm ble nummer åtte og sist i finalen med en tid som var 1,77 sekunder dårligere enn i semifinalen.

– Men han har gjort det i U23 også med seks løp, der det ble gull og sølv. Det er utfordringer som er artige på tampen av sesongen, legger Alnes til.

EM neste år går i Paris i slutten av august, etter OL i Tokyo. Det mener Warholm bare er en fordel.

– Hvis OL hadde kommet etterpå, hadde det vært vanskelig. Men jeg har jo sagt flere ganger at jeg skal prøve å doble, så jeg kan like godt begynne å samle litt erfaringer.

– Halvforpliktet

– Er det helt sikkert at du kommer til å prøve?

– Ja. Jeg føler meg jo litt halvforpliktet når jeg har vært med på å endre programmet. Da kommer jeg til å strekke meg ganske langt for å få det til, sier verdensmesteren på 400 meter hekk.

Trener Alnes er ikke like sikker på at det er helt sikkert.

– Vi har ikke sett tidsprogrammet ennå. Intensjonen er å gjennomføre det. Men man må jo forholde seg til virkeligheten – såre bein eller annet som fører til at man må gjøre endringer. Men om problemene er store nok, dukker de jo opp. Man behøver ikke lete etter dem, sier treneren.

– Hvor realistisk er det å doble?

– Det er det vi lurer på også, og det er derfor vi tenker på å gjøre det. Spenning er viktig i idretten, sier Alnes.

Warholm mener det er fint med nye utfordringer, og at man ikke går og tramper i de samme sporene hele tiden.

– Vi så jo sist at det kan gå galt, men jeg tror det er bedre sjanser nå. Mitt nivå er bedre, og jeg er bedre forberedt. Det er litt gambling, og det liker jeg. Det er en av de tingene som motiverer meg at jeg kan ta sånne utfordringer, sier Warholm.

Siste nytt

 • Uniteds-direktørens hus påtent

  Huset til Manchester Uniteds klubbdirektør Ed Woodward ble tirsdag kveld utsatt for hærverk av frustrerte supportere som krever hans avgang.

  En video publisert på sosiale medier viser en gruppe United-supportere kledd i hettegensere og finlandshetter som først prøver å ringe på intercomen ved porten til Woodwards hjem.

  Da han ikke svarte, sprayet de rød maling over porten, kastet en røykbombe i bakken og sendte røde bluss mot huset, skriver BBC.

  Verken Woodward eller hans familie skal ha vært hjemme.

  Manchester United bekreftet hærverket i en uttalelse like før midnatt. United legger til at de som står bak ugjerningen, blir utestengt på livstid.

  Ed Woodward
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Til semifinale for første gong

  Garbiñe Muguruza er klar for sin første semifinale i Australian Open etter 7-5, 6-3 over Anastasia Pavljutsjenkova.

  Den spanske 26-åringen er utanfor rangering i Australian Open, der ho aldri før har passert kvartfinalen. Men ho har tidlegare vunne French Open (2016) og Wimbledon (2017).

  I semifinalen møter ho Simona Halep, som knuste Anett Kontaveit med 6-1, 6-1 i løpet av berre 54 minutt.

  Halep tapte finalen i Australian Open for to år sidan. Ho vann French Open i 2018 og Wimbledon i fjor.

  Halep og Muguruza skal møtest i semifinalen natt til torsdag.

  Garbine Muguruza
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Nyland og Villa til Ligacup-finale

  Ørjan Nyland startet kampen for Aston Villa og tok virkelig sjansen med begge hender. Nordmannen leverte flere solide redninger og var en av banens beste i Ligacupens andre semifinale. Den første kampen mot Leicester endte 1-1, og det så lenge ut til at det ville bli resultatet tirsdag også. Men to minutter på overtid dukket Trézéguet opp og scoret 2-1-målet som sendte Villa til finalen.

  Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Aston Villa v Leicester City
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal