Warholm falt av i medaljekampen

18 år gamle Karsten Warholm fra Dimna IL satt personlig rekord i tre øvelser, men endte til slutt på 10. plass i U20-VM.

Karsten Warholm

Karsten Warholm ble nr. 10 i U20-VM i Eugene i USA. Her står han sammen med trener Arve Hatløy.

Karsten Warholm

Warholm satt personlig rekord på tre øvelser, blant annet 100 meter.

Foto: Steve DYKES / Afp

Karsten Warholm er uten tvil et av landets største friidrettstalent, men klarte ikke henge med til siste slutt i tikampkonkurransen i U20-VM. Warholm er likevel godt fornøyd med det han har prestert i USA.

– Resultatet jeg har levert er langt over det jeg hadde forventet. Jeg er godt fornøyd og synes jeg gjennomførte en veldig god konkurranse, sier unggutten.

Før diskoskonkurransen, som var den fjerde siste øvelsen, lå han på tredjeplass, men falt til femteplass før de tre siste øvelsene i natt norsk tid. Til slutt endte han på 10. plass. Forhåndsfavoritt Jirí Sýkora fra Tsjekkia vant tikampen.

I løpet av tikampen har Warholm satt ny personlig rekord i diskos, 100 meter og stavsprang. I tillegg satt han ny personlig rekord i tikamp totalt.

Var nervøs før mesterskapet

Han er bare 18 år gammel og konkurrerte mot utøvere som er både ett og to år eldre enn han selv. Sunnmøringen innrømmer at han følte litt på nervene før mesterskapet.

– Nervene har vært der, men jeg føler at de får meg til å prestere enda bedre. Det er veldig gøy at jeg takler presset og leverer på mitt beste, sier Warholm.

Han gikk inn mesterskapet på en 30. plass og går ut som nr. 10. Det gir mersmak for unggutten.

– Jeg ser at jeg har potensiale til å prestere i tikamp. Nå er EM i 2015 det neste store målet, sier han.

– Den klart beste 18-åringen

Warholms trener, Arve Hatløy, er strålende fornøyd med Warholm og er enig med eleven i at EM i 2015 er neste mål.

– Vi har allerede begynt å se frem mot det. I dette mesterskapet var han med for å lære, men han trenger ett år til med trening for å etablere seg i verdenstoppen. Om ett år er det ikke mange som slår han, mener Hatløy.

– Han var den klart beste 18-åringen her, og ble kun slått av 19-åringer, legger treneren til.

Sølvmedalje til Akpana Assa

18 år gamle Nadia Akpana Assa tok sølvmedalje i lengdekonkurransen i U20-VM. Hun hoppet 6,31 meter, tre centimeter bak vinneren Akela Jones fra Barbados.

– Dette er det morsomste jeg har opplevd. Det føles ikke som jeg taper gullet, jeg vinner dette sølvet. I dag var det hun (Jones) som hadde marginene på sin side. Det unner jeg henne, hun er en god konkurrent, sier Assa til friidrett.no.

18-åringen satte norsk juniorrekord i tirsdagens kvalifisering i Eugene med et hopp på 6,39 meter.

Sportsnyheter

Belgia-sjef om dansk pangstart: – Vi var nærmest sjokkerte

KØBENHAVN/OSLO (NRK): Belgias landslagstrener Roberto Martínez fullroser Danmark og måten de brukte energien fra supporterne.

Siste nytt

 • To straffebom da Ukraina vant

  Ukraina hadde en liten kniv på strupen etter tapet i åpningskampen mot Nederland.

  Seier mot Nord-Makedonia sendte dem på lang vei mot sluttspillet, mens poengtap ville betydd at de hadde blitt nødt til å slå Østerrike i neste kamp.

  Før pause dreide det meste seg om West Ham-stjernen Andrij Jarmolenko, som både scoret det første målet og spilte gjennom Roman Jaremtsjuk på den andre scoringen. Ukraina kjørte hele omgangen, og burde også ledet mer.

  Men da Ezgjan Alioski reduserte for Nord-Makedonia ti minutter etter hvilen, ble det spenning i kampen igjen. Men debutantene fra Balken kom ikke noe nærmere enn den ene scoringen, og det var Ukraina som var nærmest en ny scoring da Ruslan Malinovskyj brente det andre straffesparket i kampen fem minutter før slutt.

  De to straffebommene betyr at fire av fem straffer har endt uten scoring så langt i mesterskapet. I tillegg til Alioski og Malinovskyj i dag, har også Pierre-Emile Højbjerg og Gareth Bale bommet.

  – Det er vanskelig å se noen særlig forklaring på akkurat det. Det er nok tilfeldigheter det vi har sett til nå. Når det er sagt var det to dårlige straffer i dag, og Bale så også preget ut før sin straffe, sier NRK-ekspert Carl Erik Torp.

  Resultatet betyr at det skal et lite mirakel til for at Nord-Makedonia skal ta seg videre, mens Ukraina har et godt utgangspunkt før den siste kampen mot Østerrike.

 • Milan kjøpte Chelsea-stopper

  Den lovende midtstopperen Fikayo Tomori fortsetter karrieren i Milan på permanent basis. Han er kjøpt ut av kontrakten med Chelsea.

  Tomori ble leid ut til Milano-klubben i januar, og han imponerte såpass i løpet av vårsesongen at Milan ønsket å ha ham med videre.

  Den 23 år gamle engelskmannen, som opprinnelig er fra Canada, har signert en kontrakt som gjelder til sommeren 2025, opplyser Milan.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Politianmelder rasistiske meldinger

  John Kitolano har fått hatefulle ytringer etter gårsdagens kamp mot Vålerenga. Han var i sentrum da han taklet Aron Dønnum, som måtte gå av banen med skade.

  Kitolano fikk gult kort for taklingen. I etterkant innrømmet kampdommer Svein Oddvar Moen at Odds 21-åring skulle ha blitt utvist.

  Odd skriver nå at de anmelder meldinger av rasistisk karakter mot Kitolano.

  – I Odds Ballklubb er det nulltoleranse for enhver form for diskriminering og trakassering. Klubben har med denne bakgrunn politianmeldt disse ytringene, skriver Odd.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal