Merker seierspress etter to nederlag: – Har bare meg selv å takke

STOCKHOLM (NRK): Karsten Warholm løper fortere enn noen gang. Likevel har fjorårets seiersmaskin fått bank to ganger på rad.

Karsten Warholm på toget til Stockholm

TOGER VIDERE: Karsten Warholm reiser til Stockholm og fortsetter jakten på årets første seier.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det er litt blandede følelser, selvfølgelig. Det er bare én mann mellom meg og komplett suksess, så det er en spesiell følelse.

Karsten Warholm sitter på toget fra Oslo til Stockholm. Gårsdagens løp på Bislett merkes i både hode og kropp. Han er sliten – og bitte litt skuffet.

Sesongen har egentlig åpnet formidabelt. Han innledet sesongen med å bryte 48-sekundersbarrieren på 400 meter hekk i Diamond League-stevnet i Roma. Den nye norgesrekorden lyder på 47,82.

Torsdag kveld fulgte han opp med 48,22 på Bislett. Identisk med den forrige norske rekorden, som han satte i Zürich i august i fjor.

I motsetning til i fjor, står 22-åringen likevel uten seier. To ganger på rad har Abderrahman Samba fra Qatar levert fantastiske tider og vist nordmannen ryggen.

– Leker med de store gutta

I fjor vant Warholm sensasjonelt på Bislett, og fulgte opp med å gjøre det samme i Stockholm.

Så kronet han sesongen med å bli verdensmester i London.

En slik seiersrekke gjør noe med forventningene. Mens Warholm selv gleder seg over gode tider, merker han at omgivelsene forventer seirer.

– Det er klart jeg kjenner litt på at folk forventer det, og jeg har bare meg selv å takke for det, jeg leverte jo veldig bra i fjor, erkjenner han.

Selv velger han å se det positive.

– Jeg føler jeg at jeg har etablert meg på et toppnivå. Jeg blir nå på det jevne nummer to, og det beviser at jeg er oppe der og leker med de store gutta. Man skal ikke mer enn noen få år tilbake før dette var en våt drøm, påpeker Warholm.

EM-favoritt

Fra europeisk hold er det få trusler. Til tross for Sambas superløp er Karsten Warholm storfavoritt til å vinne gull i EM i august, som er sesongens hovedmål.

Kanskje vil det likevel være enda større å sette Abderrahman Samba på plass i et Diamond League-stevne i løpet av sesongen.

Allerede søndag har Warholm muligheten igjen, i Stockholm.

– Jeg er alltid giret på en seier. Det er bare sånn hodet mitt er laget. Men jeg ser at jeg bare må jobbe på og gjøre det jeg kan, og så får seieren komme når den kommer, sier han.

Siste nytt

 • Vanvittig Haugesund-comeback

  Odd gikk mot en sterk borteseier mot Haugesund. Med tre minutter igjen av kampen ledet de komfortablet 4-1.

  Så våknet haugesunderne. Tre mål i sluttminuttene gjorde at rogalendingene fikk med seg et kjærkomment poeng, mens medaljejagende Odd måtte se to poeng glippe på overtid

  Eliteserien fotball 2020: FK Haugesund - Odd
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Vardy og Leicester sjokkerte City

  Leicester City, anført av Jamie Vardy, overrasket stort da kjørte over Manchester City på bortebane.

  Etter en tidlig scoring av Riyad Mahrez var det Jamie Vardy som tok over kampen. Leicesterspissen skaffet to straffer, som han selv satte inn. Mellom dem satte han inn en delikat hælflikk.

  En lekkerbisken av James Maddison og en ny straffescoring fra Youri Tielemans sørget for en skikkelig skalp for Rodgers mannskap, som foreløpig topper tabellen.

  Vardy sjokkerte
  Foto: Catherine Ivill / AP
 • Spurs mistet poeng etter VAR-drama

  Tottenham ledet 1-0 etter sjansesløseri hjemme mot Newcastle søndag, men etter en omdiskutert straffe på overtid, forsvant seieren. Nok en gang var det den kontroversielle handsregelen som ble avgjørende, og Callum Wilson var sikker fra straffemerket.

  Wilson
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal