Merker seierspress etter to nederlag: – Har bare meg selv å takke

STOCKHOLM (NRK): Karsten Warholm løper fortere enn noen gang. Likevel har fjorårets seiersmaskin fått bank to ganger på rad.

Karsten Warholm på toget til Stockholm

TOGER VIDERE: Karsten Warholm reiser til Stockholm og fortsetter jakten på årets første seier.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det er litt blandede følelser, selvfølgelig. Det er bare én mann mellom meg og komplett suksess, så det er en spesiell følelse.

Karsten Warholm sitter på toget fra Oslo til Stockholm. Gårsdagens løp på Bislett merkes i både hode og kropp. Han er sliten – og bitte litt skuffet.

Sesongen har egentlig åpnet formidabelt. Han innledet sesongen med å bryte 48-sekundersbarrieren på 400 meter hekk i Diamond League-stevnet i Roma. Den nye norgesrekorden lyder på 47,82.

Torsdag kveld fulgte han opp med 48,22 på Bislett. Identisk med den forrige norske rekorden, som han satte i Zürich i august i fjor.

I motsetning til i fjor, står 22-åringen likevel uten seier. To ganger på rad har Abderrahman Samba fra Qatar levert fantastiske tider og vist nordmannen ryggen.

– Leker med de store gutta

I fjor vant Warholm sensasjonelt på Bislett, og fulgte opp med å gjøre det samme i Stockholm.

Så kronet han sesongen med å bli verdensmester i London.

En slik seiersrekke gjør noe med forventningene. Mens Warholm selv gleder seg over gode tider, merker han at omgivelsene forventer seirer.

– Det er klart jeg kjenner litt på at folk forventer det, og jeg har bare meg selv å takke for det, jeg leverte jo veldig bra i fjor, erkjenner han.

Selv velger han å se det positive.

– Jeg føler jeg at jeg har etablert meg på et toppnivå. Jeg blir nå på det jevne nummer to, og det beviser at jeg er oppe der og leker med de store gutta. Man skal ikke mer enn noen få år tilbake før dette var en våt drøm, påpeker Warholm.

EM-favoritt

Fra europeisk hold er det få trusler. Til tross for Sambas superløp er Karsten Warholm storfavoritt til å vinne gull i EM i august, som er sesongens hovedmål.

Kanskje vil det likevel være enda større å sette Abderrahman Samba på plass i et Diamond League-stevne i løpet av sesongen.

Allerede søndag har Warholm muligheten igjen, i Stockholm.

– Jeg er alltid giret på en seier. Det er bare sånn hodet mitt er laget. Men jeg ser at jeg bare må jobbe på og gjøre det jeg kan, og så får seieren komme når den kommer, sier han.

Siste nytt

 • Slovenia-sjef fikk sparken

  Slovenias landslagssjef Tomaz Kavcic har fått sparken. Laget, som tapte for Norge i nasjonsligaen lørdag, har bare tatt ett poeng i gruppa – til tross for at de var i øverste seedingsnivå i gruppe C-divisjonen. Norge møter Slovenia borte i november.

  SOCCER-UEFA-NATIONS-SVN-CYP/
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
 • Mål for Hegerberg og Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Wolfsburg knuste Atlético Madrid hele 4-0 i mesterligaen fotball onsdag. Også Ada Hegerberg bidro foran mål for sin klubb Lyon, da hun scoret det tredje i 4-0-seieren borte mot Ajax.

  Graham Hansen
  Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters
 • Bare uavgjort for LSK

  Det så lovende ut for LSK Kvinner da Guro Reiten banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 30 minutter mot Brøndby i åttendedelsfinalen i mesterligaen torsdag. Men danskenes Emilie Henriksen sikret 1–1. LSK må dermed vinne returen neste uke.

  LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal