NRK Meny
Normal

Fenomenet Warholm: – Aldri vært så sliten

11 øvelser på to dager. Fem personlige rekorder og én tangering. Karsten Warholm (19) er utslitt, strålende fornøyd og to EM-sølv rikere etter å ha deltatt i både tikamp og 400 meter under junior-EM i Sverige.

Karsten Warholm

SLITEN: Denne helgen har vært en tøff påkjenning for friidrettstalentet Karsten Warholm.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg er på grensen til utmattet. Det er tidlig opp hver morgen og lange dager. Man må prestere på topp hele tiden. Det er tungt både fysisk og psykisk. Skal jeg være ærlig, har jeg vel kanskje aldri vært mer sliten, sier Warholm til NRK.

Lørdag kveld løp 19-åringen inn til sølvmedalje på 400 meter. Samtidig ledet han tikamp-konkurransen klart etter første dag. Det holdt ikke helt inn, men etter søndagens øvelser i tikampen ble det nok ett sølv til friidrettstalentet.

– Han har levert en helt fantastisk innsats fra første dag. Det har vært fire harde dager her i Sverige for Karstein. Så det å avslutte med to sølv er bare helt fantastisk, sier trener Arve Hatløy til NRK.

Tøft program

Warholm har gjennomført et program som ingen andre har gjort før ham under mesterskapet i Eskilstuna i Sverige denne helgen.

Med deltakelse i både 400 meter og tikamp har friidrettsfenomenet gjennomført 11 øvelser på to dager. Om man legger til 400-meterens forsøksheat og semifinale, er vi oppe i 13 øvelser på fire dager.

– Det har vært veldig tungt å gjennomføre alt, men samtidig er det fylt med glede. Formen var så god som jeg kunne håpe på, så det har vært mange oppturer, sier Warholm.

Trener Hatløy er ikke redd for å sette ord på den utrolige innsatsen.

– Dette er noe ingen andre har gjort tidligere, hvert fall ikke med denne kombinasjonen. Det er to så krevende konkurranser, og da spesielt når finalen på 400 meter kommer midt inne i mangekampen, sier Hatløy, før han skyter inn:

– Han er nok en unik person, som klarer en sånn påkjenning som det de to siste dagene har vært.

  • Bli bedre kjent med Karsten Warholm i denne reportasjen:
Her ser dere er et knippe av Norges gode, gamle og største friidrettsstjerner som til sammen har skaffet Norge 13 internasjonale gull
Men nå er en ny stjerne på vei. 19 år gamle Karsten Warholm omtales som et av verdens største friidrettstalenter.
Han er allerede juniorverdensmester i mangekamp, 
Han har løpt norgeshistoriens raskeste 400 meter innendørs for seniorer
Han er nest raskest i verden på 200 meter blant juniorer.
og da er det ikke rart at sunnmøringen er storfavoritt til å bli junior-europamester i sommer.

Fem personlige rekorder

Den enorme påkjenningen til tross - 19-åringen fra Ulsteinvik har vist kanonform hele veien og trukket det ene solide resultatet etter det andre opp av hatten.

I løpet av helgen har Warholm denne helgen satt ikke mindre enn fem personlige rekorder. De kom i øvelsene lengde, kulestøt, diskos, spydkast og 1500 meter.

– Jeg har hørt uttrykket "best når det gjelder" noen ganger før, ja. Jeg er flink til å prikke formen og presterer godt under press, sier Warholm.

I tillegg tangerte han sin personlige rekord i stavsprang.

Warholm løp også sin raskeste 100 meter noensinne med tiden 10,53 sekunder, men med 2,3 sekundmeters medvind ble ikke tiden godkjent som personlig rekord.

– Jeg vet ikke om det går an å beskrive Karstens prestasjoner i dette mesterskapet... Han er en kar for de store anledningene, men det er ikke noe nytt. Men han fikk virkelig bevist at han er best når det gjelder, sier Hatløy.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning