Warholm med historiens nest beste tid: – Jeg kjenner tårene presser på

ZÜRICH/OSLO (NRK): Etter to mislykkede forsøk vant Karsten Warholm endelig Diamond League-trofeet. Det skjedde etter en europeisk rekord med hele to tideler.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var helt fantastisk. Jeg kjenner tårenen presser på fordi det er så mye arbeid bak. Jeg og Leif snakket så mye om det, sier Warholm til NRK etter løpet.

I fjor ble han nummer to, kun to hundredeler bak Kyron McMaster. I 2017 var han 15 hundredeler bak samme mann.

Men i år fikk Warholm revansje. Og det på en tid han ikke har vært i nærheten av tidligere.

– Jeg liker å tro at jeg er tøff, men disse øyeblikkene gjør meg litt sentimental og får frem de myke sidene i meg. Jeg lever for det her. Jeg går på trening hver dag, kommer hjem og legger meg. Jeg prioriterer alt jeg kan for at dette skal gå bra. Når det først sitter er det en veldig spesiell følelse, gliser Warholm.

 • Se sendingen fra Diamond League nederst i saken.

Åpnet knallhardt

Som vanlig åpnet Warholm knallhardt. Ut på oppløpssiden ledet han, men så kom Benjamin raskt ut av siste sving. På oppløpet var likevel nordmannen best.

Og tiden? 46,92! Det er europeisk rekord og den nest beste tiden på 400 meter hekk noensinne.

– Det er helt ellevilt, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.

Warholm

SEIER: Karsten Warholm slo Rai Benjamin med seks hundredeler. Tiden 46,92 er europeisk rekord.

Foto: Stefan Wermuth / AFP

Kun Kevin Young har løpt raskere. Hans verdensrekord er på 46.78. Det var første gang Warholm løp under drømmegrensen på 47 sekunder.

– Man blir nesten litt tom for ord. Det er dette vi jobber for. Det å bryte den barrieren, å komme under 47 sekunder, det er spinnvilt. Det siste Leif sa til meg var at «Karsten, dette fortjener vi. Gjør det for det gode arbeidet vi har lagt inn». Det var egentlig akkurat det jeg tenkte på i dag, sier Warholm.

Men allerede i det første intervjuet etter supertiden, varsler Warholm at han kan gjøre det mye bedre:

– Jeg har jo en dritdårlig hekk ni da, så det gjør det jo bare enda verre. Vi gleder oss til neste gang, smiler Warholm lurt.

Dermed ble Warholm den andre nordmannen som vinner Diamond League. Kun Andreas Thorkildsen har gjort det før han.

Da feiret Warholm slik kun Warholm kan finne på: Med armhevinger.

Warholm
Foto: Stefan Wermuth / AFP

Den store duellen

Warholm innrømmet onsdag at duellen med Benjamin var noe han både gledet seg til, men også var svært nervøs for.

Rai Benjamin

DUELL: Rai Benjamin har bedre personlig rekord enn Karsten Warholm. Benjamin har løpt 400 meter hekk på 47,02, nøyaktig ett tidel bedre enn nordmannen.

Foto: Gregorio Borgia / AP

Og duellen ble akkurat sånn som norske supportere kunne håpe: Det ble tett og jevnt, men Warholm var best. Begge løperne gikk under 47 sekunder for første gang i karrieren.

– Det var et bra løp, men jeg disponerte det dårlig. Jeg åpnet ikke så bra, så jeg må jobbe med noen ting fremover. Jeg skal hjem og trene nå, så en innbitt Benjamin til NRK etter løpet.

I intervjusonen sto Henrik Ingebrigtsen og fulgte med på Warholms superløp.

– Hva skal du si til det? Det er helt sykt hva han får til. Han er i hvertfall soleklar favoritt til gull i Doha og det er jævlig kult at Norge er favoritt på en distanse, sier Ingebrigtsen.

Sportsnyheter

25-åringen spilte for Aruba – nå herjer han for Nederland i EM

Han er oppkalt etter Denzel Washington og spilte sine første landskamper for Aruba. Nå er Denzel Dumfries (25) Nederlands store EM-helt.

Siste nytt

 • Tøff start for Hovland

  Viktor Hovland måtte virkelig slite på åpningsrunden i US Open. Han brukte 74 slag etter en eneste birdie og fire bogeyer og er dermed tre slag over par.

  Da han notterte seg for en bogey på det 16. hullet, var det hans fjerde for dagen. Med kun en birdie på kortet, endte han altså et stykke ned på listene.

  Mange hadde ennå ikke slått ut da Hovland hadde spilt ferdig for dagen, og hans plassering etter første runde blir klar først natt til fredag norsk tid.

  Han starter fra det tiende hullet på fjerde runde fredag, men han spiller da på ettermiddagen lokal tid.

  US Open Golf. Hovland
  Foto: Gregory Bull / AP
 • Glimt-årsmøtet sa ja til VM-boikott

  Det ekstraordinære årsmøtet i Bodø/Glimt gikk mot styrets innstilling og gikk med klart flertall inn for norsk boikott av fotball-VM i Qatar.

  Boikottforslaget fra et klubbmedlem var utsatt fra det ordinære årsmøtet i vinter. Det gikk ut på at Glimt enten skal fremme forslag på fotballtinget om at Norge skal avstå fra deltakelse i mesterskapet, eller støtte tilsvarende forslag.

  Styret vurderte initiativet og engasjementet i forslaget som godt, men mente at det på nåværende tidspunkt ikke vil være riktig å støtte et forslag om boikott.

  De stemmeberettigede var ikke enige og gikk med stemmetallet 46–14 inn for boikott. Glimt vil dermed gå inn for det på lørdagens ekstraordinære fotballting. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Haugesund (2-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Foss overlegen på NM-tempoen

  Tobias Foss sikret seg gullet på temporittet i sykkel-NM i Evje. Syklisten fra Vingrom var i en klasse for seg og vant med 1.18 minutter foran nestemann.

  Det var ventet en duell mellom de OL-uttatte Tobias Foss og Andreas Leknessund. Det ble tidlig klart at det skulle handle bare om en mann.

  I mål ble det 1.18,8 til Søren Wærenskjold og 2.26 til Leknessund. Sistnevnte klarte så vidt å berge bronsen med en margin på 3,9 sekunder.

  Katrine Aalerud vant kvinnenes temporitt i NM foran Vite Heine og Mie Bjørndal Ottestad. (NTB)

  Sykkel-NM 2021. Tobias Foss
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal