Hopp til innhold

Nå er 18-åringen nest best gjennom tidene

Et av Norges største friidrettstalenter, Karsten Warholm (18), løp i Florø inn til 46,31 på 400 meter.

Stortalentet Karsten Warholm inn til andreplass og ny norsk juniorrekord i Norwegian Grand Prix i Florø.

Med 46,31 er Karsten Warholm den nest raskeste nordmannen gjennom tidene på 400 meter. Bare Quincy Douglas har løpt raskere.

– Det var helt fantastisk faktisk, jeg hadde ikke regnet med det skulle gå så fort i dag, strålte en fornøyd 18-åring etter løpet.

– Er det norsk rekord som er målet?

– Ja, jeg er ikke langt unna det og jeg satser på enda bedre prestasjoner utover sommeren. Vi får ha det som en fin målsetning. To tideler skal vi klare å gjøre noe med. Vi sier det er en avtale, smilte Warholm da han ble intervjuet av speaker etter løpet.

Det er Quincy Douglas som har norgesrekorden på 400 meter med 46,11 sekunder, satt for femten år siden. Nå er 18-åringen Karsten Warholm som løper for Dimna IL bare to tideler bak Douglas.

Warholm har hatt en voldsom utvikling og sto med 48,00 som bestetid før årets sesong.

Douglas har fem tider som er raskere enn Warholms 46,31. Neste utøver på listen over de raskeste norske 400 meterne er Vebjørn Rodal som har løpt på 46,56.

Warholm endte på andreplass i lørdagens stevne i Florø, bak cubanske Yeimer Lopez, som bor i Bergen. Lopez har en personlig bestetid på sterke 45,11.

Warholm

Karsten Warholm fra Ulsteinvik vant junior-VM i fjor.

Foto: Arve Hatløy

Egentlig mangekamputøver

– Karsten er en av våre absolutt største talenter i friidretten, og det løpet i dag er meget sterkt, sier NRKs friidrettskommentator Lars Lystad.

Warholm, som fylte 18 i februar, er et multitalent og i fjor vant han U-18 VM i mangekamp suverent. 400 meter og lengde er de grenene han gjør det best i.

Med dagens 400 meter slo han A-kravet for å kvalifisere seg til EM med hele fire tideler. Nå skal han konkurrere i 400 meter i noen stevner fremover, og i EM for seniorer i Zürich i august.

– Han kan minne om en mannlig utgave av Carolina Klüft. Hun vant alt som var i sjukamp, og han har mange av egenskapene hennes, sa Lystad om det norske talentet etter U-18-gullet i fjor, med henvisning til den svenske stjernen.

Resultater 400 meter menn i Florø:

 1. Y. Lopez (CUB), 46,16
 2. K. Warholm (NOR), 46,31
 3. S.N.Lid (NOR), 48,00
 4. T. Druce (GBR), 48,15
 5. M. Kåstad (NOR), 49,04

Sportsnyheter

Situasjonen gjorde NRK-Post redd: – Man skal være heldig om ingen løper på deg

Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer med å ta seg videre på 1500-meterforsøket i EM, men det kunne blitt dramatisk.

Siste nytt

 • Tungt for Oppegaard – slått ut på 400 meter i EM

  Linn Oppegaard (23) var ikke på sitt beste og fikk tiden 53,29 på 400 meter i friidretts-EM. Hun var sjanseløs på en semifinaleplass i München.

  Moss-løperen endte klart sist som nummer sju i det første av tre forsøksheat i mandagens kvalifisering. Dermed var exiten klar umiddelbart før de resterende puljene.

  De tre beste fra hver gruppe og ytterligere tre løpere på tid går videre.

  Oppegaard ble tidligere i år norsk mester på 400 meter. Det gjorde hun med en bestenotering på 52,78. EM i München ble hennes mesterskapsdebut på seniornivå individuelt. (NTB)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Stygg velt i banesykling – to ryttere får behandling

  Sykkelrytterne Argiro Milagro fra Hellas og Ganna Solovei fra Ukraina får behandling etter en stygg krasj i velodromen. Det var også en flere andre syklister involvert i velten.

  Den dramatiske krasjen skjedde i finalen av Omnium-øvelsen, der også norske Anita Stenberg konkurrerte.

  – Jeg står bare ti meter fra disse to kvinnelige syklistene. Det er en fra Hellas og en fra Ukraina, som ligger her og får behandling. Det kommer stadig nye leger til, rapporterte NRKs reporter, Morten Stenberg, underveis.

  Han kunne fortelle at utøverne etter hvert ble ført bort fra området av medisinsk personell.

  Anita Stenberg klarte å unngå ulykken. Hun beskriver det hele som «helt forferdelig».

  – Jeg synes ikke noe om det, og det er ikke gøy å se konkurrentene med blod i ansiktet. Vi gjør dette for gøy og det skal være trygt for alle. Jeg håper vi unngår slike stygge velt i fremtiden, sier Anita Stenberg til NRK.

  TV-bildene viste at banen løperne sykler på hadde fått store skader. Løpet ble gjenopptatt klokken 19.15 etter et langt opphold.

 • Tuchel etterforskes etter bråket

  Thomas Tuchel etterforskes av det engelske fotballforbundet (FA) etter å ha kritisert dommer Anthony Taylor da hans Chelsea spilte 2-2 mot Tottenham. Det melder BBC.

  Etter kampen var den tyske treneren svært kritisk til dømmingen. Tuchel selv ble utvist etter kampen på grunn av en opphetet krangel med Tottenham-trener Antonio Conte.

  – Jeg kan ikke lede laget, men dommeren kan dømme neste kamp, sa Tuchel, som trolig siktet til Taylor.

  Han reagerte spesielt på at Chelsea-back Marc Cucurella ble lugget av Cristian Romero under et hjørnespark, uten at dommerne grep inn. På den påfølgende dødballen scoret Harry Kane 2-2-målet.

  – Vi har VAR som skal hjelpe dommerne med å ta de rette beslutningene. Siden når kan spillerne dra hverandre i håret? Siden når? Og hvis han ikke ser det, så klandrer jeg ikke ham for det, sa Tuchel.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste