Nå er 18-åringen nest best gjennom tidene

Et av Norges største friidrettstalenter, Karsten Warholm (18), løp i Florø inn til 46,31 på 400 meter.

Stortalentet Karsten Warholm inn til andreplass og ny norsk juniorrekord i Norwegian Grand Prix i Florø.

Med 46,31 er Karsten Warholm den nest raskeste nordmannen gjennom tidene på 400 meter. Bare Quincy Douglas har løpt raskere.

– Det var helt fantastisk faktisk, jeg hadde ikke regnet med det skulle gå så fort i dag, strålte en fornøyd 18-åring etter løpet.

– Er det norsk rekord som er målet?

– Ja, jeg er ikke langt unna det og jeg satser på enda bedre prestasjoner utover sommeren. Vi får ha det som en fin målsetning. To tideler skal vi klare å gjøre noe med. Vi sier det er en avtale, smilte Warholm da han ble intervjuet av speaker etter løpet.

Det er Quincy Douglas som har norgesrekorden på 400 meter med 46,11 sekunder, satt for femten år siden. Nå er 18-åringen Karsten Warholm som løper for Dimna IL bare to tideler bak Douglas.

Warholm har hatt en voldsom utvikling og sto med 48,00 som bestetid før årets sesong.

Douglas har fem tider som er raskere enn Warholms 46,31. Neste utøver på listen over de raskeste norske 400 meterne er Vebjørn Rodal som har løpt på 46,56.

Warholm endte på andreplass i lørdagens stevne i Florø, bak cubanske Yeimer Lopez, som bor i Bergen. Lopez har en personlig bestetid på sterke 45,11.

Warholm

Karsten Warholm fra Ulsteinvik vant junior-VM i fjor.

Foto: Arve Hatløy

Egentlig mangekamputøver

– Karsten er en av våre absolutt største talenter i friidretten, og det løpet i dag er meget sterkt, sier NRKs friidrettskommentator Lars Lystad.

Warholm, som fylte 18 i februar, er et multitalent og i fjor vant han U-18 VM i mangekamp suverent. 400 meter og lengde er de grenene han gjør det best i.

Med dagens 400 meter slo han A-kravet for å kvalifisere seg til EM med hele fire tideler. Nå skal han konkurrere i 400 meter i noen stevner fremover, og i EM for seniorer i Zürich i august.

– Han kan minne om en mannlig utgave av Carolina Klüft. Hun vant alt som var i sjukamp, og han har mange av egenskapene hennes, sa Lystad om det norske talentet etter U-18-gullet i fjor, med henvisning til den svenske stjernen.

Resultater 400 meter menn i Florø:

 1. Y. Lopez (CUB), 46,16
 2. K. Warholm (NOR), 46,31
 3. S.N.Lid (NOR), 48,00
 4. T. Druce (GBR), 48,15
 5. M. Kåstad (NOR), 49,04

Siste nytt

 • Kampen om topp fire lever

  Leicester hadde skjebnen i egne hender og kunne beholdt den med seier, men i stedet var det Chelsea som ledet an og vant 2–1. Det betyr at det fortsatt er åpent hvilke to lag av Chelsea, Leicester og Liverpool som sikrer seg mesterligaspill neste sesong.

  Det ble ordentlig høy temperatur på tampen av kampen. Antonio Rüdiger og Ricardo Pereira havnet i en skikkelig konfrontasjon etter at sistnevnte stemplet Ben Chilwell, og flere spillere melde seg på. Flere fra benken strømmet også til for å hjelpe til. Likevel endte det hele kun i to gule kort, ett til Pereira og ett til Daniel Amartey som bidro fra benken.

  Slik tabellen ser ut nå har Chelsea 67 poeng, Leicester 66 og Liverpool har 63 – men med en kamp mindre spilt. Vinner Liverpool mot Burnley onsdag har de like mange poeng som Leicester, men bedre målforskjell. Da avgjøres alt i siste runde.

  Antonio Rüdiger sendte Chelsea i føringen, hjemmelaget dominerte i store deler av kampen og doblet med drøye 20 minutter igjen. Werner gikk i bakken innenfor sekstenmeteren og en iskald Jorginho trillet straffen i mål.

  Kelechi Iheanacho tente et håp for Leicester-seier med 15 ordinære minutter igjen, men selv om ikke det ikke var en kampavgjørende scoring så hjelper det på Leicesters målforskjell. Ayoze Pérez hadde også en gigantmulighet for gjestene på tampen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Peter Cziiborra / AP
 • Brigton snudde mot ligamesteren

  Tilskuerne ble vitne til et fyrverkeri av en fotballkamp da Brigton snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Manchester City.

  Brighton fikk en tung start på kampen da Ilkay Gündogan scoret etter et knapt minutt. City ble så redusert til ti mann da João Cancelo fikk det røde kortet. Likevel økte Foden til 2-0 etter pause, og det så litt mørkt ut for vertene.

  Men like etter at Foden scoret puttet Leandro Trossard for Brigton og snuoperasjonen var i gang. Adam Webster utlignet til 2-2 og Dan Burn sikret 3-2 seier med sin scoring i det 76. minutt.

  Premier League - Brighton & Hove Albion v Manchester City
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Landslagsspiller legger opp

  Ingrid Moe Wold (31) legger opp etter sesongen. Backen spiller for Everton og har 59 landskamper for Norge siden debuten i 2012.

  – Jeg føler bare at tiden er inne nå. Jeg er 31, så det er ikke sånn at jeg er 25 og fortsatt har mange år på meg. Jeg har hatt en lang, god og innholdsrik karriere. Og i løpet av dette året her så har man fått tid til å tenke og føle på en del ting, så da bare følte jeg at tiden var inne, sier Wold til NRK.

  På spørsmål om koronaåret har hatt noe å si for avgjørelsen, svarer hun både óg.

  – Det har jo sikkert påvirket litt, men samtidig så er det en naturlig del av dette føler jeg. Jeg hadde EM som mål og det skulle egentlig vært i sommer, ikke sant, sier Wold.

  Hun har også 68 aldersbestemte landskamper og har vært en markant skikkelse i norsk kvinnefotball i 15 år. Hun har sju seriemesterskap og fem cuptitler for LSK Kvinner.

  – Jeg har oppnådd mer enn jeg kunne drømme om og er stolt og ydmyk over karrieren min, skriver Wold i innlegg på Twitter og Instagram, der hun først annonserte at hun velger å legge opp.

  Belgium Norway Soccer
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal