Nå er 18-åringen nest best gjennom tidene

Et av Norges største friidrettstalenter, Karsten Warholm (18), løp i Florø inn til 46,31 på 400 meter.

Stortalentet Karsten Warholm inn til andreplass og ny norsk juniorrekord i Norwegian Grand Prix i Florø.

Med 46,31 er Karsten Warholm den nest raskeste nordmannen gjennom tidene på 400 meter. Bare Quincy Douglas har løpt raskere.

– Det var helt fantastisk faktisk, jeg hadde ikke regnet med det skulle gå så fort i dag, strålte en fornøyd 18-åring etter løpet.

– Er det norsk rekord som er målet?

– Ja, jeg er ikke langt unna det og jeg satser på enda bedre prestasjoner utover sommeren. Vi får ha det som en fin målsetning. To tideler skal vi klare å gjøre noe med. Vi sier det er en avtale, smilte Warholm da han ble intervjuet av speaker etter løpet.

Det er Quincy Douglas som har norgesrekorden på 400 meter med 46,11 sekunder, satt for femten år siden. Nå er 18-åringen Karsten Warholm som løper for Dimna IL bare to tideler bak Douglas.

Warholm har hatt en voldsom utvikling og sto med 48,00 som bestetid før årets sesong.

Douglas har fem tider som er raskere enn Warholms 46,31. Neste utøver på listen over de raskeste norske 400 meterne er Vebjørn Rodal som har løpt på 46,56.

Warholm endte på andreplass i lørdagens stevne i Florø, bak cubanske Yeimer Lopez, som bor i Bergen. Lopez har en personlig bestetid på sterke 45,11.

Warholm

Karsten Warholm fra Ulsteinvik vant junior-VM i fjor.

Foto: Arve Hatløy

Egentlig mangekamputøver

– Karsten er en av våre absolutt største talenter i friidretten, og det løpet i dag er meget sterkt, sier NRKs friidrettskommentator Lars Lystad.

Warholm, som fylte 18 i februar, er et multitalent og i fjor vant han U-18 VM i mangekamp suverent. 400 meter og lengde er de grenene han gjør det best i.

Med dagens 400 meter slo han A-kravet for å kvalifisere seg til EM med hele fire tideler. Nå skal han konkurrere i 400 meter i noen stevner fremover, og i EM for seniorer i Zürich i august.

– Han kan minne om en mannlig utgave av Carolina Klüft. Hun vant alt som var i sjukamp, og han har mange av egenskapene hennes, sa Lystad om det norske talentet etter U-18-gullet i fjor, med henvisning til den svenske stjernen.

Resultater 400 meter menn i Florø:

 1. Y. Lopez (CUB), 46,16
 2. K. Warholm (NOR), 46,31
 3. S.N.Lid (NOR), 48,00
 4. T. Druce (GBR), 48,15
 5. M. Kåstad (NOR), 49,04

Siste nytt

 • Ruud til kvartfinale i Rio

  Casper Ruud er videre til kvartfinalen i ATP-grusturneringen i Rio de Janeiro. Ruud spilte mot portugiseren João Sousa, som er ranket som nummer 40 i verden, men nordmannen slet seg til seier til slutt. I kvartfinalen møter han Laslo Djere

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Ulset akkurat utenfor pallen

  Nils Erik Ulset endte på 4. plass på torsdagens normaldistanse i para-VM i skiskyting i Canada. Ulset, som alt har tatt et sølv, bommet to ganger. Han var et snaut minutt fra bronsen og tre minutter bak gullvinner Benjamin Daviet fra Frankrike.

  Nils Erik Ulset
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Chelsea videre i Europaligaen

  Andreas Vindheim og Malmö tapte 3-0 mot Chelsea på Stamford Bridge torsdag kveld. Engelskmennene vant dermed 5-1 sammenlagt, og er videre i Europaligaen. Olivier Giroud, Ross Barkley og Callum Hudson-Odoi stod for hjemmelagets nettkjenninger.

  Europa League - Round of 32 Second Leg - Chelsea v Malmo
  Foto: Tony O'brien / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal