Hopp til innhold

Warholm med sølv i U23-EM: – Jeg var sliten

Karsten Warholm løp inn til sølv i finalen på 400 meter i U23-EM, men innrømmet etter løpet at han var preget av det tette konkurranseprogrammet.

Warholm tommel

SØLV: Det ble «bare» sølv for Karsten Warholm på 400-meteren i Polen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Karsten Warholm leverte et nytt godt løp under U23-EM i Polen, da han i lørdagens finale på 400 meter flatt løp inn til 2. plass på tiden 45,75.

Det skjedde bare noen få timer etter han sikret seg finaleplass på 400 meter hekk.

Warholm: – Jeg var sliten

– Man må jo begynne å lure på om det tette programmet starter å tære på nordmannen, så den britiske kommentatoren før løpet.

Og det var kanskje det som var forskjellen på sølv og gull for nordmannen. 21-åringen dundret til fra start, og var først ut på den siste langsiden. Slovenske Luka Janezic hadde derimot mer å gi, og hadde få problemer med å passere en sliten Warholm på slutten.

– Jeg var sliten i dag. Jeg tok ut alt jeg kunne, og jeg er overlykkelig over sølvmedalje, sier Warholm til NRK.

– Nå er det bare å nullstille seg. Vi har et løp til, og dette er en fantastisk start på kanskje noe endå bedre.

Karsten Warholm

SLITEN: 21-åringen innrømmet etter løpet at han var sliten.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Janezic sikret gullmedaljen med tiden 45,33, over fire tideler foran Warholm. Danske Benjamin Vedel tok bronsen.

– Tøft løpsprogram

NRKs friidrettskommentator Jann Post bryr seg ikke så mye om resultatene i U23-EM, og sier det kommer et viktigere mesterskap i august.

– Han kjører et veldig tøft løpsprogram, og kanskje kjente han det allerede nå. Det er bra med medalje, men målet er uansett VM i London. Nå får vi se hvordan det går i hans favorittøvelse, 400 meter hekk, sier Post.

– Har han tatt seg vann over hodet?

– For å få resultater i U23-EM er det kanskje i overkant, men alle kommer til å ha glemt U23-EM om han tar medalje i senior-VM.

Mer norsk suksess

I juni tok Ulsteinvik-gutten Norges første Bislett-seier siden 2010, og 21-åringen er et av de største norske friidrettstalentene på veldig lenge. Det store målet er OL i Tokyo i 2020, og i Polen viser han at han er i rute.

– Nå er det bare å nullstille seg, for vi har et løp til i morgen. Jeg synes det her er en fantastisk start på, kanskje, noe enda større, sier sølvmedaljevinneren.

Nordmannen løp tidligere på dagen semifinale på 400 meter hekk, der han vant sitt heat og gikk greit videre til finalen som altså løpes i morgen.

Og det er ikke bare Warholm som imponerer blant nordmennene i Polen. Jonathan Quarcoo løp semifinale på 200 meter lørdag ettermiddag. Der klinket han inn til personlig beste og norsk U23-rekord på tiden 20,39, noe som også betyr at han klarte kravet til senior-VM i august.

Siste nytt

 • IOC utsatte beslutning om OL-deltakelse

  IOC-president Thomas Bach sier tirsdag at IOC står fast ved fordømmelsen og utestengelsen av Russland og Belarus, men organisasjonen har ennå ikke vurdert hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg i OL i 2024. Det opplyste Bach på en pressekonferanse etter første dag av et IOC-styremøte i Lausanne. – IOC føler dypt med det ukrainske folk og det ukrainske olympiske miljøet. Smerten og lidelsen er forbi fatteevne, uttalte Bach.

  Thomas Bach
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Vipers må kutte i spillerstallen etter millionunderskudd

  Håndballklubben Vipers har hatt flere sesonger med et positivt resultat, men gikk med underskudd i fjor, skriver Fædrelandsvennen.

  – Isolert sett er jeg ikke fornøyd med et underskudd, men det var budsjettert slik at vi visste i hele 2022 at det gikk mot et underskudd. Det ble noe større enn budsjett på grunn av høyere lønnskostnader og reisekostnader spesielt til Champions League, sier styreleder Rune Nomeland i Våg HK til Fædrelandsvennen. (NTB)

  Vipers-seriegull
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Tottenham-profil må opereres

  Tottenhams høyreback Emerson Royal må belage seg på en lengre periode på sidelinjen etter å ha skadet menisken i det venstre kneet på landslagssamling med Brasil.

  London-klubben skriver på sine hjemmesider at brasilianeren skal opereres innen kort tid, før rehabiliteringen starter.

  Det er usikkert når 24-åringen returnerer til fotballbanen.

  Sent søndag kveld offentliggjorde Tottenham at Antonio Conte er ferdig som klubbens hovedtrener. Christian Stellini tar over ansvaret ut sesongen.

  Tottenham ligger på 4.-plass i Premier League, to poeng foran Newcastle på plassen bak. Sistnevnte har imidlertid to kamper mindre spilt.

  Emerson Royal
  Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste