Hopp til innhold

Warholm med årsbeste i Europa

Karsten Warholm leverte og gjorde sitt beste innendørsløp på 400 meter under NM i Bærum lørdag. Tiden 45,59 er norsk rekord og også årsbeste i Europa.

NM i friidrett innendørs 2018 i Bærum Idrettspark. Karsten Warholm

NY REKORD: Karsten Warholm med årsbeste i Europa.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

21-åringen fra Ulsteinvik senket sin egen norgesrekord innendørs en uke etter at han greide 45,88 i sesongstarten under forrige helgs «Dimma Games».

– Det er helt sjukt å sette rekord så pass tidlig. Dette gir en god indikator videre fremover, sa han da.

Lørdag senket verdensmesteren på 400 meter hekk sin egen rekord med 29 hundredeler. Tiden er norsk rekord og også tangering av den nordiske. I tillegg er lørdagens tid nest best i verden hittil i 2018.

– Jeg trener for å bli best, og når jeg først har blitt det, så må jeg være super-happy for det, kommenterer Warholm til NRK.

– Det er alltid stas å være med i NM, sier han videre.

Ingebrigtsen-gull

Jakob Ingebrigtsen markerte seg også under innendørs-NM i Rud i Bærum.

17-åringen vant gullet på 1500-meteren med den sterke tiden 3.42,75. Det var like bak mesterskapsrekorden til storebror Henrik (3.42,31).

Tiden er også den nest raskeste satt av en europeer innendørs så langt i år.

Ingrid Ingebrigtsen sammen med pappa Gjert

Ingrid Ingebrigtsen sammen med pappa Gjert.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Kroppen føles veldig lett ut. Jeg tror at jeg kommer til å ta store steg denne sesongen, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Dette løpet var egentlig for å kjenne litt på kroppen og komme i gang. Jeg kjenner at det er litt vanskelig mentalt å løpe alene her, og det er litt vanskelig å pushe meg. Jeg får de svarene jeg vil ha, sier han.

Med lørdagens løp slo han sin personlige rekord innendørs med over ni sekunder. Neste helg skal han løpe 1500 meter i Gent.

– Det ser veldig bra ut, sier Gjert Ingebrigtsen.

Nytt blad Ingebrigtsen

Lørdag spurtet også 11-årige Ingrid Ingebrigtsen inn til seier på 600 meter i 13-årsklassen. Det var første gang at Gjert Ingebrigtsens datter deltok i innendørs-NM.

Siste nytt

 • Disse melder Glimt inn til Europa

  Siden serieslutt i fjor har Bodø/Glimt gjort flere utskiftninger.

  Utfordringen for Glimt er at kun tre nye spillere kan registreres for spill i Europa denne våren.

  Trenerteamet måtte derfor velge mellom nysigneringene: Odin Bjørtuft, Fredrik Andre Bjørkan, Omar Elabdellaoui, Pemi Faris, Jeppe Kjær og Adam Sørensen.

  I tillegg må Joel Mvuka, som ble solgt til Lorient og lånt tilbake til Glimt noen timer senere, registreres på nytt.

  Glimt-trener Kjetil Knutsen bekrefter til Avisa Nordland hvilke spillere de har valgt å registrere.

  De tre er Fredrik André Bjørkan, Joel Mvuka og Pemi Faris.

  Innmeldingsfristen til UEFA er ved midnatt 2. februar.

  Eliteserien 2021: Mjøndallen - Bodø/Glimt
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Idrettsstyret sier nei til IOCs linje

  Styret i Norges idrettsforbund kan ikke se for seg at russiske og belarusiske utøvere kan gis adgang til internasjonal idrett – selv under nøytralt flagg.

  Det ble konklusjonen etter at den svært betente Russland-saken ble diskutert da medlemmene i Idrettsstyret møttes digitalt torsdag. Deltok gjorde blant andre IOC-medlem Kristin Kloster Aasen og utøverrepresentant Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som tidligere har holdt et innlegg for å se på muligheten for at russiske og belarusiske utøvere igjen kan konkurrere.

  Etter torsdagens diskusjon fattet styret i Norges idrettsforbund et tydelig vedtak om at det ikke er aktuelt å støtte IOCs linje i saken, som har vurdert mulige veier som kan åpne for at russiske og belarusiske igjen kan få konkurrere internasjonalt.

  «Så lenge krigshandlingene vedvarer, kan ikke Norges idrettsforbund se for seg at utøvere fra Russland og Belarus kan delta i internasjonale idrettskonkurranser, selv under strenge nøytralitetsprinsipper», heter det blant annet i torsdagens vedtak fra idrettsstyret.

  «Norges idrettsforbund vil fortsette å gi uttrykk for vårt standpunkt både i nasjonale og internasjonale fora. Idrettsstyret vil følge prosessen videre, og sluttet seg til generalsekretærens fremlagte plan for videre oppfølging av saken.», lyder teksten også.

  Idrettsstyremedlem og OL-topp Kristin Kloster har samtidig fått protokollført en anbefaling om at Idrettsstyret «følger med på og først tar stilling til resultatet av de pågående prosesser i det internasjonale idrettssamarbeidet, som man er en del av, når disse er avsluttet».

  I en annen protokolltilførsel fra Uhrenholdt Jacobsen heter det at «utøverkomiteen følger med på de pågående prosesser i den internasjonale idrettsbevegelsen. Når disse er avsluttet, vil vi gjennom en bred sondering blant norske topputøvere ta stilling til dette». (NTB)

  Møte om norsk idrett i lys av koronapandemien.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Anthon Charmig inn til 7.-plass på 2. etappe i Spania

  Under torsdagens 2. etappe av Volta à la Comunitat Valenciana kjørte den danske Uno-X-rytteren Anthon Charmig inn til 7.-plass.

  Trek-Segafredo-rytteren Giulio Ciccone fra Italia var raskest i spurten torsdag. Tao Geoghegan Hart og Pello Bilbao kom i mål til 2.- og 3.-plass.

  Etter torsdagens etappeseier er italieneren sammenlagtleder i femdagersrittet som foregår øst i Spania i Valencia-regionen.

  Uno-X-lagets beste rytter ble dansken Charmig, som kjempet seg til en 7.-plass. Dansken er på en sammenlagt 6.-plass i Valencia og sørget for at Uno-X var dagens beste lag.

  Torstein Træen ble beste nordmann og kom på 18.-plass.

  Onsdagens åpningsetappe var Alexander Kristoffs debut for Uno-X. Da ble han frakjørt om lag fem mil før mål og endte langt bak. Heller ikke på torsdagens etappe greide 35-åringen å gjøre noe voldsomt inntrykk.

  (©NTB)

  Arctic Race of Norway
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste