Hopp til innhold

Warholm lar seg ikke lokke av store pengesummer: – Vil være en motpol

Karsten Warholm kan tjene millioner på verdensmestertittelen, men vil ikke la seg lokke av konkurranser med store startbeløp.

Karsten Warholm

SER FREMOVER: Karsten Warholm er allerede i gang med forberedelsene til ny sesong.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Etter å ha «svevet på en sky» etter VM, er Karsten Warholm tilbake i full trening mot neste sesong.

– Jeg var mest lei av konkurranse. Trening er jo den gøyale biten. Det jeg trives best med, sier hekkeløperen – noe overraskende – under en langøkt på Bislett.

Selv om 21-åringen understreker at han selvfølgelig liker konkurranser, så er det faktisk ikke det han liker best ved idretten.

– Jeg finner ekstremt stor glede i å utvikle meg og ser at mye av det skjer på trening. Konkurranse er jo viktig for å få ut det lille ekstra, men på trening legger man grunnlaget, forklarer han.

– Treningen er jo for å bli glad når man konkurrerer, altså å få det til. Og det må kunne sies at han har vært ekstremt dyktig på det til nå, sier trener Leif Olav Alnes.

Karsten warholm

UNDER BISLETT: Karsten Warholm er i gang med treningen igjen etter gull-sesongen. (Foto: Anders Engeland)

Vil være penge-motpol

Det er flere områder Warholm ønsker å skille seg ut fra en del andre idrettsutøvere. At han nå kan tjene millioner på idrettshverdagen, er for eksempel ikke noe som opptar ham.

– For min del, og dette høres ut som en klisjé, så er penger langt fra en drivkraft. Jeg har aldri gjort dette på grunn av pengene, som man også ser ved at jeg ikke løp Diamond League i London. Når jeg stiller opp, vil jeg prestere, understreker Warholm.

Han tjente en halv million på VM-gullet alene. Bislett-general Steinar Hoen påpekte at han vil bli en «formuende mann» – både på grunn av markedsverdi og fordi han vil få flere tusen kroner bare for å starte i enkelte løp.

– Man ser jo at pengene har blitt en drivkraft i idretten for noen, og jeg håper å være litt en motpol til det, sier Warholm og utdyper:

– Når jeg får tilbud om penger, så sier jeg jo ikke nei. Det ville være for dumt. Men for meg er det større verdi i å levere varene på banen. Pengene må jo være der, selvfølgelig, men det bør ikke være en drivkraft. Idrettsgleden bør ligge i bunn for alle.

Verdensmester Karsten Warholm er i full gang igjen med hardtrening. Reporter: Anders Engeland, foto/redigering: Jørn Tveter.

– Da kommer ikke jeg

Alnes nikker bekreftende.

– Mister man idrettsgleden, er det meningsløst å drive med dette her. Da kommer ikke jeg på trening i hvert fall.

Planen for neste sesong er ikke lagt ennå, men EM er et naturlig hovedmål. Men det blir neppe konkurranser på løpende bånd. For som både trener og elev er enige i, trening er viktigst.

– Jeg tror det er viktig å glede seg til de konkurransene man skal delta i også, så vi må prioritere og finne de riktige. Opplegget er ikke helt bestemt, men det blir nok litt som i fjor, sier Alnes.

Siste nytt

  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP
  • Lyon til CL-semifinale uten Hegerberg

    Tittelgrossisten Lyon er klar for mesterligaens semifinale etter å ha slått Benfica 4-1 hjemme og 6-2 sammenlagt. Det skjedde uten Ada Hegerberg.

    – Ada er ikke klar til kampen. Vi tar det dag for dag, sa Lyon-trener Sonia Bompastor før kampen på spørsmål om Hegerbergs skade.

    Forrige kamp for Hegerberg var cupsemifinalen mot Fleury 9. mars, da hun måtte ut før halvspilt første omgang. Lyon tapte den kampen etter straffesparkkonkurranse.

    Delphine Cascarino, som nylig var tilbake etter en korsbåndskade, tok ansvar i Hegerbergs fravær og scoret hjemmelagets to første mål. Kadidiatou Diani økte ledelsen to ganger på overtid. Marie Alidou scoret Benficas ene mål.

    Lyon har vunnet mesterligaen åtte ganger, hvorav seks siden Hegerberg kom til klubben i 2014. Hun har scoret 63 mesterligamål, flere enn noen annen kvinne. (NTB)

    Lyon
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal