NRK Meny
Normal

Warholm lar seg ikke lokke av store pengesummer: – Vil være en motpol

Karsten Warholm kan tjene millioner på verdensmestertittelen, men vil ikke la seg lokke av konkurranser med store startbeløp.

Karsten Warholm

SER FREMOVER: Karsten Warholm er allerede i gang med forberedelsene til ny sesong.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Etter å ha «svevet på en sky» etter VM, er Karsten Warholm tilbake i full trening mot neste sesong.

– Jeg var mest lei av konkurranse. Trening er jo den gøyale biten. Det jeg trives best med, sier hekkeløperen – noe overraskende – under en langøkt på Bislett.

Selv om 21-åringen understreker at han selvfølgelig liker konkurranser, så er det faktisk ikke det han liker best ved idretten.

– Jeg finner ekstremt stor glede i å utvikle meg og ser at mye av det skjer på trening. Konkurranse er jo viktig for å få ut det lille ekstra, men på trening legger man grunnlaget, forklarer han.

– Treningen er jo for å bli glad når man konkurrerer, altså å få det til. Og det må kunne sies at han har vært ekstremt dyktig på det til nå, sier trener Leif Olav Alnes.

Karsten warholm

UNDER BISLETT: Karsten Warholm er i gang med treningen igjen etter gull-sesongen. (Foto: Anders Engeland)

Vil være penge-motpol

Det er flere områder Warholm ønsker å skille seg ut fra en del andre idrettsutøvere. At han nå kan tjene millioner på idrettshverdagen, er for eksempel ikke noe som opptar ham.

– For min del, og dette høres ut som en klisjé, så er penger langt fra en drivkraft. Jeg har aldri gjort dette på grunn av pengene, som man også ser ved at jeg ikke løp Diamond League i London. Når jeg stiller opp, vil jeg prestere, understreker Warholm.

Han tjente en halv million på VM-gullet alene. Bislett-general Steinar Hoen påpekte at han vil bli en «formuende mann» – både på grunn av markedsverdi og fordi han vil få flere tusen kroner bare for å starte i enkelte løp.

– Man ser jo at pengene har blitt en drivkraft i idretten for noen, og jeg håper å være litt en motpol til det, sier Warholm og utdyper:

– Når jeg får tilbud om penger, så sier jeg jo ikke nei. Det ville være for dumt. Men for meg er det større verdi i å levere varene på banen. Pengene må jo være der, selvfølgelig, men det bør ikke være en drivkraft. Idrettsgleden bør ligge i bunn for alle.

Verdensmester Karsten Warholm er i full gang igjen med hardtrening. Reporter: Anders Engeland, foto/redigering: Jørn Tveter.

– Da kommer ikke jeg

Alnes nikker bekreftende.

– Mister man idrettsgleden, er det meningsløst å drive med dette her. Da kommer ikke jeg på trening i hvert fall.

Planen for neste sesong er ikke lagt ennå, men EM er et naturlig hovedmål. Men det blir neppe konkurranser på løpende bånd. For som både trener og elev er enige i, trening er viktigst.

– Jeg tror det er viktig å glede seg til de konkurransene man skal delta i også, så vi må prioritere og finne de riktige. Opplegget er ikke helt bestemt, men det blir nok litt som i fjor, sier Alnes.

Siste nytt

 • Norske Mathias (18) til NHL-lag

  NHL-laget Calgary Flames har draftet den norske 18-åringen Mathias Emilio Pettersen fra Manglerud, opplyser klubben på Twitter. Det siste året har han spilt på Muskegon Lumberjacks i United States Hockey League.

  Mathias Emilio Pettersen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal