Sportsnyheter

0DMusT9nEOQ

Sagosen-bråk etter kampslutt: – Måtte skille dem før ting eskalerte

TOKYO/OSLO (NRK): Norge imponerte stort og tok seg videre til kvartfinale i OL etter seier mot Frankrike. Men i stedet for å juble havnet Sander Sagosen i munnhuggeri og måtte dras vekk fra franske stjerner.

0DMusT9nEOQ

Tomasgaard tok OL-medalje etter seiledrama

TOKYO/OSLO (NRK): Hermann Tomasgaard klarte å holde hodet kaldt på den siste seilasen og sikret Norges første individuelle herremedalje i seiling på 25 år.

Siste nytt

 • Hauger vann i Ungarn: - Verdsklasse

  Dennis Hauger vann Formel 3-løpet i Mogyoród i Ungarn i dag. Han starta frå nest beste posisjon, men køyrde inn til siger. Dermed auka han også leiinga i samandraget.

  Haugers lagkamerat Arthur Leclerc blei nummer to, og Jack Doohan blei nummer tre. Haugers nærmaste konkurrent i samandraget før runde, Olli Caldwell, blei nummer åtte og fall til tredjerplass

  Hauger auka leiinga til 63 poeng med sigeren. Han har 152 poeng, medan Doohan no er nummer 2 med med 89. Hans lag Prema Racing leier også lagmeisterskapet suverent.

  Ekspertisen sparte ikkje på skrytet etter sigeren.

  – For eit utruleg kontrollert løp av Dennis Hauger. Det er berre å vere så utruleg stolt over det han leverer helg etter helg, skriv TV-kommentator Stein Pettersen på twitter.

  – Verdsklasse, var dommen frå Viasports motorsportkommentator Atle Gulbrandsen på Twitter rett etter målgang.

  Tre VM-rundar gjenstår: Belgia, Nederland og USA. Kvar runde omfattar tre løp, og det er mogeleg å sikre seg 55 poeng per runde. Den neste går i Belgia siste helga i august.

  – Dette er eit niv langt over det nokon norsk bilførar har vore i nærleik av tidlegare, seier Haugers manager Haral Huysmann tuil NRK.

  Han fortel at Hauger har vore i kontakt om køyring i Formel 2, ei klasse med litt tyngre og raskar bilar.

  – Det kan godt hende Dennis køyrer formel 2 allereie neste sesong. Han er blitt lagt godt merke til, og mange av laga i Formel 2 har gitt uttrykk for interesse. Men ettersom Prema har lag også der, vil det vere mest naturleg om han køyrer for sitt gamle lag, seier Huysmann.

  Dennis Hauger
  Foto: Lluis Gene / AFP
 • Hest måtte avlives etter OL-ritt

  Den sveitsiske rytteren Robin Godels hest Jet Set måtte avlives etter terrengrittet i OL søndag. Den skadet seg da den slo i et hinder underveis.

  Etter en veterinærundersøkelse var det klart at den 14-årige vallaken hadde en alvorlig skade.

  – Dessverre viste røntgenbildene ubotelige skader i senene på høyre bakbein, rett over hoven, opplyste Det internasjonale ridesportforbundet (FEI) i en uttalelse.

  Hesteeieren og rytteren fattet sammen beslutningen om å avlive hesten.

  – Jet Set gikk bort mens han gjorde det han elsket mest, å passere hinder i full galopp, skrev 23-årige Godel på Instagram.

  Terrengritt er ofte en stor påkjenning for de deltakende hestene, og årets OL-løype ble kortet noe inn av hensyn til hestene.

  KsjXzzJJ_uA
  Foto: Carolyn Kaster / AP
 • O'Sullivan fikk tommelen ut av ledd

  Christian O'Sullivan ble sendt rett til røntgenundersøkelse rett etter sluttsignalet i Norges seier mot Frankrike.

  – Christian fikk det ytterste leddet i den høyre tommelen sin ut av ledd. Det gjør ganske vondt når det er kastearmen, så han er på vei til røntgen sammen med legen nå for å se om det også er skjelettskade eller ikke, sier Norge-fysio Harald Markussen til NRK.

  Norge vant 32-29. O'Sullivan fullførte ikke oppgjøret, og tommelen måtte dras i stilling igjen av helseteamet.

  O'Sullivan er en svært viktig spiller for Norge. Han kjørt av gårde til røntgensjekk kort etter kampslutt.

  – Dersom det ikke blir påvist noe brudd eller andre skader, så tror jeg det er snakk om hvor mye smerte han tåler å spille med, sa Markussen.

  Han ville ikke spekulere i skadeomfanget. Norge spiller kvartfinale allerede tirsdag, men motstanderen er ikke klar.

  Magnus Abelvik Rød ble også skadd, men det skal ikke være usikkert med ham og en kvartfinale. Han skal ha pådratt seg en slagskade.

  d
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Sendeplan

Kl. Program Kanal