Warholm gjør takisk grep

Karsten Warholm har valgt bane åtte, altså den ytterste banen, når han kl 16.03 søndag ettermiddag skal jage Kevin Youngs verdensrekord (46,78) i Diamond League-stevnet i Stockholm. Warholm løper normalt i bane sju.

– Han bytter nok bane primært for å få bedre skjerming mot en eventuell vind, og dessuten blir svingene litt mindre krappe. Et kalkulert og smart grep, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Olympiastadion i Stockholm er vindutsatt. Søndag er det meldt at det skal blåse rundt fem meter i sekundet, noe som kan spolere muligheten for de aller beste tidene.

l2ryEbZfQoM
Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / NTB Scanpix

Siste nytt

 • Diplomatisk OL-boikott

  Storbritannia slutter seg til rekken av land som vedtar diplomatisk boikott av vinter-OL i Beijing.

  Det bekrefter landets statsminister, Boris Johnson, ifølge AFP. Boikotten innebærer at britene ikke sender representanter fra det offentlige til OL.

  En rekke land, med USA i spissen, har lenge forberedt en diplomatisk boikott av OL i Kina på grunn av kritikken som er rettet mot kinesiske myndigheter for særlig behandlingen av den uiguriske minoriteten i Xinjiang-provinsen vest i landet.

  Tidligere onsdag vedtok Australia diplomatisk boikott. Kinesiske myndigheter avviste da grepet som «betydningsløst».

  – Ingen har invitert australske representanter til OL, og ingen bryr seg heller om de kommer, sa talsperson Wang Wenbin i kinesisk UD.

  Den norske regjeringen har derimot gjort det klart at en norsk diplomatisk boikott ikke er aktuelt.

  Statsminister Boris Johnson
  Foto: POOL / Reuters
 • Første signering som Brann

  Therese Sessy Åsland (26) vender heim frå Sverige og har underteikna ei eittårskontrakt med Branns nye lag i Toppserien.

  Det stadfestar Brann på sitt nettstad onsdag ettermiddag.

  Åsland har spela i svenske Kristianstad dei siste to sesongane. I Noreg har ho tidlegare spela for Avaldsnes, Klepp, Røa og LSK Kvinner. Ho representerte Noreg i VM i 2019.

  – Eg er stolt, og eg gleder meg til å spele i Brann-drakta. Eg kjem til eit veldig godt lag, og det er ein fin gjeng her. Eg kjenner nokre av spelarane frå før og veit at det er ei bra gruppe. Det er viktig når ein kjempar for å vinne kampar saman, seier Åsland.

  Brann overtar regjerande meister Sandvikens plass i Toppserien i 2022. Laget skal hovudsakleg spele heimekampar på Stemmemyren, men med enkeltkamper på Brann Stadion.

  n3xZOeeI6jE
  Foto: HANSSON KRISTER/Aftonbladet / Aftonbladet
 • – Koronapass i engelsk fotball

  Ifølge regjeringskjelder må publikum vise koronapass for å sjå Premier League-kampar frå og med i helga, melder engelske The Sun.

  The Sun skriv at Boris Johnson-regjeringa er i ferd med å gå over til sin annonserte plan B fordi smitten er aukande, og for å hindre at omikronvarianten spreier seg endå meir.

  Det er ikkje meldt kor lenge den nye praksisen eventuelt vil gjelde.

  Dersom plan B blir sett i verk, betyr det at tilskodarane må bevise at de er dobbeltvaksinerte før dei kan gå på kampar.

  PL-klubbene blei varsla om at dette kunne bli realiteten i et møte sist fredag.

  Tilskodarane har ikkje svikta klubbane sine i Englands øvste divisjon etter at samfunnet blei gradvis opna igjen. Publikumstala har vore like bra som før pandemien slo inn nasjonen.

  Avisa skriv også om frykt for endå strengare tiltak, slik at kampane på fotballens høgtidsdag 26. desember kanskje må gå for heilt tomme tribuner.

  Publikum på Elland Road, Leeds
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal