Warholm gjør takisk grep

Karsten Warholm har valgt bane åtte, altså den ytterste banen, når han kl 16.03 søndag ettermiddag skal jage Kevin Youngs verdensrekord (46,78) i Diamond League-stevnet i Stockholm. Warholm løper normalt i bane sju.

– Han bytter nok bane primært for å få bedre skjerming mot en eventuell vind, og dessuten blir svingene litt mindre krappe. Et kalkulert og smart grep, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Olympiastadion i Stockholm er vindutsatt. Søndag er det meldt at det skal blåse rundt fem meter i sekundet, noe som kan spolere muligheten for de aller beste tidene.

l2ryEbZfQoM
Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / NTB Scanpix

Siste nytt

 • Njåtun med ti strake NM-gull

  Ida Njåtun var nok ein gong sterkast på 1500 meter i skøyte-NM. For ho tok gullet på distansen for tiande gong på rad. Ho klokka inn på 1.58,06 i Vikingskipet i Hamar. Det er meisterskapsrekord, ifølge NM-arrangøren Asker skøyteklubb.

  Tidlegare på dagen vann Håvard Holmefjord Lorentzen gullet på 500 meter. Bergensaren gjorde årsbeste med 35,06.

  Hallgeir Engebråten kunne juble for siger på 5000 meter. Han tok sitt første seniorgull i NM, med tida 6.27,53.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ronaldo er koronafri

  Cristiano Ronaldo er ute av sjølvisolasjon etter å ha blitt testa negativt for korona, det opplyser Juventus. Den italienske storklubben skriv på sine nettsider at Ronaldo etter 19 dager er ute av karantene. Han fekk påvist koronasmitte under ein landslagssamling tidlegare i månaden.

  UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Kastrati får 4 kampars karantene

  Norges Fotballforbund har i dag kome fram til at Flamur Kastrati får 4 kampars karantene etter at han kalla Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» i kampen mellom Vålerenga og Kristiansund på sundag. Det kjem fram i ei pressemelding forbundet har lagt ut. Kristiansund hadde allereie bestemt at han ikkje skulle delta på kamp eller trening så lenge saka var til behandling. Kastrati gjekk i etterkant ut og sa at han ikkje visste kva ordet betydde.

  Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Molde (2-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal