Warholm gjør takisk grep

Karsten Warholm har valgt bane åtte, altså den ytterste banen, når han kl 16.03 søndag ettermiddag skal jage Kevin Youngs verdensrekord (46,78) i Diamond League-stevnet i Stockholm. Warholm løper normalt i bane sju.

– Han bytter nok bane primært for å få bedre skjerming mot en eventuell vind, og dessuten blir svingene litt mindre krappe. Et kalkulert og smart grep, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Olympiastadion i Stockholm er vindutsatt. Søndag er det meldt at det skal blåse rundt fem meter i sekundet, noe som kan spolere muligheten for de aller beste tidene.

l2ryEbZfQoM
Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / NTB Scanpix

Siste nytt

 • – Får gigantsum for Qatar-rolle

  Ifølge flere britiske medier, deriblant Daily Mail og The Sun, har David Beckham takket ja til å bli ambassadør for det kommende fotball-VM i Qatar.

  Det ventes at nyheten offentliggjøres i løpet av den kommende måneden.

  Beckham skal ifølge avisene motta svimlende 1,7 milliarder kroner for å la navnet og ansiktet sitt brukes som ambassadør for det omstridte mesterskapet, som altså spilles i ørkenstaten i november og desember 2022.

  Beckham selv har ikke kommentert nyheten, men en talsperson for superstjernen sier følgende til The Sun:

  – David har alltid snakket om fotballens makt som kraft for å skape noe godt på mange plan. Når det snart er bare ett år igjen til turneringen, vil han slutte seg til et bredere fotballsamfunn som står sammen om VM 2022, og han gleder seg til det han tror vil bli en flott turnering, sier talspersonen.

  Beckham får allerede mye kritikk for det mange mener er åpenbart forsøk på sportsvasking, skriver Daily Mail.

  JeHRC06Ie50
  Foto: Michael Reaves / AFP
 • Aasbø med ny Formel Drift-triumf

  Fredric Aasbø (36) har vunnet Formel Drift-tittelen for andre gang.

  Mesterskapstittelen var klar allerede etter at han hadde vunnet semifinalen sin, og ingen kunne ta ham igjen, skriver VG, som omtalte saken først i Norge.

  – Dette har vært så mye tøffere enn da jeg vant sist, i 2015. Jeg har fått bedre og bedre bil. Jeg drømte i natt om at foreldrene mine var her i dag, det er de ikke, men de er her i ånden, sier Aasbø i seiersintervjuet.

  6w3feC8SHmc
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Knuste verdensrekord i halvmaraton

  Etiopieren Letesenbet Gidey vant halvmaratonløpet i Valencia søndag og knuste verdensrekorden med mer enn ett minutt.

  Gidey løp i mål på tiden 1.02.52 og satte med det en soleklar verdensrekord. Den forrige rekorden på 1.04.02, som Ruth Chepngetich satte tidligere i år, ble ettertrykkelig slått.

  Gidey satte også verdensrekord på 5000 meter i Valencia i fjor og trives tydeligvis i den spanske byen.

  I mennenes løp tok Abel Kipchumba seieren på 58.07, den sjette raskeste tiden noen gang og årsbeste i verden.

  d
  Foto: Illustrasjonsbilde - Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal