Ny rival for Warholm – ukjent 20-åring med supertid på 400 meter hekk

På våt bane leverte 20 år gamle Rai Benjamin historiens nest raskeste 400 meter hekk. Dermed blir det enda tøffere for Karsten Warholm (22) å leve opp til resultatene fra i fjor.

Rai Benjamin

UTROLIG TID: Rai Benjamin var overlegen på 400 meter hekk i NCCA-mesterskapet i Eugene. Tiden ble satt til 47,02 og er den nest raskeste i historien.

Foto: John McGillen, USC Athletics

Benjamin ble klokket inn på imponerende 47,02 i NCAA-mesterskapet i Eugene natt til lørdag.

Det er tangering av Edwin Moses' gamle verdensrekord, og den nest beste tiden på 400 meter hekk noen gang.

Verdensrekorden på 46,78 ble satt av Kevin Young under OL i Barcelona i 1992.

– WOW! Nest raskest i historien, og det på våt bane, utbrøt ESPNs kommentator.

Iuel: – Han er en maskin

Benjamin er bare 20 år gammel og er andreårsstudent ved USC i Los Angeles.

– Det er helt utrolig og jeg er veldig fornøyd. Jeg tror det er i ferd med å synke inn, men jeg mer jeg løper distansen jo bedre går det, så jeg tror jeg kan løpe litt fortere også, forteller han til friidrettskanalen Flo Track etter løpet.

Laster Twitter-innhold

Den norske hekkeløperen Amalie Iuel studerte også ved USC, og for henne var ikke Benjamins supertid like overraskende.

Amalie Iuel

SKRYTER AV TALENT: Amalie Iuel.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Han er en maskin! Jeg har fulgt ham nøye hele sesongen og sett den fine utviklingen hans. Han har et enormt flott løpesteg, og får hele løpet til å se lett ut. Det blir en fornøyelse å følge ham videre, sier Iuel til NRK.

Benjamin kommer fra Mount Vernon i New York, og har drevet med hekkeløp i flere år. Friidrettstalentet gikk første året ved UCLA, Los Angeles' andre store universitet, før han byttet til USC i år.

Nattens tid var både personlig rekord for Benjamin, collegerekord og stevnerekord.

– Jeg forsøker fortsatt å perfeksjonere løpet mitt, og alle løp jeg stiller løper jeg annerledes. Det er fortsatt en prosess, men jeg vet jeg kan ta verdensrekorden. Jeg løper jo superfort i dag, så vi får se hva som skjer. Folk vil jo huske denne tiden, sier Benjamin, som også løper andre distanser for skolen og i NCAA-mesterskapet.

Laster Twitter-innhold

Ny rival ønskes velkommen

Benjamins superløp betyr at nye rivaler popper opp, én etter én, for Karsten Warholm. I fjor satte den norske 22-åringen de gamle stjernene ettertrykkelig på plass da han ble verdensmester på 400 meter hekk i London.

Denne sesongen har Warholm fortsatt sin utvikling, og i Roma 31. august løp han for første gang under 48 sekunder. Den nye norgesrekorden er på 47,82.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion

VERDENSMESTER: Karsten Warholm hamlet opp med de gamle stjernene i VM i fjor. Nå dukker det opp nye rivaler.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

I samme løp leverte Abderrahman Samba fra Qatar 47,48.

Nå har altså Rai Benjamin høynet lista til 47,02.

– Før trodde jeg 48-tallet ville gjøre det, men dette året er det blitt satt en ny standard med blant annet Samba. Sporten utvikles raskt, så det blir spennende frem mot neste VM og Tokyo i 2022, mener Rai Benjamin.

– For grenen er det helt fantastisk at det dukker opp slike utøvere. Jeg sa i fjor at man må forvente det, og vi ønsker alle dopfrie konkurrenter velkomne, sier Warholms trener, Leif Olav Alnes, til NRK.

Siste nytt

 • Son matchvinner for Spurs

  Son Heung-min og Harry Kane har vært et mareritt for Premier League-forsvarernes denne sesongen. Mandag fikset Tottenham-duoen 1-0-seier mot Burnley.

  Scoringen som avgjorde kampen på Turf Moor var den niende i ligaen der de to var sist og nest sist på ballen. Son har scoret sju av målene, og sørkoreaneren ble matchvinner også mot Burnley.

  14 minutter gjensto av ordinær tid da et hjørnespark fra innbytter Erik Lamela endte med at Kane styrte ballen videre til Son. Fra god posisjon stanget sørkoreaneren ballen kontant i nettet.

  Heung-Min Son
  Foto: Lindsey Parnaby / AFP
 • Straffedrama i Milano

  Zlatan Ibrahimovic skjøt seg til topps på toppscorerlisten i Serie A med to scoringer mot Roma mandag, men Milan måtte likevel nøye seg med 3-3.

  Jens Petter Hauge gikk glipp av mandagens kamp som følge av en positiv virustest, og fra sin isolasjonstilværelse fikk nordmannen se lagkameratene i Milan lede tre ganger. Samtlige ganger kom Roma tilbake.

  3-3-resultatet betyr at klubben fra motehovedstaden røk på sitt første poengtap i ligaen denne sesongen. Fire seirer og én uavgjort på fem forsøk er fasiten så langt.

  Zlatan Roma
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Agüero skadd - usikker til toppkamp

  Manchester City-måltyven Sergio Agüero må belage seg på minst to ukers fravær fra fotballen. Kanskje ryker ligaduellen mot Liverpool 8. november.

  Aguero forlot banen med skade da City måtte nøye seg med 1-1 i Premier League-oppgjøret mot West Ham lørdag.

  Manchester City har også Gabriel Jesus, Fernandinho, Benjamin Mendy, Nathan Aké og Fernandinho på skadelista.

  Aguero
  Foto: Catherine Ivill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal