Hopp til innhold

Warholm endrer planen – sesongåpner i Marokko

Det skapte overskrifter da Karsten Warholm nylig fortalte at han skulle delta i færre løp denne sesongen og drøye sesongåpningen til Bislett Games 16. juni. Nå har imidlertid 26-åringen ombestemt seg – han stiller til start på 400 meter hekk allerede 5. juni.

Det bekrefter Warholms mor og manager, Kristine Haddal, overfor NRK.

– Karsten føler seg klar til å starte sesongen tidligere enn det som har vært planlagt, så da passer stevnet i Rabat veldig bra, sier Haddal.

Warholm selv ser også på løpet i Rabat som en mulighet til å samle nok Diamond League-poeng for å delta i Diamond League-finalen.

– Jeg så dette som en veldig bra ordning, det er bra vær og kroppen føles bra. Har sagt hele tiden at jeg kan gå i gang litt før og da har det vært sånne åpninger som det her jeg har hatt i baktankene, forteller den regjerende OL- og VM-mester på 400 meter hekk.

Han har også verdensrekorden (45,94) på distansen, men i Rabat ønsker han først og fremst å komme i gang før Bislett Games.

– Vi har alltid hatt en eller annen måte å komme i gang før det smeller på Bislett. Dette ble den åpningen jeg fikk denne gangen og jeg synes alt ligger til rette for å få det opplegget vi anser som optimalt, sier Warholmt til NRK.

Diamond League-stevnet i Marokko vises på NRK 2 og NRK TV fra klokken 20.00 søndag 5. juni.

Karsten Warholm
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Sportsnyheter

Treneren så ikke Warholm-løp: – Regner med at dere filmet det?

Karsten Warholm (26) tok seg enkelt videre til EM-finalen i München, uten sin trener på tribunen. Leif Olav Alnes var nemlig skråsikker på at eleven skulle gå videre.

Siste nytt

 • Padling: Virik klar for EM-finale på 1000-meteren

  Maria Virik padlet inn til tiden 4.02,816 og sikret seg plass i finalen på singel 1000 meter under EM i München.

  Virik endte 0,923 bak ungarske Noemi Pupp, som vant heatet. De tre raskeste i heatet kvalifiserte seg direkte til finalen. 4.- til 6.-plassen gikk til semifinale.

  Jon Amund Vold var også i aksjon i vannet i München og er klar for semifinale på både 500 og 1000 meter singel. Han kom i mål på 6.-plass på 500-meteren, 4,296 sekunder bak serbiske Bojan Zdelar, som var raskest i heat to. På 1000-meteren endte han på 5.-plass, 5,224 sekunder bak portugisiske Fernando Pimenta, som vant det andre heatet.

  Hedda Øritsland tok seg også videre til semifinalen på singel 500 meter. Øritsland padlet inn til 5.-plass i sitt heat, 4,677 sekunder bak vinneren.

  De norske duoene bestående av Kristine Amundsen/Anna Sletsjøe og Vemund Næss-Jensen/Hakeem Teland tok seg også videre til semifinalene på double 500 meter.

  Amundsen og Sletsjø er også klare for semifinale på double 1000 meter, til tross for at de endte hele 19,611 sekunder bak den polske duoen som vant heatet.(NTB)

  NM-Veka 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Surt tap for Berntsen/Mol i EM

  Mathias Berntsen og Hendrik Mol var nær ved å snu kampen mot Polen, men i det avgjørende settet var til slutt Piotr Kantor og Maciej Rudol som siket seieren.

  Dermed blir Anders Mol og Christian Sørum Norges representanter i åttedelsfinalene i EM. De spilles fredag.

  Polakken vant det første settet 21-15, men den norske duoen utlignet med 21-19 i andre. I tiebreaket vant polen 15-12.

  – Vi spiller ikke vårt beste, men vi fighter og jobber og klarer å dra i land et andresettet som er veldig bra. Så får vi en for dårlig start i tredjesettet og blir hengende bak, sier Berntsen.

  Mathias Berntsen og Hendrik Mol
  Foto: Ksenia Novikova / NRK
 • Medier: Vegard Hansen har fått sparken i Mjøndalen

  Mjøndalen-trener Vegard Hansen er ferdig i Mjøndalen. Det erfarer både Eurosport og Drammens Tidende. Ifølge Eurosports kilder ble spillerne informert om at Hansen fikk sparken på et lagmøte i garderoben tidligere torsdag.

  53-åringen har trent bruntrøyene siden 2006 og blir sett på som en klubblegende.

  Etter en god start på sesongen står bruntrøyene med kun én seier på de tolv siste kampene. De fire siste kampene har endt med tap.

  Klubben har innkalt til pressekonferanse klokken 16. Der vil styreleder Trond Stabekk og Vegard Hansen være til stede.

  1 divisjon i fotball 2022: Grorud - Mjøndalen (0-1)
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste