Warholm dropper tikamp – satser på løpsøvelser mot OL

Karsten Warholm (20) konsentrerer seg om 400 meter og 400 meter hekk i jakten på billett til OL i Rio.

Warholm

STORT TALENT: Her jubler Karsten Warholm for seier på 400 meter i NM i 2014.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Mulititalentet har lenge hevdet seg i både tikamp og 400 meter med og uten hekk, men inn mot OL blir det kun løping på programmet for Warholm.

Sjansen for å kvalifisere seg til OL-mangekampen er for liten, og han satser derfor alt på løpsøvelsene.

– I år har jeg tenkt å prøve meg på 400 meter hekk og 400 meter, og det er rett og slett fordi tikamp skal være en langsiktig greie. Nå jobber jeg hardt for å få til de forskjellige øvelsene, mens jeg spiller de andre kortene i mellomtiden.

– En bonus

– Målet er altså OL-billett med 400 meter eller 400 meter hekk?

– Det er alltid bedre med godt gjort enn godt sagt. Jeg skal springe mitt beste, og en OL-billett vil være en bonus. Jeg vil ikke si at jeg skal til Rio, fordi det legger et unødvendig press på meg selv. Det er ikke en kjempeavgjørende sak for meg, men det er klart det hadde vært en gøy bonus, smiler Warholm.

20-åringen har prestert bra hittil i sesongen. I februar satte han ny norsk rekord på 400 meter innendørs – utendørs er hans personlige rekord 46.23. Han må ned til 45.40 for å være OL-klar.

OL-kravet på 400 meter hekk ligger på 49.40.

Første test under Bislett Games

– Jeg har ikke løpt ute i år, så jeg får ikke svar før i juni eller juli. Men jeg tror ikke jeg er altfor langt unna, sier Warholm.

Det er den tøffe overgangen fra å være junior til seniortilværelsen som er bakgrunnen for å legge mangekampen på is.

I fjor tok friidrettsfenomenet sølv i både tikamp og 400 meter under EM for juniorer, og han presiserer at han ikke er ferdig med tikamp for godt.

– Nå blir Bislett Games det første. Og før det blir det trening – og eksamen, smiler 20-åringen, som også studerer økonomi.

Siste nytt

 • Sverige til kvartfinale i fotball

  Sverige er klar for kvartfinale i kvinnenes OL-turnering etter 4-2-seieren over Australia. Svenskene fulgte opp 3-0-seieren mot USA i åpningskampen med å sende Australia og Sam Kerr av banen med et 2-4-tap.

  Hovedoppgaven for det svenske laget var å stoppe den australske Chelsea-stjernen Kerr. Det lykkes de ikke med, for Kerr scoret to mål, men takket være Fridolina Rolfö og målvakten Hedvig Lindahl ble det likevel seier og avansement.

  Tokyo Olympics Soccer
  Foto: Martin Mejia / AP
 • Ingen finale for Christiansen

  Henrik Christiansen stilte som eneste nordmann i 400 meter frisvømming, men han klarte ikke å hevde seg. Det ble ingen finale på nordmannen.

  Han har både EM- og VM-sølv på øvelsen, og det var derfor håp om at han skulle ta seg videre fra forsøksheatet.

  Han endte imidlertid på tiden 3.48,88, og det holdt altså ikke til finale for nordmannen. Tiden hans var to og et halvt sekund bak hans norske rekord.

  – Jeg kjenner at det ikke stemmer helt, men samtidig har jeg vært borti dette før. Det behøver ikke å være negativt med tanke på 800 og 1500 meter, sier han til NRK.

  – Men jeg kjenner at teknikken blir litt masete, påpeker han.

  Det var for øvrig sveitsiske Antonio Djakovic som vant heatet Christiansen deltok i. Christiansen var 3,06 sekunder bak heatvinneren. Han endte som nummer 21 av de 36 deltakerne.

  OL-debutanten Andre Klippenberg Grindheim satset friskt og svømte inn på tiden 1.00.86 på 100 meter bryst lørdag. Det holdt likevel kun til en 5.-plass i sitt heat og en 35.-plass totalt. Han var sjanseløs i kampen om avansement.

  Hungary European Swimming Championships
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Solskjær forlenger

  Ole Gunnar Solskjær blir etter planen i Manchester United frem til 2024 etter at han forlenget kontrakten. Han har også en klausul som gjør at han kan forlenge ett ytterligere år. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Han skal snart gyve løs på en ny sesong og jakter på sitt første trofé med klubben.

  – Alle vet hvilke følelser jeg har for denne klubben, og jeg er strålende fornøyd med å signere en ny kontrakt, sier Solskjær på klubbens nettsider.

  Han hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten sin.

  Nordmannen tok over klubben i desember 2018, først på midlertidig basis. Våren 2019 ble han ansatt på permanent basis.

  Pre Season Friendly - Derby County v Manchester United
  Foto: Craig Brough / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal