NRK Meny
Normal

Warholm dropper tikamp – satser på løpsøvelser mot OL

Karsten Warholm (20) konsentrerer seg om 400 meter og 400 meter hekk i jakten på billett til OL i Rio.

Warholm

STORT TALENT: Her jubler Karsten Warholm for seier på 400 meter i NM i 2014.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Mulititalentet har lenge hevdet seg i både tikamp og 400 meter med og uten hekk, men inn mot OL blir det kun løping på programmet for Warholm.

Sjansen for å kvalifisere seg til OL-mangekampen er for liten, og han satser derfor alt på løpsøvelsene.

– I år har jeg tenkt å prøve meg på 400 meter hekk og 400 meter, og det er rett og slett fordi tikamp skal være en langsiktig greie. Nå jobber jeg hardt for å få til de forskjellige øvelsene, mens jeg spiller de andre kortene i mellomtiden.

– En bonus

– Målet er altså OL-billett med 400 meter eller 400 meter hekk?

– Det er alltid bedre med godt gjort enn godt sagt. Jeg skal springe mitt beste, og en OL-billett vil være en bonus. Jeg vil ikke si at jeg skal til Rio, fordi det legger et unødvendig press på meg selv. Det er ikke en kjempeavgjørende sak for meg, men det er klart det hadde vært en gøy bonus, smiler Warholm.

20-åringen har prestert bra hittil i sesongen. I februar satte han ny norsk rekord på 400 meter innendørs – utendørs er hans personlige rekord 46.23. Han må ned til 45.40 for å være OL-klar.

OL-kravet på 400 meter hekk ligger på 49.40.

Første test under Bislett Games

– Jeg har ikke løpt ute i år, så jeg får ikke svar før i juni eller juli. Men jeg tror ikke jeg er altfor langt unna, sier Warholm.

Det er den tøffe overgangen fra å være junior til seniortilværelsen som er bakgrunnen for å legge mangekampen på is.

I fjor tok friidrettsfenomenet sølv i både tikamp og 400 meter under EM for juniorer, og han presiserer at han ikke er ferdig med tikamp for godt.

– Nå blir Bislett Games det første. Og før det blir det trening – og eksamen, smiler 20-åringen, som også studerer økonomi.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal