Hopp til innhold

Warholm om å satse på 400 m: – Ville vært en skam

OSLO S (NRK): Selv om Karsten Warholm (21) kunne vært en medaljekandidat på 400 meter, er det helt uaktuelt å satse på distansen i VM.

Karsten Warholm

TALENT: Karsten Warholm har gått fra å si at 400 meter hekk var et sidesprang til å satse fullt og helt på distansen. Her er han etter seieren under Bislett Games torsdag. Søndag løper han hekkedistansen under Diamond League-stevnet i Stockholm.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det er fordi jeg jeg holder høyest nivå på 400 meter hekk, er Karsten Warholms enkle forklaring på vrakingen av distansen han satte norsk rekord på forrige helg.

– Det er liten tvil om hva jeg går for, det er hekk. Det er absolutt det jeg har jobbet mest med så det ville vært en skam overfor alt arbeidet vi har lagt ned å droppe den, sier Warholm selv.

Men forrige lørdag viste den tidligere tikjemperen at han også holder et høyt nivå på 400 meter uten hekker. Etter ny norsk rekord og 44,87 på distansen han ikke satser på, var det liten tvil om at han er et talent også der.

Og torsdag fikk vi nok et bevis på dét: Vinnertiden (44,95) på 400-meteren under Bislett Games var svakere enn løpet til Warholm på lørdag.

– Men han bør løpe 400 meter hekk for det er der han kan være med å dominere i ti år, sier Bislett Games-sjef Steinar Hoen.

Steinar Hoen

WARHOLM-FAN: Bislett Games-sjef Steinar Hoen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sidesprang

Dét var derimot ingen selvfølge for bare ti måneder siden. Under Rio-OL i august var Karsten Warholm fast bestemt på at han skulle satse på tikamp - selv om han tok seg til OL-semifinalen på 400 meter hekk.

– Det med 400 meter hekk er bare et sidesprang, sa Warholm til NRK før mesterskapet.

Etter den sterke prestasjonen i OL var NRK-ekspert Vebjørn Rodal kritisk til valget.

– Nå må han droppe den tikamp-satsingen sin, sa Rodal da.

OL-vinneren: – Et stort talent

Nå har Warholm altså gjort helomvending og utelukker alt annet enn hekkedistansen.

Under Bislett Games slo han blant andre den regjerende OL-mesteren Kerron Clement (31) fra USA.

– Han er et stort talent og har en lys fremtid foran seg, sier Clement til NRK om sin ti år yngre norske konkurrent.

Skal Warholm klare å dominere hekkedistansen det neste tiåret må han løpe under 48 sekunder. Skulle han ha etablert seg i toppen på 400 meter flatt måtte han ha løpt seg ned til 43-tallet. Dét tror Hoen ville blitt for tøft.

– Han kan løpe på 47 blank å vinne VM og OL fremover, men han kan ikke løpe på 43 blank, sier Steinar Hoen.

I august tok Kerron Clement OL-gull på 400 meter hekk på 47,73. Bronsen ble tatt på tiden 47,92. Warholm må altså trolig sette enda en personlig rekord for å kunne kjempe om VM-medaljer om to måneder - på 400 meter hekk.

Karsten Warholm

GLAD: Karsten Warholm etter seier og norsk rekord på 400 meter hekk under Bislett Games.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sportsnyheter

Birgit Skarstein tok VM-gull etter maktdemonstrasjon

Birgit Skarstein (33) vant VM-finalen i utklassingsstil. Så gråt hun i armene til sportssjefen.

Siste nytt

 • Sterk dansk seier over Frankrike

  Danmark imponerte stort da de slo Frankrike 2-0 i Parken i den siste kampen i nasjonsligaen. Kasper Dolberg og Andreas Olsen scoret målene mot den regjerende verdensmesteren. Men seieren holdt ikke til gruppeseier i A-ligaen, fordi Kroatia slo Østerrike 3-1.

  Danmark vant også borte mot Frankrike, som bare ble nummer tre i gruppe 1.

  Danmark - Frankrike
  Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters
 • Mjelde scora i comeback-kampen

  Maren Mjelde scora sikkert på straffespark då Chelsea slo Manchester City 2–0 i storkampen i engelsk kvinnefotball søndag.

  Mjelde var med i Chelseas startoppstilling i superligaen for første gang sidan mars i fjor. Den norske landslagskapteinen har slite med skader, og vegen tilbake har vore lang.

  Søndag markerte ho comebacket i startoppstillinga på best mogelege måte. 12 minutt før full tid fekk Chelsea straffe då ballen trefte handa til ein City-spelar etter at innbytar Sophie Ingle hadde avslutta frå fin posisjon.

  Frå kritmerket fekk Mjelde sjansen, og 32-åringen svinga ballen sikkert opp i krysset bak City-keeper Ellie Roebuck.

  Scoringa var kampens andre. Tre minutt før pause var Guro Reiten tilretteleggar då Fran Kirby sende Chelsea i leiinga på enklaste vis. Gjestene var helt utspilt ved den anledninga.

  Mjelde og Reiten blei tatt av banen med høvesvis tre og fire minutt igjen å spele av ordinær tid. Julie Blakstad starta kampen på Manchester Citys benk, men blei sendt på banen fem minutt før slutt.

  Maren Mjelde
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Verdenslaget avgjorde - ingen Ruud-kamp

  Frances Tiafoe fra USA sikret seier til verdenslaget i Laver Cup, etter å ha slått Stefanos Tsitsipas i det som endte med et såkalt «super-tiebreak» - første mann til 10 poeng.

  Dermed får ikke Casper Ruud muligheten til å avgjøre i den oppsatte sistekampen for Europa-laget i London. Verdenslaget vant totalt 13-8, og tok turneringsseieren for første gang.

  Laver Cup
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste