NRK Meny
Normal

Warholm finaleklar: – Det er på onsdag, ikke sant?

LONDON/OSLO (NRK): Sensasjonsmannen Karsten Warholm kjempet seg videre til en VM-finale på 400 meter hekk. Etterpå var han litt usikker på når finalen egentlig er.

Warholm

Warholm ble nummer to i sitt semifinaleheat mandag. Det var mer enn nok til å gå rett til finalen.

Men da Warholm snakket med journalistene etterpå om hvordan han skal bruke tiden frem til finalen, utbrøt han plutselig:

– Det er på onsdag, ikke sant?

– Kan løpe raskere

Warholm ble rett og slett litt usikker. Finalen har han nemlig ikke rukket å tenke altfor mye på før nå. For ordens skyld: finalen er onsdag kveld klokken 22.33 norsk tid. Og Warholm skal gjøre minst mulig frem til da.

– Jeg skal se litt på tv, kanskje, og se på hvordan de andre utøverne her gjør det. Jeg må bare nyte disse dagene med fri før det skjer, sier han.

Warholm fikk spørsmål om han er klar over at uhyre mange nordmenn kommer til å benke seg foran tven under finalen.

– Jeg tror ikke de må benke seg så veldig lenge, da, sier han spøkefullt, og sikter til den korte løpstiden.

Warholm så kvikk ut i semifinalen, men tror selv at han kan løpe enda fortere.

– Jeg har løpt raskere enn dette og det vil si at jeg har mer inne, forteller Warholm til NRK.

Sunnmøringen åpnet løpet svært sterkt.

– Det tror jeg må være den beste pangstarten jeg har hatt ever. Det var litt rotete over hekkene i begynnelsen, men det handler litt om at jeg prøvde å safe litt likevel, sier Warholm.

– Det er en kruttsterk start av Warholm, mente NRKs kommentator Jann Post.

– Satset alt

Warholm sakket imidlertid akterut de siste meterne mot mål. Det ble dermed en svært spennende innspurt, men Warholm hadde full kontroll og løp kontrollert inn til en finaleplass.

– Deilig. Runden gikk som jeg hadde tenkt, jeg satset alt på å få denne finaleplassen. Det gikk litt tungt mot slutten, men jeg erfarte i U23-EM at jeg kan gjøre to løp på to dager, forteller han til NRK.

– Det var ikke noe problem å komme seg enklest mulig videre.

Karsten Warholm

Warholm åpnet svært raskt i semifinalen.

Foto: Jewel Samad / AFP

– Taklet presset

Warholm var åtte hundredeler bak regjerende OL-mester Kerron Clement fra USA.

– Kerron er revansjelysten, og ikke så lysten på å snakke med meg. Vi får se om det blir verre etter finalen, sier en selvsikker Warholm.

21-åringen er dermed blant de åtte finalistene som skal kjempe om VM-gull onsdag kveld. Norges medaljehåp kan bli den første mannlige utøveren som blir norsk verdensmester på løpebanen.

– Warholm taklet forventningspresset. Nå er alt mulig, sier Post.

– Han er en råtass, og nå får han en sjanse til å springe en gang til. Det tror jeg kan bli artig, sier en fornøyd trener Leif Olav Alnes og får støtte av toppidrettssjef Håvard Tjørhom.

– Det er utrolig sterkt gjort av Karsten, forteller han.

Favorittstempel

Warholm er nemlig en av favorittene i finalen.

I juni knuste han sin egen norske rekord på 400 meter flatt fra 46,10 ned til sterke 44,87. Under Bislett Games senket han så sin egen rekord på spesialdistansen 400 meter hekk fra 48,49 til 48,25.

Tre dager senere tok han sin annen strake Diamond League-seier, denne gangen i Stockholm.

Kerron Clement lover imidlertid at nordmannen skal få hard kamp om VM-gullet.

– Jeg har mer inne, men finalen blir en kamp helt inn, sier Clement til NRK.

Finalemotstanderne: TJ Holmes (USA, 49,12), Kariem Hussein (Sveits, 49,13), Juander Santos (Den dominikanske republikk, 48,59), Kemar Mowatt (Jamaica, 48,66), Abderrahman Samba (Qatar, 48,77) og Yasmani Copello (Tyrkia, 48,91).

Les også: Quarcoo ute av VM

Les også: Iuel kun ett hundredel fra semifinale

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal