NRK Meny
Normal

Dette er Warholms «hemmelige» våpen

LAUSANNE (NRK): Mens konkurrentene kniver om oppvarmingshekkene, går Karsten Warholm ned i en parkeringskjeller med hjemmelagde metallbøyler.

Karsten Warholm

HJEMMELAGET: Karsten Warholms trener Leif Olav Alnes (t.v.) setter sammen de hjemmelagde hekkene mens Warholm tøyer ut. Sportssjef Håvard Tjørhom hjelper til.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– De har bare et bitte lite innendørsanlegg og når et par hundre utøvere skal inn der så vet jeg av erfaring at det blir totalt kaos, sier Warholms trener Leif Olav Alnes.

NRK møter han og Warholm i parkeringskjelleren under hotellet i Diamond League-byen Lausanne. Her forbereder de seg på det som fort kan bli et scenario før løpet torsdag:

Det er meldt regn og alle må da varme opp inne. For å slippe trengselen har Warholm med seg fire hjemmelagde hekker. Regner det torsdag tar de med seg hekkene ned i parkeringsgarasjen under hotellet og varmer opp der.

– Det er fint å ha en back up, sier Warholm.

– Det er selvsagt ikke ideelt, men oppvarmingsforholdene på stadion her er da heller ikke veldig gode, sier trener Alnes.

Men de har gode erfaringer med dette.

– Vi gjorde noe lignende under VM i London, sier Warholm.

Da varmet han opp i en egen korrider og da ble det gull i pøsende regnvær.

Mentalt overtak

Torsdag kveld skal han måle krefter mot sin overmann på 400 meter hekk - Abderrahman Samba - for aller siste gang denne sesongen. Samba røpte nemlig onsdag at han ikke stiller til start i Diamond League-finalen senere i år siden den krasjer med asiamesterskapet.

Men nordmannen er klar til å gripe muligheten torsdag.

– Det gir meg selvfølgelig et mentalt overtak at vi alltid prøver å finne den beste måten å løse ting på, sier Warholm og tenker på hvordan de løser problemet med et trangt oppvarmingsområde.

– Ikke ideelt

Karsten Warholm

PARKERINGSGARASJE: Slik ser det ut når Karsten Warholm varmer opp med hjemmelagde hekker i en parkeringsgarasje Lausanne. Trener Leif Olav Alnes følger med.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

De fire hekkene, konstruert av trener Alnes, er spinkle, men gjør nytten sin. Mens NRK er på besøk plasserer Alnes hekkene etter hverandre med kort avstand imellom. Warholm manøvrer seg elegant over med små hink.

Han tester hvordan det vil bli å varme opp i parkeringsgarasjen før konkurransen.

Nordmannens «hemmelige» våpen er alltid med i bagasjen til treneren, men brukes kun når været er for dårlig til å varme opp ute og innendørsforholdene ikke er optimale.

– Håper dere på regn og innendørs oppvarming igjen, eller vil dere helst ha ordentlige forhold, Alnes?

– Jeg tenker at dette er en utendørssport, og at vi må leve med de forholdene vi får. Så er kunsten å gjøre det beste ut av det uansett.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale