Dette er Warholms «hemmelige» våpen

LAUSANNE (NRK): Mens konkurrentene kniver om oppvarmingshekkene, går Karsten Warholm ned i en parkeringskjeller med hjemmelagde metallbøyler.

Karsten Warholm

HJEMMELAGET: Karsten Warholms trener Leif Olav Alnes (t.v.) setter sammen de hjemmelagde hekkene mens Warholm tøyer ut. Sportssjef Håvard Tjørhom hjelper til.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– De har bare et bitte lite innendørsanlegg og når et par hundre utøvere skal inn der så vet jeg av erfaring at det blir totalt kaos, sier Warholms trener Leif Olav Alnes.

NRK møter han og Warholm i parkeringskjelleren under hotellet i Diamond League-byen Lausanne. Her forbereder de seg på det som fort kan bli et scenario før løpet torsdag:

Det er meldt regn og alle må da varme opp inne. For å slippe trengselen har Warholm med seg fire hjemmelagde hekker. Regner det torsdag tar de med seg hekkene ned i parkeringsgarasjen under hotellet og varmer opp der.

– Det er fint å ha en back up, sier Warholm.

– Det er selvsagt ikke ideelt, men oppvarmingsforholdene på stadion her er da heller ikke veldig gode, sier trener Alnes.

Men de har gode erfaringer med dette.

– Vi gjorde noe lignende under VM i London, sier Warholm.

Da varmet han opp i en egen korrider og da ble det gull i pøsende regnvær.

Mentalt overtak

Torsdag kveld skal han måle krefter mot sin overmann på 400 meter hekk - Abderrahman Samba - for aller siste gang denne sesongen. Samba røpte nemlig onsdag at han ikke stiller til start i Diamond League-finalen senere i år siden den krasjer med asiamesterskapet.

Men nordmannen er klar til å gripe muligheten torsdag.

– Det gir meg selvfølgelig et mentalt overtak at vi alltid prøver å finne den beste måten å løse ting på, sier Warholm og tenker på hvordan de løser problemet med et trangt oppvarmingsområde.

– Ikke ideelt

Karsten Warholm

PARKERINGSGARASJE: Slik ser det ut når Karsten Warholm varmer opp med hjemmelagde hekker i en parkeringsgarasje Lausanne. Trener Leif Olav Alnes følger med.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

De fire hekkene, konstruert av trener Alnes, er spinkle, men gjør nytten sin. Mens NRK er på besøk plasserer Alnes hekkene etter hverandre med kort avstand imellom. Warholm manøvrer seg elegant over med små hink.

Han tester hvordan det vil bli å varme opp i parkeringsgarasjen før konkurransen.

Nordmannens «hemmelige» våpen er alltid med i bagasjen til treneren, men brukes kun når været er for dårlig til å varme opp ute og innendørsforholdene ikke er optimale.

– Håper dere på regn og innendørs oppvarming igjen, eller vil dere helst ha ordentlige forhold, Alnes?

– Jeg tenker at dette er en utendørssport, og at vi må leve med de forholdene vi får. Så er kunsten å gjøre det beste ut av det uansett.

Siste nytt

 • Hirscher vant – trippelt østerriksk

  Marcel Hirscher hadde et hav av tid etter den første omgangen. Den ledelsen tok han vare på, og østerrikeren vant slalåmrennet i Åre. På plassene bak fulgte lagkameratene Michael Matt og Marco Schwarz. Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 9.- plass.

  Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • To rekorder og seier for Lundby

  Maren Lundby satte like så godt to kvinne-bakkerekorder i Oberstdorf søndag. I 1. omgang ble det 135 meter, og i finaleomgangen landet Toten-hopperen på 135,5 meter. Hun vant med ni poeng ned til tyske Juliane Seyfarth. Sara Takanashi tok 3.-plassen. – For tiden driver Maren skihopping på et nivå ingen norsk skihopper, noensinne, har vært på før henne, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

 • Pinlig tap for Real Madrid

  Real Madrids gullsjanser er i ferd med å forsvinne etter at de rotet bort en 1-0-ledelse og tapte 1–2 hjemme mot bunnlaget Girona søndag. Hovedstadsklubben ligger på en tredjeplass i den spanske ligaen og har nå ni poeng opp til ledende Barcelona.

  Spain La Liga
  Foto: Andrea Comas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal