Warholm beklager rivalens avgjørelse: – Jeg synes det er synd

Ni dager etter verdensrekorden skulle Karsten Warholm ha møtt sin største rival til superduell. Nå har Rai Benjamin trukket seg.

Karsten Warholm

SLO TILBAKE: Da Rai Benjamin skaffet seg en bedre personlig rekord enn Karsten Warholm, svarte nordmannen med ny verdensrekord.

Foto: VINCENZO PINTO / AFP

– Tiden er veldig knapp. Jeg må reise til Tokyo om tre uker, så vi valgte å ikke dra til Europa, sier Benjamin til nyhetsbyrået Reuters.

Dermed blir det ingen superduell mellom Karsten Warholm og Rai Benjamin på 400 meter hekk i Monaco 9. juli. Warholm og Benjamin er de to store favorittene på distansen under OL i Tokyo.

Rivalene har ikke møttes siden VM-finalen i Doha i 2019.

– Jeg kan bare si at jeg synes det er synd. Jeg hadde gledet meg til å løpe mot ham, skriver Warholm i en melding til NRK.

Benjamin slo Warholms pers

Warholm vant den nevnte VM-finalen, der Benjamin tok sølv. Like før VM ble utfallet det samme i Diamond League-finalen i Zürich.

Rai Benjamin

KOMMER IKKE: Rai Benjamin blir ikke å se på samme startstrek som Karsten Warholm i Monaco.

Foto: Steph Chambers / AFP

Faktisk har Warholm aldri blitt slått av Benjamin i samløp. Strengt tatt har ikke Warholm blitt slått av noen på 400 meter hekk siden han ble nummer tre i kontinentalcupen i Ostrava 8. september 2018.

26. juni vant imidlertid Benjamin det amerikanske OL-uttaket på 46,83, raskere enn Warholm noen gang hadde løpt.

Warholm svarte med verdensrekord

Men nordmannen slo kraftig tilbake med 46,70 og ny verdensrekord på Bislett torsdag kveld.

Benjamin skulle etter planen også løpe i Budapest på sin Europa-tur. Men etter en ny diskusjon med sine trenere, konkluderte han med at det beste for OL-formen var å bli hjemme i USA for å trene.

Håpet er å bli god nok til å slå dette:

REKORDLØPET: Så fort har ingen andre enn Karsten Warholm løpt 400 meter hekk.

– Synes synd på de amerikanske

NRKs friidrettsekspert Christina Vukicevic har stor forståelse for valget Benjamin har tatt. Hun påpeker at det ikke er optimalt for idrettsutøvere å reise langt, og særlig over tidssoner.

Hun mener dermed at en tur til Europa så tett på OL kunne kostet mer enn det hadde smakt for amerikaneren i form av både tapt trening og restitusjon.

– Nå har han sett hvor fort Karsten løper, og da kan det vær greit å spare det lille kruttet. Jeg tror det er fornuftig i hans situasjon, sier Vukicevic, og påpeker at han på grunn av jetlag kanskje ikke engang ville vært i stand til å være i toppform i Monaco.

Christina Vukicevic, ekspert i NRK

FORSTÅR BENJAMIN: Christina Vukicevic har selv erfart hva det koster å reise langt over tidssoner.

Foto: Anders SKjerdingstad / NRK

Som tidligere hekkeløper vet Vukicevic av erfaring hvor krevende det er for idrettsutøvere å flytte seg over tidssoner.

– Jeg synes faktisk av og til litt synd på de amerikanske, ettersom de fleste store stevnene er i Europa. Det er en fordel for oss europeere, konstaterer hun.

Sammenligner med Bolt

– Det er jo ikke akkurat sånn at Warholm reiser verden rundt for å konkurrere hele tiden heller, påpeker Vukicevic.

Akkurat det har hun helt rett i. VM i Doha er faktisk den eneste konkurransen Warholm har deltatt i utenfor Europa.

Selv om Vukicevic forstår Benjamin, forstår hun også at Warholm synes det er synd at rivalen ikke kommer til Monaco.

– Vi ønsker jo den duellen, og det hadde sikkert gøy for Karsten å møte ham. Men nå bygges det opp enda mer spenning før OL. Det er jo ikke første gang at de største stjernene ikke møtes før mesterskap. Usain Bolt brukte heller ikke å konkurrere mot sine største rivaler før mesterskapene.

Siste nytt

 • Begge lag fortsatt uten seier

  Det aller meste skjedde før pause i 1-1-kampen mellom Newcastle og Leeds i Premier League fredag kveld.

  13 minutter var spilt da Raphinha ga Leeds ledelsen på Newcastles hjemmebane St. James' Park.

  To minutter før pause kom utligningen i det som var en morsom, sjanserik og underholdende 1. omgang. Banens beste i de første 45 minuttene, Allan Saint-Maximin, sto bak scoringen.

  Newcastle tok dermed sitt andre poeng på to kamper og ligger under streken. Leeds har heller ikke vunnet noen kamper ennå og står med tre poeng etter tre uavgjorte på fem kamper.

  Premier League - Newcastle United v Leeds United
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • ESPN: Pelé tilbake på sykehuset

  Fotballegenden Pelé er tilbake på intensivavdelingen på sykehuset bare tre dager etter at han ble skrevet ut. Det melder ESPN Brasil fredag. Han skal være innlagt på São Paulo’s Albert Einstein Hospital.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst på tykktarmen, men helsetilstanden skal tilsynelatende ha forverret seg etter at han ble utskrevet.

  Opplysningene er ikke bekreftet av sykehuset.

  Mange regner Pelé for å være tidenes beste fotballspiller. Han vant VM tre ganger med Brasil i 1958, 1962 og 1970.

  Pele, Edson Arantes do Nascimento, Pelé
  Foto: Matt Rourke / AP
 • Ruud vant første kampen i Davis Cup

  Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

  Lagene spiller på nivå 1.

  Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

  Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

  Viktor Durasovic fulgte opp med 6-4,6-4 over Dennis Istomin og sørget for at Norge har en 2-0-ledelse på nivå 1 foran lørdagens kamper.

  Casper Ruud
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal