NRK Meny
Normal

Warholm «ødela» Ingebrigtsen-oppladning: – Jeg ristet og svettet

OSLO/LONDON (NRK): Filip Ingebrigtsen er klar for semifinale på 1500 meter etter et kontrollert forsøk, men angrer på at han satt oppe for å se Karsten Warholms gulløp i går.

Filip Ingebrigtsen så ut til å ha full kontroll på oppløpet i forsøksheatet på 1500 meter. Han ble nummer tre, og er dermed klar for fredagens semifinale.

– Jeg må innrømme at jeg sov dårlig i natt. Jeg var så dum at jeg så finalen før jeg skulle legge meg. Jeg ristet og svettet. Det har vært et adrenalinkick helt frem til nå. Virkelig inspirerende å se på, sier Ingebrigtsen til NRK.

Men forsøksheatet på 1500 meter bar ikke preg av en urolig natt for nordmannens del. 24-åringen løp enkelt inn til tredjeplass i sitt heat på tiden 3.38,46.

– Han kommer ikke til å være andpusten når han skal intervjues, sa NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Full kontroll

Og det stemte:

– Det er sånn forsøk skal være. Så lenge det går rundt, er det ikke noe problem. Jeg hadde god kontroll på alle rundt meg og hadde mye å gå på mot slutten, sier Ingebrigtsen.

Sandnes-gutten, som har 3.32,43 som personlig rekord, la seg i midten av feltet fra start, men avanserte og kikket rundt seg mens han kontrollert løp i mål.

Karsten Warholm vinner VM-gull!

– Det føltes som et NM-forsøk der jeg spurtet litt på slutten. Jeg skal ikke si noen om forhåpningene, men det gikk fint i dag. Vi får ta morgendagen nå og eventuelt søndagen om den kommer, sier Ingebrigtsen og presiserer at han ikke vet tiden sin.

– Du løp på 3.38.

– Det var «persen» min for noen år siden. Ting har forandret seg heldigvis. Heldigvis for norsk friidrett er vi bedre. Det har ligget nede for telling for lenge, så det er bra vi jobber hardt og løfter hverandre opp og frem.

Fornøyd familie

Broren Henrik er med til VM som en slags rådgiver for den norske VM-troppen. Han var meget fornøyd med Filips vei til semifinalen.

– Det var lekende lett. Det så ut som han var ute på en liten treningstur. Han så veldig sterk ut. Mot slutten hadde han krefter nok til å se at han var blant de seks beste. Veldig komfortabelt og greit.

– Et taktisk nesten perfekt løp. Et løp med lav risiko. Jeg tror ikke dette var et «all in-løp», men likevel gikk det bra unna, sier pappa Gjert Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Rösler fikk sparken i Fleetwood

  Uwe Rösler får ikke fortsette som manager i engelske Fleetwood. Den nedrykkstruede League One-klubben fikk nok etter sju strake tap i ulike turneringer. Nyheten ble bekreftet et par timer etter at Fleetwood røk 0-3 borte mot Doncaster lørdag.

  Uwe Rösler
  Foto: Bogdan Maran / Ap
 • United trakk Brighton i FA-cupen

  José Mourinhos Manchester United fikk overkommelig motstand og møter Brighton i FA-cupens kvartfinale. Chelsea møter Leicester på bortebane mens vinneren av oppgjøret mellom Wigan og Manchester City møter Southampton hjemme.

  Premier League - West Bromwich Albion vs Manchester United
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Ulsrud sviktet i norsk tap

  Norges skip Thomas Ulsrud gjorde en kjempeblemme i tiende omgang, noe som kostet Norge seieren. Norge kunne tatt to poeng, og tatt seieren, men i stedet stjal Sveits ett poeng og vant 7–5.

  Norge står med en seier og tre tap etter fire kamper.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Cathal Mcnaughton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal