NRK Meny
Normal

Warholm «ødela» Ingebrigtsen-oppladning: – Jeg ristet og svettet

OSLO/LONDON (NRK): Filip Ingebrigtsen er klar for semifinale på 1500 meter etter et kontrollert forsøk, men angrer på at han satt oppe for å se Karsten Warholms gulløp i går.

Filip Ingebrigtsen så ut til å ha full kontroll på oppløpet i forsøksheatet på 1500 meter. Han ble nummer tre, og er dermed klar for fredagens semifinale.

– Jeg må innrømme at jeg sov dårlig i natt. Jeg var så dum at jeg så finalen før jeg skulle legge meg. Jeg ristet og svettet. Det har vært et adrenalinkick helt frem til nå. Virkelig inspirerende å se på, sier Ingebrigtsen til NRK.

Men forsøksheatet på 1500 meter bar ikke preg av en urolig natt for nordmannens del. 24-åringen løp enkelt inn til tredjeplass i sitt heat på tiden 3.38,46.

– Han kommer ikke til å være andpusten når han skal intervjues, sa NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Full kontroll

Og det stemte:

– Det er sånn forsøk skal være. Så lenge det går rundt, er det ikke noe problem. Jeg hadde god kontroll på alle rundt meg og hadde mye å gå på mot slutten, sier Ingebrigtsen.

Sandnes-gutten, som har 3.32,43 som personlig rekord, la seg i midten av feltet fra start, men avanserte og kikket rundt seg mens han kontrollert løp i mål.

Karsten Warholm vinner VM-gull!

– Det føltes som et NM-forsøk der jeg spurtet litt på slutten. Jeg skal ikke si noen om forhåpningene, men det gikk fint i dag. Vi får ta morgendagen nå og eventuelt søndagen om den kommer, sier Ingebrigtsen og presiserer at han ikke vet tiden sin.

– Du løp på 3.38.

– Det var «persen» min for noen år siden. Ting har forandret seg heldigvis. Heldigvis for norsk friidrett er vi bedre. Det har ligget nede for telling for lenge, så det er bra vi jobber hardt og løfter hverandre opp og frem.

Fornøyd familie

Broren Henrik er med til VM som en slags rådgiver for den norske VM-troppen. Han var meget fornøyd med Filips vei til semifinalen.

– Det var lekende lett. Det så ut som han var ute på en liten treningstur. Han så veldig sterk ut. Mot slutten hadde han krefter nok til å se at han var blant de seks beste. Veldig komfortabelt og greit.

– Et taktisk nesten perfekt løp. Et løp med lav risiko. Jeg tror ikke dette var et «all in-løp», men likevel gikk det bra unna, sier pappa Gjert Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko