Hopp til innhold

Wærenskjold vant Belgia rundt

Uno X-rytter Søren Wærenskjold hang med helt inn på søndagens siste etappe og tok sammenlagtseieren i Belgia rundt.

Han endte fire sekunder foran Mathias Vacek i sammendraget.

– Det har ikke vært lett, hverken i går eller i dag. Dette gir selvtillit, men jeg har gitt alt og kjempet for hvert sekund, sier Wærenskjold i et intervju med arrangøren.

Nordmannen takket også laget, og sa dette ikke hadde gått uten dem.

– Det er Uno X' største sammenlagtseier. En perfekt løst sisteetappe, meldte Eurosports kommentator Theis Magelssen da sammenlagtseieren var sikret.

Nordmannen åpnet rittet med seier på onsdagens tempoetappe. Siden har han beholdt ledertrøya, og han viser form to og en halv uke før Tour de France.

Tim Merlier vant etappen som hadde både start og mål i Brussel.

Tour de France 2023
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Siste nytt

 • Fosser gjorde en stor feil – rotet bort medaljesjansen

  Det ble ingen god dag for de norske guttene under fredagens konkurranse. Det var en kvartett som stilte til start i Skottland.

  Kasper Fosser var tittelforsvarer da orienteringsløperne kjempet om sprintmedaljene i Edinburgh.

  Den regjerende verdensmester hadde en 22 sekunders ledelse, før han gjorde en feil på slutten av løpet som kostet mange plasser.

  – Han må ha tapt 40–45 sekunder helt på slutten her, sa NRKs ekspertkommentator Kjetil Bjørlo.

  Martin Regborn utklasset konkurrentene og tok førsteplassen i det som ble en bra dag for svenskene som fikk tre i topp fem.

  – Det føles fortsatt uvirkelig for meg. Det virket ikke som at jeg løp så fort, men jeg hadde kontroll hele veien. Det var en veldig vanskelig og god sprintrute. Jeg ante ikke hvor godt jeg lå an, sa svensken kort tid etter gullet.

  Beste nordmann ble Havard Sandstad Eidsmo, som løp inn til en 13. plass.

  Elias Jonsson og Kasper Harlem Fosser endte på 16.- og 17. plass, mens Eirik Langedal Breivi ble disket etter å ha hoppet over en post.

  Sweden World Cup Orienteering
  Foto: Nisse Schmidt / AP
 • Ny Philipsen-seier etter dramatisk avslutning

  En intens avslutning på den 13. etappen av Tour de France endte med en stygg velt like før mål – og deretter spurtet Jasper Philipsen til sin andre seier i årets ritt – like foran landsmann Wout van Aert. Søren Wærenskjold ble beste nordmann på en 10.-plass.

  – Jeg blir bedre og bedre for hver dag, for noen dager siden hadde jeg ikke hengt med, så det er fint, sier han til TV 2.

  Det var en svært begivenhetsrik etappe fra Agen til Pau – der Uno-X nok en gang markerte seg.

  Igjen kom Jonas Abrahamsen seg av sted i et brudd, men sammenlagtkanonene tok raskt opp jakten på de 33 rytterne. Med hjelp av vinden ble det flere grupper.

  – Det er galskap. Jeg må ha smertestillende for å fullføre denne etappen, nærmest ropte NRKs radiokommentator Ole Kristian Stoltenberg.

  – Det er en vanvittig utvikling, sa NRK-ekspert Sondre Sørtveit.

  Hovedfeltet lot aldri utbryterne få for stort forsprang, men etter rundt 70 kilometer rykket Uno-X-rytter Magnus Cort til og fikk en luke sammen med tre andre. Da flere sterke ryttere tok opp kampen i vinden, ble de tatt igjen og feltet sprakk i flere deler.

  Uno-X var likevel ikke ferdige med å vise seg frem, for Tobias Halland Johannessen rykket til rundt 35 kilometer før mål. Sammen med Richard Carapaz fikk nordmannen en luke på et halvt minutt.

  – Det står fortsatt og vipper, kommenterte Stoltenberg.

  Duoen ble også tatt igjen, og dermed var det helt åpent med under 20 kilometer igjen. Uno-X hadde flere ryttere i god posisjon, men Rasmus Tiller punkterte med under sju kilometer igjen.

  – Jeg tror Uno-X hadde en plan for en spurt for ham, poengterte Sørtveit.

  Tre kilometer før mål støtet Abrahamsen til.

  – Han er jo helt utrolig, sa TV2s Dag Otto Lauritzen.

  Men også mannen i klatretrøya var sjanseløs. I stedet ble det en krasj i tetfeltet like før mål. Med flere hektet av, så tok Philipsen seieren.

  OC-FY_Tu6_s
  Foto: AFP
 • Slik starter Norge mot Finland

  Norges kvinnelandslag i fotball starter med følgende lag i kveldens EM-kvalifiseringskamp mot Finland:

  Fiskerstrand - Hansen, Harviken, Bergsvand, Bjelde - Bøe Risa, Syrstad Engen, Maanum - Reiten, Sævik, Graham Hansen

  Avspark er klokken 18:00. Kampen sees på NRK2.

  I fraværet av Maren Mjelde og Ada Hegerberg, har landslagstrener Gemma Grainger gitt Caroline Graham Hansen kapteinsbindet. Sist kvalifiseringskamp mot Italia (4. juni) var Guro Reiten kaptein.

  Etter fire kamper ligger Norge på 2. plass med 4 poeng. 2 poeng bak gruppeleder Nederland.

  EM-kvalifisering kvinnelandslaget: Norge - Italia
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal