Hopp til innhold

Wada med tramadol-advarsel – rett inn på forbudslisten

Antidopingbyrået Wada har godkjent forbudslisten for neste år. Et mye brukt smertestillende preparat får stor oppmerksomhet.

Tramadol, som er meget sterkt smertelindrende, har vært forbudt i sykkelsporten siden 2019. Fra 1. januar neste år vil dette gjelde alle idretter.

Wada melder om at byrået har observert stadig mer omfattende bruk av tramadol de siste årene, blant annet gjelder dette i sykling, rugby og fotball. Middelet kom på overvåkingslisten i 2012.

I en pressemelding bruker Wada mye plass til å omtale farene ved bruk av tramadol.

Stoffet er klassifisert som narkotika i mange land, også i Norge. Wada-finansiert forskning har bekreftet at tramadol har potensial til å øke fysisk prestasjon i idrett.

Tollbeslag
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Siste nytt

 • Kraft suveren igjen - Lindvik i pallkampen

  Marius Lindvik er beste norske etter førsteomgang på Lillehammer. Stefan Kraft er nok en gang i klar ledelse.

  Østerrikeren var den eneste som kom seg over 100 meter i normalbakken, og med sitt svev på 104 meter leder han 6,8 poeng foran tyske Andreas Wellinger.

  Marius Lindvik i svevet på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sparer verdenscuplederen - dette er stafettlagene

  Verdenscupleder Harald Østberg Amundsen, som ble nummer to på lørdagens 10 klilometer i Gällivare, spares på søndagens 4 x 7,5 km stafett.

  Sensasjonsmannen fra verdenscupåpningen i Ruka, Jan Thomas Jenssen, blir ankermann i Johannes Høstlot Klæbo sitt stafettfravær.

  Slik stiller Norge på herre- og kvinnesiden:

  Kvinner
  1. Heidi Weng
  2. Astrid Øyre Slind
  3. Anne Kjersti Kalvå
  4. Lotta Udnes Weng

  Menn
  1. Pål Golberg
  2. Martin Løwstrøm Nyenget
  3. Simen Hegstad Krüger
  4. Jan Thomas Jenssen

  Harald Østberg Amundsen
  Foto: NTB
 • Lyn rykket opp til 1. divisjon

  Etter to strake opprykk, er Lyn klare for 1. divisjon for første gang på 13 år.

  Med 3-0 å gå på fra «hjemmekampen »på Nadderud tidligere i uken, hadde Lyn lagt et strålende utgangspunkt før «bortekampen »mot Hødd i Ålesund.

  Der endte det 2-1 til Lyn, som med det rykker opp etter 5-1-seier sammenlagt. Da tok det fullstendig av i Ålesund, der de tilreisende supporterne stormet banen og feiret med Lyn-spillerne.

  For Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen ble dette hans åttende opprykk i karrieren. Den tidligere Bodø/Glimt-, Fredrikstad- og Bryne-treneren tok over Lyn før forrige sesong, og har ført klubben til to strake opprykk.

  Forrige gang hovedstadsklubben var så høyt i seriesystemet som 1. divisjon, var da de ble slått konkurs i 2010. Sesongen før rykket de ned fra Eliteserien.

  I lørdagens kamp sendte Ole Breistøl Lyn i ledelsen før ti minutter var spilt, før Syver Skeide utlignet drøye fem minutter før pause. Tre minutter før slutt fjernet Henrik Elvevold all tvil om opprykket med sin 2-1-scoring.

  Lyn-spillerne jubler mot Hødd
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal