Hopp til innhold

WADA anker ikke Johaug-dommen

Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) bekrefter ovenfor NRK at de ikke vil anke Therese Johaugs dopingdom. – Vi er fornøyde, sier Johaugs manager.

Høring i dopingsaken mot Therese Johaug, januar 2017.

WADA ANKER IKKE: Therese Johaug fra høringen i dopingsaken.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– WADA kan bekrefte at vi i forbindelse med Therese Johaug-saken ikke vil anke dommen til CAS, skriver talsmann Ben Nichols til NRK.

Dermed er det kun Det internasjonale skiforbundet (FIS) som har valgt å anke Therese Johaugs 13 måneder lange dopingutestengelse.

Johaugs manager: – Vi er fornøyd

Antidoping Norge, Den Internasjonale Olympiske komite (IOC) og Johaug selv ønsket ikke å anke dommen. Nå som også WADA har valgt å ikke anke har dermed alle partene som hadde mulighet til å anke gitt sitt svar.

Jørn Ernst

FORNØYD: Jørn Ernst.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Vi er fornøyde med det. Men samtidig så har FIS valgt å anke saken, så vi må gjennom den prosessen i CAS uansett. Det betyr likevel litt at WADA ikke vil anke. Det er positivt for oss, sier Ernst til NRK.

Det var like før VM-start i Lahti at FIS meddelte at de skulle offentliggjøre sin beslutning tirsdag 7. mars. Da avgjørelsen ble offentliggjort viste det seg at FIS har valgt å ta saken videre.

Dermed må Johaug møte hos Idrettens voldgiftsrett (CAS). For Johaug betyr dette en ny runde med usikkerhet.

– Vi har ingen øvrige kommentarer på nåværende tidspunkt, svarer Nichols på spørsmål om valget kommer av av de er fornøyd med dommen eller om det er fordi FIS allerede har anket saken.

Idrettsjurist: – CAS må vurdere saken fritt

FIS skrev i sin pressemelding at de mener Johaugs straff er i det lavere sjiktet av hva som er rimelig og at den ikke reflekterer det faktum at Johaug «mislyktes i å lese dopingadvarselen som var skrevet i rødt på pakken til tross for at medikamentet var ukjent for henne og var kjøpt i utlandet».

Idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner sier til NRK at han ikke tror det betyr noe siden FIS allerede har anket og at saken skal behandles i CAS.

– Jeg tviler på at vi kan tolke standpunktet til WADA slik at de mener domsutvalgets avgjørelse er riktig. CAS må uansett vurdere saken fritt på grunnlag av det faktum som presenteres av partene under de muntlige forhandlingene, sier han.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Nordmann tok VM-gull i fjelløp

  Vestlendingen Stian Hovind Angermund (36) ble torsdag verdensmester i fjelløp.

  På engelsk kalles det VM i «mountain and trail running», mens det på norsk kan oversettes med fjell- og terrengløp. Arrangøren opererer med en lengde på den korte løypa på 40 kilometer.

  Angermund klokket inn på 4 timer og 19 minutter i Innsbruck-Stubai, og han slo annenmann Thomas Roach fra Storbritannia med 2.18 minutter.

  Italieneren Luca Del Pero tok bronsen med 3.04 minutter opp til vinneren fra Norge. (NTB)

  Stian Hovind Angermund
  Foto: Norsk Friidrett
 • Granerud dropper sommer-EM

  Verdenscupvinner Halvor Egner Granerud er ikke med i den norske hopptroppen til European Games i Krakow, som arrangeres i perioden 27. juni til 1. juli. Årsaken er fallet på trening i Lysgårdsbakken tirsdag.

  – Han er forslått og får ikke trent som normalt, og derfor har han selv valgt å ikke delta, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

  Norge stiller med åtte utøvere.

  Kvinner: Anna Odine Strøm, Thea Minyan Bjørseth, Eirin Kvandal og Kjersti Græsli.

  Menn: Johann André Forfang, Daniel-André Tande, Marius Lindvik og Bendik Jakobsen Heggli.

  Det skal gjennomføres totalt fem hoppkonkurranser i anleggene i Zakopane.

  Halvor Granerud
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • Bekreftet: Mac Allister til Liverpool

  Alexis Mac Allister melder overgang fra Brighton til Liverpool. Det bekrefter Liverpool i en pressemelding.

  Overgangssummen er ikke offentlig, men det har vært rapportert at klubben må ut med omlag 35 millioner pund for argentineren.

  Mac Allister var en del av landslaget som vant VM i Qatar i vinter.

  Mac Allister debuterte for Brighton i mars 2020. Han gjorde 20 mål på 112 kamper i løpet av sin tid på den engelske sørkysten. (NRK/NTB)

  xUTndmcSVn8
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste