WADA anker ikke Johaug-dommen

Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) bekrefter ovenfor NRK at de ikke vil anke Therese Johaugs dopingdom. – Vi er fornøyde, sier Johaugs manager.

Høring i dopingsaken mot Therese Johaug, januar 2017.

WADA ANKER IKKE: Therese Johaug fra høringen i dopingsaken.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– WADA kan bekrefte at vi i forbindelse med Therese Johaug-saken ikke vil anke dommen til CAS, skriver talsmann Ben Nichols til NRK.

Dermed er det kun Det internasjonale skiforbundet (FIS) som har valgt å anke Therese Johaugs 13 måneder lange dopingutestengelse.

Johaugs manager: – Vi er fornøyd

Antidoping Norge, Den Internasjonale Olympiske komite (IOC) og Johaug selv ønsket ikke å anke dommen. Nå som også WADA har valgt å ikke anke har dermed alle partene som hadde mulighet til å anke gitt sitt svar.

Jørn Ernst

FORNØYD: Jørn Ernst.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Vi er fornøyde med det. Men samtidig så har FIS valgt å anke saken, så vi må gjennom den prosessen i CAS uansett. Det betyr likevel litt at WADA ikke vil anke. Det er positivt for oss, sier Ernst til NRK.

Det var like før VM-start i Lahti at FIS meddelte at de skulle offentliggjøre sin beslutning tirsdag 7. mars. Da avgjørelsen ble offentliggjort viste det seg at FIS har valgt å ta saken videre.

Dermed må Johaug møte hos Idrettens voldgiftsrett (CAS). For Johaug betyr dette en ny runde med usikkerhet.

– Vi har ingen øvrige kommentarer på nåværende tidspunkt, svarer Nichols på spørsmål om valget kommer av av de er fornøyd med dommen eller om det er fordi FIS allerede har anket saken.

Idrettsjurist: – CAS må vurdere saken fritt

FIS skrev i sin pressemelding at de mener Johaugs straff er i det lavere sjiktet av hva som er rimelig og at den ikke reflekterer det faktum at Johaug «mislyktes i å lese dopingadvarselen som var skrevet i rødt på pakken til tross for at medikamentet var ukjent for henne og var kjøpt i utlandet».

Idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner sier til NRK at han ikke tror det betyr noe siden FIS allerede har anket og at saken skal behandles i CAS.

– Jeg tviler på at vi kan tolke standpunktet til WADA slik at de mener domsutvalgets avgjørelse er riktig. CAS må uansett vurdere saken fritt på grunnlag av det faktum som presenteres av partene under de muntlige forhandlingene, sier han.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Mbappé i storform for PSG

  Tre mål fra Kylian Mbappé og en Mauro Icardi-dobbel sørget for 5-0 seier for PSG borte mot Club Brugge i mesterligaen tirsdag. Med ni poeng og 9-0 i målforskjell på tre kamper er Paris Saint-Germain på strak vei mot sluttspillet.

  Mbappe
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP
 • Dybala reddet Juventus

  Lokomotiv Moskva sjokkerte Juventus i Torino i mesterligaen tirsdag. Aleksey Miranchuk sendte russerne i ledelsen etter 30 minutter. Det så lenge ut til å holde, men så scoret Paulo Dybala to mål på tre minutter og sikret 2-1 for italienerne.

  Italy Soccer Champions League
  Foto: Andrea Di Marco / AP
 • Etterlengtet Real Madrid-seier

  Real Madrid hadde til gode å vinne i årets utgave av mesterligaen. Inntil i dag. På besøk hos Galatasaray satt Toni Kroos inn 1-0 for spanjolene. Det ble også resultatet. Real Madrid er på andreplass i gruppen, fem poeng bak PSG som leder.

  Champions League - Group A - Galatasaray v Real Madrid
  Foto: Kemal Aslan / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal