WADA anker ikke Johaug-dommen

Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) bekrefter ovenfor NRK at de ikke vil anke Therese Johaugs dopingdom. – Vi er fornøyde, sier Johaugs manager.

Høring i dopingsaken mot Therese Johaug, januar 2017.

WADA ANKER IKKE: Therese Johaug fra høringen i dopingsaken.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– WADA kan bekrefte at vi i forbindelse med Therese Johaug-saken ikke vil anke dommen til CAS, skriver talsmann Ben Nichols til NRK.

Dermed er det kun Det internasjonale skiforbundet (FIS) som har valgt å anke Therese Johaugs 13 måneder lange dopingutestengelse.

Johaugs manager: – Vi er fornøyd

Antidoping Norge, Den Internasjonale Olympiske komite (IOC) og Johaug selv ønsket ikke å anke dommen. Nå som også WADA har valgt å ikke anke har dermed alle partene som hadde mulighet til å anke gitt sitt svar.

Jørn Ernst

FORNØYD: Jørn Ernst.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Vi er fornøyde med det. Men samtidig så har FIS valgt å anke saken, så vi må gjennom den prosessen i CAS uansett. Det betyr likevel litt at WADA ikke vil anke. Det er positivt for oss, sier Ernst til NRK.

Det var like før VM-start i Lahti at FIS meddelte at de skulle offentliggjøre sin beslutning tirsdag 7. mars. Da avgjørelsen ble offentliggjort viste det seg at FIS har valgt å ta saken videre.

Dermed må Johaug møte hos Idrettens voldgiftsrett (CAS). For Johaug betyr dette en ny runde med usikkerhet.

– Vi har ingen øvrige kommentarer på nåværende tidspunkt, svarer Nichols på spørsmål om valget kommer av av de er fornøyd med dommen eller om det er fordi FIS allerede har anket saken.

Idrettsjurist: – CAS må vurdere saken fritt

FIS skrev i sin pressemelding at de mener Johaugs straff er i det lavere sjiktet av hva som er rimelig og at den ikke reflekterer det faktum at Johaug «mislyktes i å lese dopingadvarselen som var skrevet i rødt på pakken til tross for at medikamentet var ukjent for henne og var kjøpt i utlandet».

Idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner sier til NRK at han ikke tror det betyr noe siden FIS allerede har anket og at saken skal behandles i CAS.

– Jeg tviler på at vi kan tolke standpunktet til WADA slik at de mener domsutvalgets avgjørelse er riktig. CAS må uansett vurdere saken fritt på grunnlag av det faktum som presenteres av partene under de muntlige forhandlingene, sier han.

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Disse 32 sekundene opprørte politiet i Qatar

Bildene fra innsiden av en migrantleir ledet trolig til at NRK-journalistene Halvor Ekeland og Lokman Ghorbani ble arrestert i Qatar.

Siste nytt

 • Det stoppa på 10-0

  Det blei berre ei scoring då VM-kvalifiseringskampen mellom Armenia og Norge blei avslutta onsdag morgon.

  Ingrid Syrstad Engen scora på straffe etter at ho sjølv var felt. Dermed blei det endelege resultatet 10-0 til Norge.

  Norge leier gruppa med 16 poeng på seks kampar og 34-0 i målskilnad. Gruppevinnaren går til VM i Australia og New Zealand i 2023.

  Kvalifiseringa held fram i april.

  Kampen blei avbroten tysdag, fordi skodda blei for tjukk. Då var det 20 minutt att, og Norge leia 9-0. Derfor måtte resten av kampen i Jerevan spelast onsdag, nærmast som eit pliktløp.

  Ingrid Syrstad Engen
  Foto: Hakob Berberyan / AP
 • Deilas New York City til semifinale

  New York City, med Ronny Deila om trenar, er klare for semifinale i MLS-sluttspelet etter kvartfinalesiger over topprangerte New England Revolution på bortebane. Så langt har New York-klubben aldri nådd før.

  Kampen enda 2-2 etter ekstraomgangar. Det stod 1-1 etter 90 minutt. New York tok leiinga tidleg i andre ekstraomgang, men heimelaget utlikna i nest siste minutt.

  Deilas menn var stødigast i straffesparkkonkurransen, som dei vann 5-3.

  I semifinalen - som også er kampen om meisterskapet i Eastern Conference - skal New York møte Phladelphia Union, der Jakob Glesnes spelar. Den kampen går komande søndag.

  I den andre semifinalen skal Portland Timbers møte Real Salt Lake.

  New York City-jubel
  Foto: David Butler II / Reuters
 • Mowinckel langt bak på trening

  Ragnhild Mowinckel, som er eneste norske deltaker i helgens fartsrenn i alpint for kvinner, var langt bak de beste på første utfortrening i Lake Louise.

  Sofia Goggia fra Italia kjørte inn til bestetid tre tidels sekund foran slovenske Ilka Stuhec og 58 hundredeler foran sveitsiske Joana Hählen.

  Mowinckel startet som nummer fire, men måtte se den ene løperen etter den andre slå hennes tid. Hun var hele 3,60 sekunder bak Goggia.

  Det skal avvikles verdenscuprenn fredag og lørdag, mens det er super-G søndag.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal