WADA anker ikke Johaug-dommen

Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) bekrefter ovenfor NRK at de ikke vil anke Therese Johaugs dopingdom. – Vi er fornøyde, sier Johaugs manager.

Høring i dopingsaken mot Therese Johaug, januar 2017.

WADA ANKER IKKE: Therese Johaug fra høringen i dopingsaken.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– WADA kan bekrefte at vi i forbindelse med Therese Johaug-saken ikke vil anke dommen til CAS, skriver talsmann Ben Nichols til NRK.

Dermed er det kun Det internasjonale skiforbundet (FIS) som har valgt å anke Therese Johaugs 13 måneder lange dopingutestengelse.

Johaugs manager: – Vi er fornøyd

Antidoping Norge, Den Internasjonale Olympiske komite (IOC) og Johaug selv ønsket ikke å anke dommen. Nå som også WADA har valgt å ikke anke har dermed alle partene som hadde mulighet til å anke gitt sitt svar.

Jørn Ernst

FORNØYD: Jørn Ernst.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Vi er fornøyde med det. Men samtidig så har FIS valgt å anke saken, så vi må gjennom den prosessen i CAS uansett. Det betyr likevel litt at WADA ikke vil anke. Det er positivt for oss, sier Ernst til NRK.

Det var like før VM-start i Lahti at FIS meddelte at de skulle offentliggjøre sin beslutning tirsdag 7. mars. Da avgjørelsen ble offentliggjort viste det seg at FIS har valgt å ta saken videre.

Dermed må Johaug møte hos Idrettens voldgiftsrett (CAS). For Johaug betyr dette en ny runde med usikkerhet.

– Vi har ingen øvrige kommentarer på nåværende tidspunkt, svarer Nichols på spørsmål om valget kommer av av de er fornøyd med dommen eller om det er fordi FIS allerede har anket saken.

Idrettsjurist: – CAS må vurdere saken fritt

FIS skrev i sin pressemelding at de mener Johaugs straff er i det lavere sjiktet av hva som er rimelig og at den ikke reflekterer det faktum at Johaug «mislyktes i å lese dopingadvarselen som var skrevet i rødt på pakken til tross for at medikamentet var ukjent for henne og var kjøpt i utlandet».

Idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner sier til NRK at han ikke tror det betyr noe siden FIS allerede har anket og at saken skal behandles i CAS.

– Jeg tviler på at vi kan tolke standpunktet til WADA slik at de mener domsutvalgets avgjørelse er riktig. CAS må uansett vurdere saken fritt på grunnlag av det faktum som presenteres av partene under de muntlige forhandlingene, sier han.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Juventus knuste Dynamo Kiev

  Cristiano Ronaldo scoret sitt mål nummer 750 i karrieren da Juventus enkelt slo Dynamo Kiev 3-0.

  Federico Chiesa og Alvaro Morata scoret de to andre målene. Dommer Stephanie Frappárt ble historisk som den første kvinnelige hoveddommeren i en mesterligakamp.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Sikret avansement uten Haaland

  Borussia Dortmund måtte klare seg uten Erling Braut Haaland, men tok seg videre i mesterligaen med 1-1 mot Lazio onsdag kveld.

  Raphaël Guerreiro gjorde at savnet av Haaland ikke ble snakket for mye om da han sendte Dortmund i føringen etter 44 minutter. Ciro Immobile sørget for utligning på straffespark i 2. omgang.

  Guerreiro
  Foto: Bernd Thissen / AFP
 • Barcelona herjet med Ferencvaros

  Antoine Griezmann hælsparket inn 1-0 på innlegg fra Jordi Alba før det var spilt et kvarter. Martin Braithwaite, som startet på topp for Barcelona, doblet ledelsen i det 20. minutt på innlegg fra Ousmane Dembélé. Det avsluttet et angrep i 33 trekk.

  Tokmac Nguen spilte 71 minutter for Ferencvaros.

  Barcelona Griezmann
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal