Vurderte selvmord

Danske Michael Rasmussen forteller at han var langt nede etter å ha blitt kastet ut av Tour de France.

Michael Rasmussen
Foto: ANTONIO CALANNI / AP

Tanken om å ta sitt eget liv surret rundt i hodet på Rasmussen da han satt alene på et hotellrom i Pau bare få timer etter at han hadde fått sparken av Rabobank.

Det forteller han i et intervju med den danske avisen B.T.

- Jeg var veldig, veldig nær å gjøre noe virkelig dumt. Det må jeg tilstå. Hele min verden var gått i knus og alt var så uvirkelig at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre, sier han i intervjuet.

Han forteller at det var tankene på familien som holdt ham oppe den vanskelige natten.

- Tanken om at jeg kunne være sammen med min kone og å kunne legge min sønn var det som hjalp meg. Jeg merket at det var viktig å holde fast i andre verdier, sier Michael Rasmussen til B.T.

Michael Rasmussens sak har fått enorm oppmerksomhet i Danmark.

Michael Rasmussens sak har fått enorm oppmerksomhet i Danmark.

Foto: Torben Christensen / AFP

 

Siste nytt

 • Tre klubbar vil boikotte VM

  Tre norske klubbar vil ha boikott av fotball-VM i Qatar neste år, viser ei rundspørjing NTB har gjort. Minst fire andre vurderer saka.

  Fotballpresident Terje Svendsen seier at NFF har prøvd å betre forholdet til arbeidarane i Qatar gjennom dialog.

  – Haldninga vår så langt har vore å følgje Amnesty Internationals tilråding om å påverke i staden for å boikotte. Så vil vi lytte til fotballfamilien, seier Svendsen til NTB.

  Tromsø kravde fredag at Noreg boikottar VM i Qatar. The Guardian publiserte ein rapport som hevdar 6.500 framandarbeidarar har mista livet i førebuingane til fotballfesten.

  Strømsgodset og Viking støttar Tromsø. Rosenborg, Odd, Stabæk og Vålerenga vil ta saka opp på årsmøta.

  Qatar VM 2010
  Foto: Clive Rose / Getty Images for Qatar 2022
 • Turner legger opp

  Den norske turneren Stian Skjerahaug legger opp. Det melder han selv på sin Instagram-konto.

  – Det har vært en fantastisk reise med utrolig mange opplevelser og minner som jeg aldri ville vært foruten, skriver han under et bilde fra turnhallen.

  Han deltok blant annet i OL i Rio de Janeiro i 2016, hvor han tok en 32.-plass.

  Stian Skjerahaug
  Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix
 • Får prøveperiode etter Lahti-drama

  Etter episoden der Aleksandr Bolsjunov først slo etter finske Joni Mäki, og senere kroppstaklet finnen i målområdet på stafetten i Lahti i januar, har FIS (Det internasjonale skiforbundet) nå kommet med en klar advarsel til russeren.

  I en uttalelse fredag skriver FIS at de etter hendelsen for en måned siden satte ned en egen gruppe. for å etterforske hendelsen.

  «Etter å ha gått gjennom alle fakta, har gruppen bestemt at Bolsjunov skal ha en prøveperiode de neste fem konkurransene (verdenscup og VM)».

  «Hvis det ikke blir mer usportslig oppførsel rundt utøveren de neste fem konkurransene, så gjør vi ingenting. Men hvis det oppstår et tilfelle, så vil utøveren bli suspendert to verdenscuparrangementer, i tillegg til andre mulige sanksjoner».

  Alexandr Bolsjunov
  Foto: JUSSI NUKARI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal