NRK Meny
Normal

Landslagstreneren vurderer vakthold rundt Northugs tourbuss

Trond Nystad er usikker på hvor taktisk lurt det er av Petter Northug å ta med seg en gigantbuss til Tour de Ski. Når alle vet hvor skistjernen oppholder seg må vakthold vurderes, mener landslagstreneren.

Landslagstreneren i langrenn vurderer å ha vakthold rundt bussen som Peter Northug skal bruke under Tour de ski. Treneren frykter det vil bli mange skuelystne der den norske skistjernen oppholder seg.

Landslagstrener Trond Nystad sier de må vurdere vakthold og ha rutiner på hvem som får komme ut og inn av Petter Northugs private buss under Tour de Ski.

Petter Northug

Petter Northug er en populær mann for media, fans og sponsorer. Med bussen under Tour de Ski vet de fleste hvor de finner skistjernen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Trond Nystad

Trond Nystad synes ideen om Petter Northugs tourbuss er god, men synes det er vanskelig å si hvordan det vil fungere.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
– Det er ikke sikkert det er taktisk lurt å sette opp et skilt at «her bor jeg» når du er såpass populær som Petter Northug, sier Trond Nystad til NRK.

Landslagstrener snakker om gigantbussen Petter Northug skal ha med seg til Tour de Ski, og hvor avslørende den er for hvor skiløperen befinner seg.

Som en av langrennsirkusets største stjerner, er det mange som vil ha en bit av Petter Northug.

– Når man har en buss er det også et samlingspunkt hvor blant annet media vet hvor de finner ham. Det vet også fans og sponsorer, sier Nystad.

– Vi får ta det lit som det kommer, så får vi lære og se hvordan det går, sier han.

Vurderer vakthold

Selv om Nystad er usikker på hvor «taktisk lurt» det er å ha med seg bussen, vil han ikke si at han er skeptisk til Northugs buss.

– Jeg er ikke skeptisk, men jeg vet at vi må ta våre forhåndsregler skal vi klare å få dette i havn. Det kan hende vi må ha vakthold og ha rutiner rundt hvem som kommer ut og inn av den bussen, sier Nystad.

Nystad synes det er vanskelig å si hvordan Northugs buss vil fungere.

– Det er første gang han har en buss, så det er vanskelig å si. Andre har gjort det i alpint og lyktes med det, om vi lykkes i langrenn får vi se. Ideen er god, men om gjennomføringa blir god er vanskelig å si, sier Nystad.

Optimale forhold

Northug har ennå ikke fått tillatelse av Det internasjonale skiforbundet til å ha med bussen på de akkrediterte områdene i Tour de Ski.

At tillatelsen lar vente på seg bekymrer ikke Northugs manager Lars Gilleberg. Men dersom det bussen blir et samlingspunkt, blir det vanskeligere.

– Blir det et folkehav rundt den bussen er det mot sin hensikt. Da blir den ikke brukt, da er det heller ingen fordel. Vi har gjort dette for å optimalisere forholdene for Petter under Tour de Ski. Vi håper han får dra nytte av den, sier Gilleberg til NRK.

Northug tar med seg bussen for å optimalisere forholdene før og etter rennene i Tour de Ski. I tillegg skal bussen gi bedre arbeidsforhold i forbindelse med sprint.

– I fjor på sprinten satt jeg i en bil mellom sprintheatene i Oberhof. Det er ikke optimalt. Da er det bedre å komme seg inn i en buss og ha god plass til å bytte om og forberede seg til nye heat, sa Northug til NRK da bussen ble kjent.

Bussen er organisert av Team Northug og langrennsløperens egne sponsorer.

Siste nytt

 • Pedersen endte på femteplass

  Jesper Saltvik Pedersen endte til slutt på en femteplass i dagens slalåmrenn. Han var 2 sekunder og 47 hundredeler bak vinneren Dino Sokolovic, som kjørte seg opp fra tredjeplass i andre omgang.

  Jesper Saltvik Pedersen Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: PAUL HANNA / Reuters
 • Larsen på 11.-plass

  I mennenes 7,5-kilometer sittende, sørget Trygve Steinar Larsen for en norsk 11.-plass, 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren.

  Det ble gull for hjemmehåpet Sin Eui Hyun fra Sør-Korea.

  Trygve Steinar Toskedal Larsen
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Skarstein et stykke bak pallen

  Birgit Skarstein endte på en sjuendeplass på kvinnenes 5 kilometer sittende. I mål var hun nesten to minutter bak den amerikanske vinneren, Oksana Masters

  Birgit Skarstein
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, menn
V-cupfinale alpint: Slalåm, kvinner
V-cupfinale langrenn: 10 km klassisk fellesstart, kvinner
V-cup telemark
Vinterstudio
Sportslørdag: V-cup skiskyting og alpint
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
V-cup skiskyting: Stafett kvinner
V-cupfinale skøyter
V-cupfinale skøyter: 500 m menn
V-cup fristil: Skicross