Vurderer å kutte renn i Tour de Ski

Det internasjonale skiforbundet FIS vurderer å kutte antall renn i Tour de Ski neste sesong.

Vegard Ulvang er arkitekten bak Tour de Ski.

Vegard Ulvang er arkitekten bak Tour de Ski.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Det sier leder i langrennskomiteen i FIS, Vegard Ulvang, til NRK.

- Vi vil vurdere hvor hardt Tour de Ski er fysisk og hvor angstrenende den kan være for at man også skal kunne takle verdenscupen og VM i samme sesong, sier Ulvang.

Tour de Ski starter fredag og løperne skal gjennom 8 renn på ti dager.

Én av tre syke

I fjor ble kun 6 konkurranser arrangert på 10 dager på grunn av snømangel.

Til tross for det så ble én av tre utøvere syke under og etter fjorårets Tour de Ski.

- Vi skal lytte til de aktive og høre hva slags reaksjoner de har, hvor angstrenende de synes det er og hvor syke de eventuellt blir, sier Ulvang.

Han forteller at FIS skal ta evalueringen etter sesongen.

 

Siste nytt

 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke
 • Andersson forlenger med Sverige

  Janne Andersson har forlenget sin kontrakt som svensk landslagssjef i fotball. 57-åringen vil fortsette i jobben frem til sommeren 2024. Andersson førte de svenske herrene til VM-sluttspill og kvartfinale i Russland i 2018, og Sverige var også klar for sommerens EM som er utsatt til neste år på grunn av pandemien. Andersson hadde kontrakt som gjaldt gjennom kvalifiseringen og eventuelt fram til VM-sluttspillet i Qatar i 2022, men nå har han fått en avtale som gjør at han kan lede Sverige fram til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. – Jeg pleier å si at jeg har verdens beste jobb, og det mener jeg. Jeg gleder meg til å gå løs på utfordringene som ligger foran oss, sier han.

  AFP_1K354V
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Sendeplan

Kl. Program Kanal