Hopp til innhold

VM-normalen er flyttet frem til klokken 13.00

OSLO/HOLMENKOLLEN (NRK): Onsdagens 15 kilometer i Holmenkollen blir flyttet frem 2.5 time i frykt for tåke.

Kollen-tåke

VIL IKKE HA SLIKE BILDER: Under onsdagens normaldistanse i VM. Dermed har juryen bestemt at rennet fremskyndes.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Per Bergerud

VM-SJEF: Administrerende direktør for VM 2016, Per Bergerud.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Kvinnenes 15 kilometer skulle i utgangspunktet startet klokken 15.30 onsdag. Rennjuryen avgjorde tirsdag ettermiddag at rennet nå blir flyttet.

– Juryen besluttet nå nettopp at starttidspunktet for normaldistansen for kvinner blir klokken 13. Det er på grunn av varsel om tåke over Holmenkollen-området utpå dagen i morgen, forteller VM-direktør Per Bergerud til NRK.

– Ser bedre ut midt på dagen

– Det er dessverre sånn at det vil bli sørlig vind onsdag, og det er en dårlig retning for Holmenkollen med tanke på tåke, forteller statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

Gislefoss har selv vært i Holmenkollen tirsdag og kan bekrefte at det er fare for tåke onsdag.

Kristian Gislefoss i Vikersund

STATSMETEOROLOG: Kristian Gislefoss.

Foto: Kamilla Pedersen / MET

– Det ser litt bedre ut midt på dagen enn senere på dagen, sier Gislefoss.

– Sånn som det ser ut nå, så vil det ligge tåke i Holmenkollen i morgen tidlig, og så skal den lette midt på dagen, og så kommer den tilbake senere. Men det er ikke garantert. Det kan også hende skydekket legger seg litt lenger oppe og at det ikke blir tåke i det hele tatt, forteller statsmeteorologen.

Landslagstrener Stian Eckhoff er ikke bekymret selv om rennet nå er flyttet.

– Det er veldig synd for publikum og arrangørene at de må flytte rennet. Jentene må stå opp litt tidligere, ellers får det ikke noen konsekvenser for oss, sier Eckhoff.

Normaldistansen kan bli flyttet til en annen dag

NRK får opplyst at juryen avgjør klokken 11.45 onsdag om rennet i det hele tatt kan gjennomføres. Det er også dårlige varsler for torsdag, og derfor prøver man i det lengste å få gjennomført renn onsdag.

– Det er et jurymøte 11.45. Det er helt normalt at man har jurymøtet én time og et kvarter før renn. Da vil det bli besluttet om det blir renn klokken 13 eller ikke. Om det ikke går da, vil man forsøke så lenge som mulig utover dagen. Siste frist er start klokken 15.30, forteller Per Bergerud.

Det kan altså hende at 15-kilometeren må flyttes til en annen dag.

–Det må vi få komme tilbake til om det eventuelt skjer. Det er bare én øvelse både torsdag, fredag og lørdag. Så det er fortsatt mulig å kjøre hele VM-programmet med å ha to øvelser på samme dag, sier VM-sjefen.

Tiril Eckhoff har tidligere trent på tåkeskyting i Holmenkollen.

– Blir det tåke, er vi forberedt. Nå håper vi rennet blir gjennomført, så får vi ta en eventuell flytting som det kommer, sier trener Eckhoff.

Sportsnyheter

Denne detaljen fikk keeperen til å rase: – Holdt på å svartne for meg

Det ble et vanvittig drama da Brann sendte Aalesund ut av cupen. Én spesifikk avgjørelse fikk Brann-keeper til å frese under straffekonken.

Siste nytt

 • Sosiale medier-oppsving for Inter Miami

  Lionel Messi har sørget for en solid oppsving i antall Instagram-følgere for sin nye klubb Inter Miami.

  Før Messi-overgangen ble annonsert onsdag kveld hadde David Beckhams klubb én million følgere. Knappe ti timer senere er antallet oppe i 4.3 millioner.

  Messi har 469 millioner på sin konto.

  Argentineren hadde en lignende effekt da han signerte for PSG for to år siden. Da fikk den franske hovedstadsklubben 5.6 millioner nye følgere i løpet hans første uke.

 • Fordel Denver Nuggets i NBA--finalen

  Ledet an av stjerneduoen Nikola Jokic (bildet) og Jamal Murray tok Denver Nuggets en dominerende seier mot Miami Heat i NBA-finalen. Nuggets vant til slutt 109–94.

  Dermed leder Denver finaleserien 2–1 i kamper. Finaleserien spilles best av sju kamper.

  Om Denver vinner, blir det deres første mesterskap noensinne. Miami har vunnet tre ganger, senest i 2013. (NTB)

  2023 NBA Finals - Game Three
  Foto: MIKE EHRMANN / AFP
 • West Ham tok sitt første trofé på 43 år

  West Ham sikret sin første tittel siden 1980 ved å senke Fiorentina 2-1 i finalen av serieligaen onsdag kveld.

  Europatriumfen er Londonklubbens første siden seieren i cupvinnercupen i 1964/65-sesongen.

  Avgjørelsen falt sent i Praha. Omtrent i det klokken tikket 90 minutter satte Jarrod Bowen inn matchvinnermålet etter en nydelig kontring.

  Onsdagens finale fikk en liten bismak da Fiorentina-kaptein Cristiano Biraghi fikk kastet en gjenstand i hodet etter om lag 33 minutter. TV-bildene vista at han fikk et blodig kutt. Man kunne også se at det lå en rekke ølglass på gressmatten der Biraghi hadde stått.

  I andre omgang ble vondt til verre for Biraghi da han handset innenfor 16-meteren. West Ham ble tildelt straffe, og den satte Saïd Benrahma kontant i mål.

  Ledelsen holdt de bare på i fem minutter. Giacomo Bonaventura dunket inn utligningen nede i venstre hjørnet, men det skulle ikke bli en italiensk tittel i Uefas tredjerangerte europacup.

  Før finalekampen i Praha kunne det tsjekkiske politiet melde om at en rekke Fiorentina-fans hadde angrepet en gjeng med West Ham-supportere.

  Tre West Ham-fans og en politimann ble skadet i hendelsen, mens 16 personer ble varetektsfengslet, opplyste politiet. (NTB)

  Czech Republic Soccer Conference League Final
  Foto: Petr David Josek / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste