NRK Meny
Normal

VM-normalen er flyttet frem til klokken 13.00

OSLO/HOLMENKOLLEN (NRK): Onsdagens 15 kilometer i Holmenkollen blir flyttet frem 2.5 time i frykt for tåke.

Kollen-tåke

VIL IKKE HA SLIKE BILDER: Under onsdagens normaldistanse i VM. Dermed har juryen bestemt at rennet fremskyndes.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Per Bergerud

VM-SJEF: Administrerende direktør for VM 2016, Per Bergerud.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Kvinnenes 15 kilometer skulle i utgangspunktet startet klokken 15.30 onsdag. Rennjuryen avgjorde tirsdag ettermiddag at rennet nå blir flyttet.

– Juryen besluttet nå nettopp at starttidspunktet for normaldistansen for kvinner blir klokken 13. Det er på grunn av varsel om tåke over Holmenkollen-området utpå dagen i morgen, forteller VM-direktør Per Bergerud til NRK.

– Ser bedre ut midt på dagen

– Det er dessverre sånn at det vil bli sørlig vind onsdag, og det er en dårlig retning for Holmenkollen med tanke på tåke, forteller statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

Gislefoss har selv vært i Holmenkollen tirsdag og kan bekrefte at det er fare for tåke onsdag.

Kristian Gislefoss i Vikersund

STATSMETEOROLOG: Kristian Gislefoss.

Foto: Kamilla Pedersen / MET

– Det ser litt bedre ut midt på dagen enn senere på dagen, sier Gislefoss.

– Sånn som det ser ut nå, så vil det ligge tåke i Holmenkollen i morgen tidlig, og så skal den lette midt på dagen, og så kommer den tilbake senere. Men det er ikke garantert. Det kan også hende skydekket legger seg litt lenger oppe og at det ikke blir tåke i det hele tatt, forteller statsmeteorologen.

Landslagstrener Stian Eckhoff er ikke bekymret selv om rennet nå er flyttet.

– Det er veldig synd for publikum og arrangørene at de må flytte rennet. Jentene må stå opp litt tidligere, ellers får det ikke noen konsekvenser for oss, sier Eckhoff.

Normaldistansen kan bli flyttet til en annen dag

NRK får opplyst at juryen avgjør klokken 11.45 onsdag om rennet i det hele tatt kan gjennomføres. Det er også dårlige varsler for torsdag, og derfor prøver man i det lengste å få gjennomført renn onsdag.

– Det er et jurymøte 11.45. Det er helt normalt at man har jurymøtet én time og et kvarter før renn. Da vil det bli besluttet om det blir renn klokken 13 eller ikke. Om det ikke går da, vil man forsøke så lenge som mulig utover dagen. Siste frist er start klokken 15.30, forteller Per Bergerud.

Det kan altså hende at 15-kilometeren må flyttes til en annen dag.

–Det må vi få komme tilbake til om det eventuelt skjer. Det er bare én øvelse både torsdag, fredag og lørdag. Så det er fortsatt mulig å kjøre hele VM-programmet med å ha to øvelser på samme dag, sier VM-sjefen.

Tiril Eckhoff har tidligere trent på tåkeskyting i Holmenkollen.

– Blir det tåke, er vi forberedt. Nå håper vi rennet blir gjennomført, så får vi ta en eventuell flytting som det kommer, sier trener Eckhoff.

Siste nytt

 • Barcelona har luke

  Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen. De leder med seks poeng på Atletico Madrid.

  Luis Suárez
  Foto: Stanley Chou / Getty Images
 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Uttak landslagstroppen til håndball-EM for menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn