NRK Meny
Normal

Vurderer å droppe Red Bull-avtale

Petter Northug vil vurdere den omstridte sponsoravtalen med Red Bull på nytt.

Petter Northug
Foto: Heiko Junge / Scanpix

I går kunne NRK avsløre at det vakte sterke reaksjoner i etterkant av Petter Northugs million-avtale med leskedrikkprodusenten Red Bull.

Flere av sponsorene til Norges Skiforbund uttrykte misnøye med at Norges største langrennsstjerne blir assosiert med helt andre verdier enn de selv står for.

Og nå vil Team Northug vurdere sponsorkontrakten på nytt.

Les: Northugs millionkontrakt kan ryke

Les også: Reagerer på Northug-drikk

Mange innspill

- På grunn av mange innspill vi har fått fra venner, kjente, ukjente og næringslivet følte vi at det var riktige av oss og vurdere hele avtalen på nytt for å finne ut om det er noe vi overser. Er det noe vi burde gjort annerledes eller er dette en grei sak?, sier sponsoransvarlig i Team Northug, Terje Julusmoen til NRK.

Petter Northug har tidligere uttalt at han ikke har noen problemer med å stå for avtalen, men nå pågår det en diskusjon internt i Team Northug.

Les: Red Bull blir tillatt i Norge

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Nå har vi løpende dialog internt i teamet så lenge vi føler det er nødvendig, og til vi har kommet frem til en avgjørelse. Så kommer vi til å gå ut med hva vi kommer til å avgjøre, men vi har ikke tatt noen avgjørelse enda.

- Vi bruker ikke lang tid fordi vi vil ut av avtalen. Det er godt mulig vi holder på avtalen, sier Julusmoen videre.

Kan bli påkjenning

Norges største langrennsstjerne hadde en imponerende helg på Beitostølen og stakk av gårde med seier på 15 km fri og en andreplass på 10 km klassisk.

Bråket rundt hans nye sponsoravtalen vil imidlertid kunne forstyrre i den viktige OL-oppkjøringen om det ikke kommer en rask avgjørelsem, kan sponsorsjefen i Team Northug fortelle.

Les: Northug best av gutta

Les: Johnsrud Sundby slo Northug

- Petter er en oppegående fin fyr med sterkt fokus på det han vil gjøre. Han sier han vil bli ferdig med saken så fort som mulig, men jeg tror ikke det er noen stor påkjenning til nå. Blir det imidlertid ikke tatt en avgjørelse på dette her kjapt, kan det bli en påkjennelse, sier Julusmoen.

Siste nytt

 • VAR kan innføres i Eliteserien

  Norges Fotballforbund mener VAR kan bli aktuelt i Eliteserien etter VM-suksessen. – Vi ser at det innføres internasjonalt og må nok på et tidspunkt også følge etter, sier konkurransesjef i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn til NTB.

  VAR
  Foto: Luis Acosta / AFP
 • Islands trener slutter

  Heimir Hallgrímsson gir seg som islandsk landslagstrener. Forbundet ønsket å ha med Hallgrímsson videre.

  – Etter sju gode år med det islandske laget har jeg bestemt meg for å gi meg nå, sier treneren.

  Hallgrímsson tok Island til landets første VM.

  Heimir Hallgrimsson
  Foto: Ueslei Marcelino / Reuters
 • Knudtzon til Molde

  Molde har hentet Erling Knudtzon fra Lillestrøm, det melder Molde på sine nettsider. Knudtzon har fått en treårskontrakt med de blåkledde fra Romsdal. Kontrakten gjelder fra 1. januar 2019.

  Ërling Knudtzon
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag