NRK Meny
Normal

Vukicevic VM-åpner i dag

Christina Vukicevic skal i aksjon for første gang i VM i dag.

Christina Vukicevic
Foto: SCANPIX

Klokken 18.10 starter kvinnenes forsøk på 100 meter hekk.

Da får vi endelig se Christina Vukicevic i aksjon i Berlin. Ungjenta blir meldt å være i god form foran årets høydepunkt og hun har latt seg inspirere av det de norske sprinterne har gjort så langt i VM.

Les: Toppformen på plass til VM

- Jeg har vært utrolig inspirert av både Jays og Ezinne som har klinket til på 100 meter. Grunnen til at jeg lar meg inspirere av dem er at 100 meter er så nærme min egen øvelse, sier Vukicevic til NRK.

Vukicevic hadde en knallsterk åpning på sesongen og forbedret sin norske rekord flere ganger. Siden har det gått tregere, og hun har vært noe plaget av skader. Nå tror hun imidlertid at hun er i den formen hun skal være for å nå en semifinale.

Les: Superløp av Vukicevic

Les: - All oppmerksomhet på VM

- Det er vanskelig å si. Jeg ligger på papiret som nummer tolv eller tretten og det skal være mulig å komme til en semifinale med det. Løper man under tretten sekunder bør man være i en semifinale, sier Vukicevic.

Vukicevic er ikke eneste nordmann i akjson på olympiastadion i dag. Klokken 10.05 starter mennenes diskoskvalifisering og der deltar Gaute Myklebust. Et kvarter senere er det klart for Stine Kufaas i kvinnenes høyde-kvalifisering.

Siste nytt

 • Nordstad Moen ute i åtte uker

  Sondre Nordstad Moen har fått en stressreaksjon i høyre lårbein, og er vil ikke kunne løpe på åtte uker, skriver Norges Friidrettsforbund i ei pressemelding. Nordstad Moen måtte bryte maratonløpet under EM i Berlin på grunn av skaden.

  Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sveitsisk seier i Toppidrettsveka

  Roman Furger fra Sveits vant herrenes fellesstart med skibytte under Toppidrettsveka. Furger vant foran Alex Harvey og Simen Hegstad Krüger. Dette var det første av i alt fire renn under Toppidrettsveka i Orkdal, Aure og Trondheim.

 • Nederlandsk seier i Arctic Race

  Årets nederlandske mester, Mathieu van der Poel, fra Corendon – Circus-laget vant den første etappe av Arctic Race. Team Joker – Icopal-rytter Markus Hoelgaard ble beste nordmann på fjerdeplass.

  Mathieu van der Poel
  Foto: Luc Claessen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: Kveldsmagasin
Europaligaen: Rosenborg - Cork
NM-veka: NM-kveld