NRK Meny
Normal

Vukicevic VM-åpner i dag

Christina Vukicevic skal i aksjon for første gang i VM i dag.

Christina Vukicevic
Foto: SCANPIX

Klokken 18.10 starter kvinnenes forsøk på 100 meter hekk.

Da får vi endelig se Christina Vukicevic i aksjon i Berlin. Ungjenta blir meldt å være i god form foran årets høydepunkt og hun har latt seg inspirere av det de norske sprinterne har gjort så langt i VM.

Les: Toppformen på plass til VM

- Jeg har vært utrolig inspirert av både Jays og Ezinne som har klinket til på 100 meter. Grunnen til at jeg lar meg inspirere av dem er at 100 meter er så nærme min egen øvelse, sier Vukicevic til NRK.

Vukicevic hadde en knallsterk åpning på sesongen og forbedret sin norske rekord flere ganger. Siden har det gått tregere, og hun har vært noe plaget av skader. Nå tror hun imidlertid at hun er i den formen hun skal være for å nå en semifinale.

Les: Superløp av Vukicevic

Les: - All oppmerksomhet på VM

- Det er vanskelig å si. Jeg ligger på papiret som nummer tolv eller tretten og det skal være mulig å komme til en semifinale med det. Løper man under tretten sekunder bør man være i en semifinale, sier Vukicevic.

Vukicevic er ikke eneste nordmann i akjson på olympiastadion i dag. Klokken 10.05 starter mennenes diskoskvalifisering og der deltar Gaute Myklebust. Et kvarter senere er det klart for Stine Kufaas i kvinnenes høyde-kvalifisering.

Siste nytt

 • Utforrenn i Val d'Isère er avlyst

  Det falt betydelige mengder snø i Val d'Isère også natt til fredag, og utfortreningen ble avlyst igjen. Dermed blir det intet utforrenn for kvinner i helgen. Reglene sier at det må gjennomføres minst én treningsomgang før et verdenscuprenn i utfor.

  FRANCE-UN-CLIMATE-WARMING-ALPS-FILES
  Foto: PHILIPPE DESMAZES / Afp
 • LeBron tangerte legenden Bird

  LeBron James noterte trippel-tosifret i NBA for 59. gang da Cleveland Cavaliers slo Los Angeles Lakers 121-112. Nå har han like mange som legenden Larry Bird. De to er på delt 6.-plass over spillerne med flest trippel-tosifret.

  BASKETBALL-NBA-CLE-LAL/
  Foto: David Richard / Reuters
 • Øystein Bråten til finale i USA

  Øystein Bråten kvalifiserte seg torsdag til slopestylefinale under verdenstouren i fristil i Breckenridge. Stevnet omfatter ulike øvelser i fristil og snowboard. Bråten var eneste nordmann i slopestylekvalifiseringen og ble nummer ni med 83,0 poeng.

  bråten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming