NRK Meny
Normal

Vukicevic VM-åpner i dag

Christina Vukicevic skal i aksjon for første gang i VM i dag.

Christina Vukicevic
Foto: SCANPIX

Klokken 18.10 starter kvinnenes forsøk på 100 meter hekk.

Da får vi endelig se Christina Vukicevic i aksjon i Berlin. Ungjenta blir meldt å være i god form foran årets høydepunkt og hun har latt seg inspirere av det de norske sprinterne har gjort så langt i VM.

Les: Toppformen på plass til VM

- Jeg har vært utrolig inspirert av både Jays og Ezinne som har klinket til på 100 meter. Grunnen til at jeg lar meg inspirere av dem er at 100 meter er så nærme min egen øvelse, sier Vukicevic til NRK.

Vukicevic hadde en knallsterk åpning på sesongen og forbedret sin norske rekord flere ganger. Siden har det gått tregere, og hun har vært noe plaget av skader. Nå tror hun imidlertid at hun er i den formen hun skal være for å nå en semifinale.

Les: Superløp av Vukicevic

Les: - All oppmerksomhet på VM

- Det er vanskelig å si. Jeg ligger på papiret som nummer tolv eller tretten og det skal være mulig å komme til en semifinale med det. Løper man under tretten sekunder bør man være i en semifinale, sier Vukicevic.

Vukicevic er ikke eneste nordmann i akjson på olympiastadion i dag. Klokken 10.05 starter mennenes diskoskvalifisering og der deltar Gaute Myklebust. Et kvarter senere er det klart for Stine Kufaas i kvinnenes høyde-kvalifisering.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag