Vukicevic VM-åpner i dag

Christina Vukicevic skal i aksjon for første gang i VM i dag.

Christina Vukicevic
Foto: SCANPIX

Klokken 18.10 starter kvinnenes forsøk på 100 meter hekk.

Da får vi endelig se Christina Vukicevic i aksjon i Berlin. Ungjenta blir meldt å være i god form foran årets høydepunkt og hun har latt seg inspirere av det de norske sprinterne har gjort så langt i VM.

Les: Toppformen på plass til VM

- Jeg har vært utrolig inspirert av både Jays og Ezinne som har klinket til på 100 meter. Grunnen til at jeg lar meg inspirere av dem er at 100 meter er så nærme min egen øvelse, sier Vukicevic til NRK.

Vukicevic hadde en knallsterk åpning på sesongen og forbedret sin norske rekord flere ganger. Siden har det gått tregere, og hun har vært noe plaget av skader. Nå tror hun imidlertid at hun er i den formen hun skal være for å nå en semifinale.

Les: Superløp av Vukicevic

Les: - All oppmerksomhet på VM

- Det er vanskelig å si. Jeg ligger på papiret som nummer tolv eller tretten og det skal være mulig å komme til en semifinale med det. Løper man under tretten sekunder bør man være i en semifinale, sier Vukicevic.

Vukicevic er ikke eneste nordmann i akjson på olympiastadion i dag. Klokken 10.05 starter mennenes diskoskvalifisering og der deltar Gaute Myklebust. Et kvarter senere er det klart for Stine Kufaas i kvinnenes høyde-kvalifisering.

Siste nytt

 • Norge jakter kvartfinale

  Norge tapte onsdag for første gang i curling-VM for blandet lag, men kan fortsatt gå rett til kvartfinale som gruppevinner. Natt til torsdag ble det nederlag med 6-8 mot New Zealand. Etter seks kamper er Norge likt med Canada på toppen av gruppen.

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Rangers tapte på overtid

  Mats Zuccarello og New York Rangers tapte bortekampen mot Washington Capitals på overtid. Stillingen ble 3-4. Zuccarello fikk drøye 20 minutter på isen. Tapet mot Capitals er det femte av sju kamper spilt så langt i sesongåpningen.

  Predators Rangers Hockey
  Foto: Frank Franklin II / AP
 • Slovenia-sjef fikk sparken

  Slovenias landslagssjef Tomaz Kavcic har fått sparken. Laget, som tapte for Norge i nasjonsligaen lørdag, har bare tatt ett poeng i gruppa – til tross for at de var i øverste seedingsnivå i gruppe C-divisjonen. Norge møter Slovenia borte i november.

  SOCCER-UEFA-NATIONS-SVN-CYP/
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag