NRK Meny
Normal

Vukicevic VM-åpner i dag

Christina Vukicevic skal i aksjon for første gang i VM i dag.

Christina Vukicevic
Foto: SCANPIX

Klokken 18.10 starter kvinnenes forsøk på 100 meter hekk.

Da får vi endelig se Christina Vukicevic i aksjon i Berlin. Ungjenta blir meldt å være i god form foran årets høydepunkt og hun har latt seg inspirere av det de norske sprinterne har gjort så langt i VM.

Les: Toppformen på plass til VM

- Jeg har vært utrolig inspirert av både Jays og Ezinne som har klinket til på 100 meter. Grunnen til at jeg lar meg inspirere av dem er at 100 meter er så nærme min egen øvelse, sier Vukicevic til NRK.

Vukicevic hadde en knallsterk åpning på sesongen og forbedret sin norske rekord flere ganger. Siden har det gått tregere, og hun har vært noe plaget av skader. Nå tror hun imidlertid at hun er i den formen hun skal være for å nå en semifinale.

Les: Superløp av Vukicevic

Les: - All oppmerksomhet på VM

- Det er vanskelig å si. Jeg ligger på papiret som nummer tolv eller tretten og det skal være mulig å komme til en semifinale med det. Løper man under tretten sekunder bør man være i en semifinale, sier Vukicevic.

Vukicevic er ikke eneste nordmann i akjson på olympiastadion i dag. Klokken 10.05 starter mennenes diskoskvalifisering og der deltar Gaute Myklebust. Et kvarter senere er det klart for Stine Kufaas i kvinnenes høyde-kvalifisering.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal