Vukicevic skadet seg fra et mulig VM-comeback

Mange hadde gledet seg til å se Christina Vukicevic Demidov gjøre comeback under NM i Haugesund. Men Vukicevic skadet seg på oppvarmingen.

Vukicevic skadet på oppvarmingen.

VIDEO: Her skader Vukicevic seg, og skjønner samtidig at håpet om VM-krav ryker.

Det var knyttet stor spenning til Christina Vukicevic Demidovs comeback på friidrettsbanen. Men hun kom aldri til start.

Hun skal ha kjent det i låret under oppvarmingen og måtte trekke seg like før start.

– Jeg skjønner ikke at det skjer. Det skjer i første hekken, utbryter hun etter lårskaden.

– Hadde VM-tider inne

Trener og far, Petar Vukicevic, er naturlig nok utrolig skuffet over at datteren ikke fikk gjort comebacket. Han forklarer hva som skjedde:

– Siste start før hun skulle løpe kjente hun en kraftig strekk på baksiden av det høyre låret. En så alvorlig skade at det er helt umulig å løpe. Det blir nok et langt avbrekk, fire uker minimum, sier pappa Vukicevic.

Hadde hun VM-kravet inne?

Christina Vukicevic

TRAKK SEG: Vukicevic måtte trekke seg i siste liten fra comebacket

Foto: BERTRAND GUAY / Afp

– Absolutt, absolutt. Det er utrolig trist, livet er urettferdig. Hun har trent for dette i ett år, hun er i meget god form. Hun ville ikke gjort comeback hvis hun ikke var i kjempeform, mener Vukicevic.

Vukicevic satt seg ned og felte noen tårer etter at comebacket, og et mulig VM-krav, røyk. Mannen som kjenner Christina Vukicevic best er ikke i tvil om at datteren har det vondt nå:

– Hun har det ikke godt, mener pappaen.

Ikke konkurrert siden 2012

I mai i år meldte hun at hun skulle gjøre comeback.Det comebacket skulle være under NM i Haugesund denne helgen.

Isabelle Pedersen, Vukicevics største konkurrent i Norge, syns det var kjedelig at hun ikke fikk se Vukicevic gjøre comeback.

– Hun har hatt lyst til å løpe dette i godt over ett år. Det er kjipt for min del, jeg hadde håpet å løpe mot henne, sier Pedersen til kommentatoren på banen, rett etter at det ble klart at Vukicevic måtte trekke seg.

Vukicevic har ikke vært å se på friidrettsbanen på lang tid. Sist hun deltok i konkurranse var før OL i London i 2012.

Siste nytt

 • Hevder Ødegaard vil tilbake

  Martin Ødegaard skal foretrekke et utlån fra Real Madrid til Real Sociedad. Drammenserens tidligere klubb er også svært interessert i å hente 22-åringen.

  Det hevder den anerkjente spanske fotballeksperten Guillem Balague overfor BBC.

  – Han ønsker å gå til Real Sociedad, og de ønsker ham. Nå venter de på Real Madrids avgjørelse, sier Balague til den britiske allmennkringkasteren.

  Ødegaard har de siste dagene vært satt i forbindelse med Arsenal, og ifølge den spanske fotballeksperten har også andre Premier League-klubben forhørt seg om nordmannens situasjon.

  Marca var ført ute med å melde at Ødegaard ønsket seg bort på lån.

  I tillegg til Arsenal og Real Sociedad skal Sevilla være interessert i nordmannen.

  Martin Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Fifa truer utbrytergruppe

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) vil ikke under noen omstendighet anerkjenne en egen europeisk superliga. Nå varsles det mulige konsekvenser.

  Fifa-utspillet er et direkte svar på spekulasjonene i media om at enkelte av verdens rikeste og største klubber vurderer å lage sin egen serie uavhengig av verdens største fotballforbund.

  En slik utbrytergruppe vil ikke bli anerkjent av verken dem eller en annen tilsvarende organisasjon, heter det i en pressemelding fra Fifa.

  Fifa sier videre at spillerne risikerer å bli utestengt fra VM-spill om de involverer seg i den nye superligaen.

  Også lederne for de seks øvrige kontinentale fotballforbundene, inkludert Det europeiske fotballforbundet (Uefa), har stilt seg bak utspillet.

  FIFA President Gianni Infantino listens during a public debate with members of the Association of International Sports Press (AIPS) as part of its annual congress on February 3, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP
 • Søkte om totalt 1,3 milliarder

  Idrettsaktører og frivillige organisasjoner søkte om å få dekket drøyt 1,3 milliarder i tapte inntekter gjennom kulturminister Abid Rajas (V) tredje krisepakke.

  Det viser den oppdaterte søkerlisten og nøkkeltall fra Lotteri- og stiftelsestilsynet , som har administrert ordningen. Fristen for å søke utløp 15. januar.

  Totalt kom det inn 6595 søknader. Disse knytter seg til 25.153 ulike arrangementer. I alt har 5891 organisasjoner kommet på banen for å få kompensert tapte inntekter som følge av viruspandemien.

  Den største enkeltsøknaden står Norges Håndballforbund bak. Den lyder på i underkant av 39 millioner kroner og relaterer seg til de økonomiske tapene som følge av at Norge måtte si fra seg sin del av EM-sluttspillet for kvinner før jul. (NTB)

  Pressekonferanse om koronasituasjonen
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal