Vukicevic skadet seg fra et mulig VM-comeback

Mange hadde gledet seg til å se Christina Vukicevic Demidov gjøre comeback under NM i Haugesund. Men Vukicevic skadet seg på oppvarmingen.

Vukicevic skadet på oppvarmingen.

VIDEO: Her skader Vukicevic seg, og skjønner samtidig at håpet om VM-krav ryker.

Det var knyttet stor spenning til Christina Vukicevic Demidovs comeback på friidrettsbanen. Men hun kom aldri til start.

Hun skal ha kjent det i låret under oppvarmingen og måtte trekke seg like før start.

– Jeg skjønner ikke at det skjer. Det skjer i første hekken, utbryter hun etter lårskaden.

– Hadde VM-tider inne

Trener og far, Petar Vukicevic, er naturlig nok utrolig skuffet over at datteren ikke fikk gjort comebacket. Han forklarer hva som skjedde:

– Siste start før hun skulle løpe kjente hun en kraftig strekk på baksiden av det høyre låret. En så alvorlig skade at det er helt umulig å løpe. Det blir nok et langt avbrekk, fire uker minimum, sier pappa Vukicevic.

Hadde hun VM-kravet inne?

Christina Vukicevic

TRAKK SEG: Vukicevic måtte trekke seg i siste liten fra comebacket

Foto: BERTRAND GUAY / Afp

– Absolutt, absolutt. Det er utrolig trist, livet er urettferdig. Hun har trent for dette i ett år, hun er i meget god form. Hun ville ikke gjort comeback hvis hun ikke var i kjempeform, mener Vukicevic.

Vukicevic satt seg ned og felte noen tårer etter at comebacket, og et mulig VM-krav, røyk. Mannen som kjenner Christina Vukicevic best er ikke i tvil om at datteren har det vondt nå:

– Hun har det ikke godt, mener pappaen.

Ikke konkurrert siden 2012

I mai i år meldte hun at hun skulle gjøre comeback.Det comebacket skulle være under NM i Haugesund denne helgen.

Isabelle Pedersen, Vukicevics største konkurrent i Norge, syns det var kjedelig at hun ikke fikk se Vukicevic gjøre comeback.

– Hun har hatt lyst til å løpe dette i godt over ett år. Det er kjipt for min del, jeg hadde håpet å løpe mot henne, sier Pedersen til kommentatoren på banen, rett etter at det ble klart at Vukicevic måtte trekke seg.

Vukicevic har ikke vært å se på friidrettsbanen på lang tid. Sist hun deltok i konkurranse var før OL i London i 2012.

Sportsnyheter

Lunde og Stabrun kommenterer fra hotellrommet

Her kommenterer Stabrun Smith og Lunde den norske nedturen fra hotellrommet

NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith har testet positivt på korona og kommenterte derfor torsdagens sprint i Östersund fra hotellrommet. Der fikk de se de norske kvinnene bli fragått i sporet da Marte Olsbu Røiseland ble beste norske på 12. plass.

Siste nytt

 • Trøbbel for Østerrikes VM-lag

  Fire spillere på Østerrikes landslag i håndball har blitt koronasmittet, melder dansk TV2. Fra før er treneren hjemme etter positiv test før avreise. Kanalen får opplyst om smittetilfellene av Østerrikes pressesjef.

  VM starter torsdag og klokken 18 møter Østerrike Kina i første kamp. Østerrike har kun tolv spillere til disposisjon. Norge spiller sin første kamp mot Kasakhstan fredag.

  Denmark Austria Women Handball
  Foto: Henning Bagger / AP
 • Seks nordmenn til kortbane-VM

  Norges Svømmeforbund sender seks utøvere til kortbane-VM svømming i Abu Dhabi før jul. Alle er menn. Ingeborg Vassbakk Løyning har meldt sykdomsforfall.

  Troppen: Henrik Christiansen (Lambertseter), Tomoe Zenimoto Hvas (Bærumsvømmerne), André Klippenberg Grindheim (Hamar), Nicholas Savola Lia (Bærumsvømmerne), Jon Jøntvedt (Bryne), Markus Lie (Bergensvømmerne).

  Mesterskapet arrangeres 16. til 21. desember.

  Russia European Short Course Swimming Championships
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Ennå usikkerhet rundt Davos-helg

  Den sveitsiske arrangører jobber fremdeles med å sikre at utenlandske utøvere kan delta i verdenscuprennene i langrenn i Davos neste helg.

  Den siste utviklingen i koronapandemien har ført til at Sveits har innført en regel om ti dager karantene om du kommer fra land der omikron-varianten av covid-19 er påvist.

  Norge er et av landene, og i og med at verdenscupsirkuset er på Lillehammer denne helgen, vil ikke verdenscupen kunne bli arrangert om de ikke får unntak fra reglene.

  Fredag ble det klart at neste helgs verdenscuparrangement i alpint i St. Moritz har fått unntaket, men renndirektør Pierre Mignerey i Det internasjonale skiforbundet (FIS) opplyser til NRK at det ikke er tatt noen avgjørelse for rennene i Davos.

  – Myndighetene tar for seg sak for sak og vurderer arrangementenes koronaprotokoll, sier han.

  Tour de ski 2019/20
  Foto: Terje Pedersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal