Vukicevic må opereres - kan miste VM

Hekkeløperen Christina Vukicevic har vært plaget av en nerveskade i foten i to måneder. Nå er det besluttet at hun må opereres.

Christina

Christina Vukicevic blir operert om få uker. – Det skal bli en lettelse å operere, bli kvitt smertene og rett og slett få bedre livskvalitet, sier hun.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Christina Vukicevic mister dermed sesongstarten og deler av årets utendørssesong, skriver Olympiatoppen i en pressemelding.

– Jeg regner med at hun er tilbake til høstsesongen, sier Olympiatoppens lege Thomas Torgalsen til NRK.no.

Hun kommer trolig ikke til å få med seg verken Bislett Games 13. juni, lag-EM i Gateshead 22. og 23. juni eller VM i Moskva 10. august.

Tilstanden betegnes som Mortons nevrinom, og er en fortykning i nerven mellom andre og tredje tå (regnet fra stortåen) på høyre fot.

– Har hatt det svært vondt

– Det er en liten og begrenset operasjon. Den skal gjøre nedre plass for nerven, som ligger i klem, forklarer Torgalsen.

Vukicevic forteller at hun har valgt å operere på grunn av store smerter.

– Dessverre er jeg disponert for denne plagen fordi jeg er tverrplattfot, sier Christina Vukicevic i pressemeldingen.

– I 2005 gjennomførte jeg en tilsvarende operasjon, da mellom tredje og fjerde tå. Det skal bli en lettelse å operere, bli kvitt smertene og rett og slett få bedre livskvalitet, fortsetter hun.

Opereres om få uker

Vukicevic

I januar ble det klart at Petar Vukicevic ikke fikk fortsette i stillingen som fagansvarlig i Norges Friidrettsforbund.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Operasjonen gjennomføres om noen uker, og Vukicevic må regne med 1–2 uker på krykker etterpå. Deretter venter en periode med forsiktig opptrening.

– Det er åpenbart at sesongstarten ryker for mitt vedkommende, så får jeg sammen med legen etter hvert vurdere utsiktene og mulighetene for resten av sesongen, sier hekkeløperen.

Tøff sesong

Vukicevic har hatt det tøft på friidrettsbanen de siste sesongene. Hun stilte blant annet ikke opp under London-OL på grunn av sviktende form.

I vinter har det meste imidlertid handlet om hennes far og tidligere trener, Petar Vukicevic.

Han ble i slutten av januar ferdig som trener i Norges Friidrettsforbund etter at det ble kjent at det ble sendt e-poster fra hans e-postadresse med spørsmål om doping tidlig på 2000-tallet.

Vukicevic hevder at det er hans ekskone som har forfalsket e-postene for å sette ham i et dårlig lys. Ekskona tilbakeviser alle disse påstandene.

Både Christina og hennes bror Vladimir gikk ut å støttet faren sin på en pressekonferanse i slutten av november.

Siste nytt

 • Norendal operert for brudd i leggen

  Snowboardkjører Silje Norendal ble i natt operert for et komplisert brudd i leggen. Det var et fall i slopestyleløypen under oppkjøringen til US Open i Colorado som resulterte i bruddet. Snowboardstjernen går dermed glipp av resten av konkurransesesongen.

  Silje Norendal i sengen på sykehuset
  Foto: Privat
 • Solskjær får skryt av Beckham

  – Eg synest han har gjort ein god jobb. Han gjer som sjefen (Alex Ferguson) og er positiv til spelarane, seier David Beckham om Ole Gunnar Solskjær.

  – Ferguson kritiserte aldri ein spelar frå eigen klubb. På det området er Ole akkurat lik, seier Beckham til Sky Sports.

  – Fansen står bak han fordi han er ein flott person, og alt han har gjort for Manchester United opp gjennom åra, seier den tidlegare United-legenda.

  United har sju kampar på rad utan tap, og klubben har eit håp om å kome inn blant dei fire beste i Premier League før sesongen blir avslutta i mai.

  David Beckham og Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Darren Staples / Reuters
 • Ingen korona-frykt etter VM

  Skiskyttarlandslaget har ikkje sett seg nøydde til å gjere ekstra tiltak rundt tiltak korona-smitte etter VM i Anterselva. VM-byen ligg i Nord-Italia, men ikkje i områda som er mest utsett for smitte. Ingen i den norske troppen har blitt sjuke i etterkant av VM, opplyser Ragnar Hagen, leiar for landslagets helseteam til NRK.

  Han seier det ikkje var noko tema under meisterskapet, og dei har heller ikkje sett behov for å teste utøvarar og støtteapparat etter at dei kom heim frå VM i Anterselva. Skiskyttarane reiser til Tsjekkia og Nove Mesto tidleg neste veke, og det skal ikkje vere fare for arrangementa der.

  Anterselva
  Foto: Berit Roald / Berit Roald

Sendeplan

Kl. Program Kanal