NRK Meny
Normal

Vukicevic må opereres - kan miste VM

Hekkeløperen Christina Vukicevic har vært plaget av en nerveskade i foten i to måneder. Nå er det besluttet at hun må opereres.

Christina

Christina Vukicevic blir operert om få uker. – Det skal bli en lettelse å operere, bli kvitt smertene og rett og slett få bedre livskvalitet, sier hun.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Christina Vukicevic mister dermed sesongstarten og deler av årets utendørssesong, skriver Olympiatoppen i en pressemelding.

– Jeg regner med at hun er tilbake til høstsesongen, sier Olympiatoppens lege Thomas Torgalsen til NRK.no.

Hun kommer trolig ikke til å få med seg verken Bislett Games 13. juni, lag-EM i Gateshead 22. og 23. juni eller VM i Moskva 10. august.

Tilstanden betegnes som Mortons nevrinom, og er en fortykning i nerven mellom andre og tredje tå (regnet fra stortåen) på høyre fot.

– Har hatt det svært vondt

– Det er en liten og begrenset operasjon. Den skal gjøre nedre plass for nerven, som ligger i klem, forklarer Torgalsen.

Vukicevic forteller at hun har valgt å operere på grunn av store smerter.

– Dessverre er jeg disponert for denne plagen fordi jeg er tverrplattfot, sier Christina Vukicevic i pressemeldingen.

– I 2005 gjennomførte jeg en tilsvarende operasjon, da mellom tredje og fjerde tå. Det skal bli en lettelse å operere, bli kvitt smertene og rett og slett få bedre livskvalitet, fortsetter hun.

Opereres om få uker

Vukicevic

I januar ble det klart at Petar Vukicevic ikke fikk fortsette i stillingen som fagansvarlig i Norges Friidrettsforbund.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Operasjonen gjennomføres om noen uker, og Vukicevic må regne med 1–2 uker på krykker etterpå. Deretter venter en periode med forsiktig opptrening.

– Det er åpenbart at sesongstarten ryker for mitt vedkommende, så får jeg sammen med legen etter hvert vurdere utsiktene og mulighetene for resten av sesongen, sier hekkeløperen.

Tøff sesong

Vukicevic har hatt det tøft på friidrettsbanen de siste sesongene. Hun stilte blant annet ikke opp under London-OL på grunn av sviktende form.

I vinter har det meste imidlertid handlet om hennes far og tidligere trener, Petar Vukicevic.

Han ble i slutten av januar ferdig som trener i Norges Friidrettsforbund etter at det ble kjent at det ble sendt e-poster fra hans e-postadresse med spørsmål om doping tidlig på 2000-tallet.

Vukicevic hevder at det er hans ekskone som har forfalsket e-postene for å sette ham i et dårlig lys. Ekskona tilbakeviser alle disse påstandene.

Både Christina og hennes bror Vladimir gikk ut å støttet faren sin på en pressekonferanse i slutten av november.

Siste nytt

 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund