NRK Meny
Normal

Tviler på at gløden kommer tilbake

SOGNSVANN (NRK.no): Christina Vukicevic er bare 25. Men etter to tøffe år, greier hun ikke se for seg at hun skal orke å komme tilbake for fullt.

Christina Vukicevic snakker om den tunge perioden med skader og farens dopingrykter.

Christina Vukicevic forteller åpent om hvordan hun strever med motivasjonen. Reporter: Line Andersen. Foto: Svein Ommunsen. Redigering: Pål André Nordås.

Christina Vukicevic

Christina Vukicevic møtte NRK ved Sognsvann denne uken.

Foto: Svein Ommunsen / NRK

– Det er vanskelig å holde motivasjonen når ting butter imot, spesielt over lang tid. Og jeg har brukt så lang tid på det. Kroppen er så sliten, jeg har vondt i knærne, ryggen og føttene når jeg står opp om morgenen, sier Christina Vukicevic til NRK.

Dette er det første ordentlige intervjuet hun har gjort på flere måneder.

Hun har ikke visst nok om fremtiden til å svare på spørsmål fra media. Nå tar 25-åringen seg god tid i solskinnet ved Sognsvann i Oslo.

– Man blir mentalt utslitt av å hele tiden håpe og håpe og håpe på noe, og så blir man skuffet hver gang, sier Vukicevic.

Trener lett

Den syvdoble NM-vinneren er ikke i nærheten av å være tilbake i full trening. Den vanligvis så eksplosive 25-åringen sykler rolig eller småløper Olympiatoppen, mest for å holde kroppen litt igang.

– Jeg får se om motivasjonen og gløden kommer tilbake igjen, men akkurat nå trives jeg veldig godt med det jeg gjør akkurat nå, det å trene litt her og der og leve livet.

– Hva skal til for at du skal tilbake i full satsning?

– Det er jo veldig mye som skal på plass, det må jeg innrømme. Kroppen må fungere og alt må være optimalt. Jeg må kunne bare dra og trene og løpe fort med én gang.

– Tror du at det skjer?

– Det vet jeg ikke. Jeg vet at det er ufattelig mye jobb som skal til. Det greier jeg ikke se for meg at jeg orker akkurat nå, å være 24-timersutøver 365 dager i året. Og det er den jobben som kreves for å løpe fort, sier hun.

Tre år på rad uten mesterskap

Vukicevic har hatt tre usedvanlig tøffe sesonger:

Frustrasjonen toppet seg i år, da en forholdsvis enkel operasjon i tåa endte med infeksjon og flere måneder på sidelinjen.

– Da jeg fikk den infeksjonen, følte jeg egentlig ingenting. Jeg tenkte bare: «typisk», sier hun.

Christina Vukicevic og Vladimir Vukicevic

Christina og Vladimir Vukicevic følte seg presset til å holde en pressekonferanse etter anklagene mot faren Petar. Begge støttet faren fullt ut.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Rød, varm og hoven fot

Vukicevic var sengeliggende i to uker etter operasjonen, og etter en måned gikk hun fortsatt rundt og haltet.

Hun prøvde å trene lett, og det var da hun skjønte at noe var alvorlig galt.

– Foten min ble helt rød, varm og kjempehoven. Jeg fikk feber og måtte gå på antibiotika i noen uker. Det var kjedelig, sier Vukicevic.

Christina Vukicevic snakker ut om skadene og infeksjonen som satte henne på sidelinjen.

Se Christina Vukicevic fortelle om infeksjonen som ødela sesongen hennes i år.

Plutselig må hun lære seg å håndtere å ta det rolig. Om bare noen dager reiser den norske hekkeløperen på sin første sommerferie siden hun var 15 år gammel.

– Jeg aner ikke om jeg greier å slappe av eller nyte at jeg er på ferie midt i juli for første gang. Jeg får se om motivasjonen og gløden kommer tilbake igjen, sier friidrettsstjerna.

– Du har vært borte en god stund nå?

– Ja, veldig lenge egentlig. Jeg er bare 25 år, men det er sikkert mange som tenker jeg er eldre siden jeg har vært med så lenge. Jeg har vært med siden jeg var 16 år gammel. Jeg har hatt et langt og innholdsrikt idrettsliv, og håper selvfølgelig at det skal fortsette. Alle opplever motgang, og for meg kom den motgangen i 25-26-årsalderen.

Holder sine to liv adskilt

Vukicevic fremstår egentlig ikke som om hun går gjennom en tøff periode når NRK snakker med henne i over en time ved Sognsvann.

Hun smiler, ler og tuller, og skryter av hvordan de nærmeste tar vare på henne. Vukicevic skal gifte seg med fotballspiller Vadim Demidov neste år.

Gjennom den tunge sportslige perioden har 25-åringen vært bevisst på å holde idrettslivet sitt adskilt fra det «vanlige» livet. Hun er klar på at hun ikke har det vondt.

– Jeg har en kjæreste som er helt fantastisk, venninner som er helt fantastiske og en familie som er der, så livet mitt er utrolig bra. Det er viktig å huske på at idretten kan være brutal, som om den ofte er fantastisk. Derfor er det greit å ha to liv, et idrettsliv og et vanlig liv. Og mitt vanlige liv er perfekt, sier Christina Vukicevic.

Christina Vukicevic forteller om forholdet til fotballspiller Vadim Demidov, tilværelsen i Spania og hvordan det er å være kjendis.

Christina Vukicevic sier hun ikke har noe behov for å være unødvendig mye i rampelyset. Se henne snakke om det å være kjent og om livet i Spania her.

Siste nytt

 • Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km klassisk fellesstart i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen i OL. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USA tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP
 • Norendal nummer seks i Big Air

  Silje Norendal endte på sjetteplass i finalen i Big Air. Hun klarte ikke å lande et triks helt perfekt, og endte med 131.50 poeng-

  Østerrikske Anna Gasser vant etter et kjempehopp i siste omgang. 185 poeng holdt til seier foran Jamie Anderson (USA).

  Silje Norendal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Kombinert laghopp
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn, stafett
OL i Pyeongchang: Skiskyting, stafett kvinner
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin