NRK Meny
Normal

Vukicevic føler seg presset ut: – Får ikke fortsette selv om jeg er renvasket

Petar Vukicevic føler seg presset ut fra trenerjobbene både i friidrettsforbundet og i Vidar. Nå vil han trene barna Vladimir og Christina.

Petar Vukicevic

Petar Vukicevic føler seg renvasket etter at saken mot ham ble henlagt av Antidoping Norge.

– Jeg er selvfølgelig lettet over at saken ble henlagt. Nå får jeg konsentrert meg om livet videre, sier Petar Vukicevic til NRK.

Han mener det har vært et «stort press» på både ham selv og forbundene som har vært involvert i saken.

– Både Vidar og Norges Friidrettsforbund står helt fritt til å engasjere meg eller ikke. Det er ikke tvil om at det har vært et stort press på flere parter i denne saken, og de har falt på sin konklusjon. Det får ikke jeg gjort noe med, sier Vukicevic.

– Ingen kan nekte meg å trene barna

Til tross for at både SK Vidar og Norges Friidrettsforbund har lukket døren for Vukicevic, ser ikke gamleklubben Ski IL noen problemer med å reengasjere treneren.

– Jeg mister lønnen fra forbundet, men jeg har fortsatt mulighet til å jobbe som trener. Jeg må se etter andre muligheter, sier Vukicevic, som vil fortsette å trene barna Christina og Vladimir.

– Det er udiskutabelt. Ingen kan nekte meg det.

Påtalenemnda i Norges Idrettsforbund (NIF) valgte å henlegge saken mot Vukicevic på grunn av foreldelsesfristen, men ordlyden både til påtalenemndas leder, Anstein Gjengedal, og den pressemeldingen Antidoping Norge sendte ut, var formet slik at det fortsatt vil hvile en viss mistanke mot Vukicevic.

– De kan selvsagt ikke bevise at epostene ikke har vært manipulert, for de har jo bare hatt papirkopier å forholde seg til. Jeg kan heller ikke bevise noe, for jeg har heller ingen elektronisk dokumentasjon, understreker Vukicevic overfor NTB.

HEKK VUKICEVIC

Petar Vukicevic, her sammen med datteren og hekkeløperen Christina, føler seg satt i gapestokken av friidrettsforbundet.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

– Svekket rettssikkerhet

Petar Vukicevic fikk beskjeden om avgjørelsen i saken mot ham mandag kveld. Nå vil han sette seg ned sammen med advokaten sin og se hva han eventuelt kan gjøre, men trolig er ikke det stort.

– Jeg ser vel på denne saken som over for meg nå, og jeg konstaterer at ingen har funnet noe på meg som tilsier at jeg har vært innblandet i noe som har med doping å gjøre de siste åtte årene.

– Men idretten er på mange måter veldig rar, for jeg blir overlatt til meg selv og må bevise min egen uskyld. Det er ikke lett. Det er så å si umulig, for å si det slik, sier Vukicevic.

Siste nytt

 • Fire nye russere utestengt

  IOC har dopingutestengt fire nye russiske utøvere fra OL på livstid. Den doble gullvinneren fra toer- og firerbob Alexander Zubkov, skøyterløperne Olga Fatkulina og Aleksandr Rumjantsev, og bobkjører Olga Stulneva.

  Olympics Russian Doping Sochi
  Foto: Natacha Pisarenko / AP
 • Strålende laginnsats av Norge

  Kombinertgutta imponerte under hoppdelen av verdenscuprennet i Ruka i dag. Espen Andersen ligger på andreplass etter hopprennet. Jan Schmid og Jørgen Graabak sørget for tre nordmenn blant topp sju før skirennet.

 • Klæbo med suveren seier

  Johannes Høsflot Klæbo knuste verdenseliten og tok en helt suveren seier på sprinten i Ruka. Pål Golberg sørget for dobbelt norsk. Svenske Calle Halfvarsson på tredje.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
Sport i dag
Sport i dag
V-cup hopp: Kvalifisering