Medaljen glapp for Vukicevic

Hekkeløper Christina Vukicevic ble nummer fire etter å ha satt årsbeste på 12,78 i finalen på 100 meter hekk.

Video Christina Vukicevic finale

Se 100 meter hekk-finalen i reprise og intervju med Vukicevic.

Thorkildsen og Vukicevic

Christina fikk en trøstende klem av kjæresten Andreas etter løpet.

Foto: NRK

– Jeg fikk ikke helt den starten som jeg fikk i semifinalen. Jeg burde økt videre, men jeg klarte ikke å holde farten oppe. Jeg er egentlig kjempefornøyd med 4. plass men jeg må få det litt på avstand, sier Vukicevic til NRK etter løpet.

Den norske jenta hadde en middels start fra bane 5, men kom sterkt midt i løpet. Likevel ble hun passert av to jenter i de ytterste banene, og var sjanseløs på de siste 20 meterne.

– Noen må få fjerdeplassen, neste gang blir det pallen. Jeg var så nærme, sier Vukicevic.

Se løpet i reprise og intervju med Vukicevic i vinduet over!

Tyrkiske Nevin Yanit vant på 12,63 og satte tyrkisk rekord. Irske Derval O-Rourke ble toer på 12,65, også det nasjonal rekord, mens tyske Carolin Nytra tok bronsen på 12,68.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Christina Vukicevic i EM-finalen 2010

Christina Vukicevic (nr. 2 fra venstre) satte årsbeste, men medalje ble det ikke.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

Kunne blitt norsk rekord

Den norske rekorden på 12,74, som Vukicevic har satt selv, kunne blitt slått i dag, mener hekke-jenta.

– Jeg har norsk rekord inne, men vindforholdene er ikke helt på min side. Med 0,5 sekundmeter imot er det ikke lett å få tiden lav nok, sier Vukicevic.

Får ros av Steinar Hoen

Den tidligere høydehopperen Steinar Hoen følger EM live for NRK i kveld, og synes Vukicevic gjorde et sterkt løp.

– Christina gjorde en meget god innsats. Hun setter årsbeste når det gjelder som mest, i likhet med Ezinne - og da er det selvfølgelig surt med fjerdeplass, skriver Hoen.

EM-vinneren fra 1994 synes finalen ble annerledes enn hva han hadde trodd.

– Alle de tre foran leverte meget gode prestasjoner, jeg er faktisk litt overrasket at ikke den tyske jenta vant, skriver Hoen.

Hva synes du om Christinas innsats? Si din mening!

Sportsnyheter

Lunde og Stabrun kommenterer fra hotellrommet

Her kommenterer Stabrun Smith og Lunde den norske nedturen fra hotellrommet

NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith har testet positivt på korona og kommenterte derfor torsdagens sprint i Östersund fra hotellrommet. Der fikk de se de norske kvinnene bli fragått i sporet da Marte Olsbu Røiseland ble beste norske på 12. plass.

Siste nytt

 • Ennå usikkerhet rundt Davos-helg

  Den sveitsiske arrangører jobber fremdeles med å sikre at utenlandske utøvere kan delta i verdenscuprennene i langrenn i Davos neste helg.

  Den siste utviklingen i koronapandemien har ført til at Sveits har innført en regel om ti dager karantene om du kommer fra land der omikron-varianten av covid-19 er påvist.

  Norge er et av landene, og i og med at verdenscupsirkuset er på Lillehammer denne helgen, vil ikke verdenscupen kunne bli arrangert om de ikke får unntak fra reglene.

  Fredag ble det klart at neste helgs verdenscuparrangement i alpint i St. Moritz har fått unntaket, men renndirektør Pierre Mignerey i Det internasjonale skiforbundet (FIS) opplyser til NRK at det ikke er tatt noen avgjørelse for rennene i Davos.

  – Myndighetene tar for seg sak for sak og vurderer arrangementenes koronaprotokoll, sier han.

  Tour de ski 2019/20
  Foto: Terje Pedersen
 • Grønt lys for alpinkvinnene

  De lokale myndighetene i St. Moritz har gitt utenlandske utøvere som skal delta i verdenscuprennene i St. Moritz 11.-12. desember tillatelse til å reise inn i Sveits uten å gå i ti dager karantene.

  Det betyr at verdenscuprennene kan gå som planlagt.

  Den siste utviklingen i koronapandemien har ført til at Sveits har innført en regel om ti dager i karantene om du reiser til landet.

  Verdenscup storslalåm
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Mister OL-kvalifisering

  Snowboarderen Ståle Sandbech sliter med ettervirkninger av koronavirus og går glipp av å samle viktige kvalifiseringspoeng til OL kommende helg, skriver VG.

  28-åringen ble smittet av koronaviruset for tre uker siden, men er ennå ikke helt frisk. I helgen er det kvalifiseringsrenn i USA for snowboarderne.

  – Jeg har slitt med forkjølelse etter korona. Det kan hende svakere immunforsvar er årsaken. Jeg vet ikke. Vi fant i alle fall ut at jeg bør være helt frisk før jeg drar hjemmefra, sier Sandbech til avisen.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal