Medaljen glapp for Vukicevic

Hekkeløper Christina Vukicevic ble nummer fire etter å ha satt årsbeste på 12,78 i finalen på 100 meter hekk.

Video Christina Vukicevic finale

Se 100 meter hekk-finalen i reprise og intervju med Vukicevic.

Thorkildsen og Vukicevic

Christina fikk en trøstende klem av kjæresten Andreas etter løpet.

Foto: NRK

– Jeg fikk ikke helt den starten som jeg fikk i semifinalen. Jeg burde økt videre, men jeg klarte ikke å holde farten oppe. Jeg er egentlig kjempefornøyd med 4. plass men jeg må få det litt på avstand, sier Vukicevic til NRK etter løpet.

Den norske jenta hadde en middels start fra bane 5, men kom sterkt midt i løpet. Likevel ble hun passert av to jenter i de ytterste banene, og var sjanseløs på de siste 20 meterne.

– Noen må få fjerdeplassen, neste gang blir det pallen. Jeg var så nærme, sier Vukicevic.

Se løpet i reprise og intervju med Vukicevic i vinduet over!

Tyrkiske Nevin Yanit vant på 12,63 og satte tyrkisk rekord. Irske Derval O-Rourke ble toer på 12,65, også det nasjonal rekord, mens tyske Carolin Nytra tok bronsen på 12,68.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Christina Vukicevic i EM-finalen 2010

Christina Vukicevic (nr. 2 fra venstre) satte årsbeste, men medalje ble det ikke.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

Kunne blitt norsk rekord

Den norske rekorden på 12,74, som Vukicevic har satt selv, kunne blitt slått i dag, mener hekke-jenta.

– Jeg har norsk rekord inne, men vindforholdene er ikke helt på min side. Med 0,5 sekundmeter imot er det ikke lett å få tiden lav nok, sier Vukicevic.

Får ros av Steinar Hoen

Den tidligere høydehopperen Steinar Hoen følger EM live for NRK i kveld, og synes Vukicevic gjorde et sterkt løp.

– Christina gjorde en meget god innsats. Hun setter årsbeste når det gjelder som mest, i likhet med Ezinne - og da er det selvfølgelig surt med fjerdeplass, skriver Hoen.

EM-vinneren fra 1994 synes finalen ble annerledes enn hva han hadde trodd.

– Alle de tre foran leverte meget gode prestasjoner, jeg er faktisk litt overrasket at ikke den tyske jenta vant, skriver Hoen.

Hva synes du om Christinas innsats? Si din mening!

Siste nytt

 • Hevder Ødegaard vil tilbake

  Martin Ødegaard skal foretrekke et utlån fra Real Madrid til Real Sociedad. Drammenserens tidligere klubb er også svært interessert i å hente 22-åringen.

  Det hevder den anerkjente spanske fotballeksperten Guillem Balague overfor BBC.

  – Han ønsker å gå til Real Sociedad, og de ønsker ham. Nå venter de på Real Madrids avgjørelse, sier Balague til den britiske allmennkringkasteren.

  Ødegaard har de siste dagene vært satt i forbindelse med Arsenal, og ifølge den spanske fotballeksperten har også andre Premier League-klubben forhørt seg om nordmannens situasjon.

  Marca var ført ute med å melde at Ødegaard ønsket seg bort på lån.

  I tillegg til Arsenal og Real Sociedad skal Sevilla være interessert i nordmannen.

  Martin Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Fifa truer utbrytergruppe

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) vil ikke under noen omstendighet anerkjenne en egen europeisk superliga. Nå varsles det mulige konsekvenser.

  Fifa-utspillet er et direkte svar på spekulasjonene i media om at enkelte av verdens rikeste og største klubber vurderer å lage sin egen serie uavhengig av verdens største fotballforbund.

  En slik utbrytergruppe vil ikke bli anerkjent av verken dem eller en annen tilsvarende organisasjon, heter det i en pressemelding fra Fifa.

  Fifa sier videre at spillerne risikerer å bli utestengt fra VM-spill om de involverer seg i den nye superligaen.

  Også lederne for de seks øvrige kontinentale fotballforbundene, inkludert Det europeiske fotballforbundet (Uefa), har stilt seg bak utspillet.

  FIFA President Gianni Infantino listens during a public debate with members of the Association of International Sports Press (AIPS) as part of its annual congress on February 3, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP
 • Søkte om totalt 1,3 milliarder

  Idrettsaktører og frivillige organisasjoner søkte om å få dekket drøyt 1,3 milliarder i tapte inntekter gjennom kulturminister Abid Rajas (V) tredje krisepakke.

  Det viser den oppdaterte søkerlisten og nøkkeltall fra Lotteri- og stiftelsestilsynet , som har administrert ordningen. Fristen for å søke utløp 15. januar.

  Totalt kom det inn 6595 søknader. Disse knytter seg til 25.153 ulike arrangementer. I alt har 5891 organisasjoner kommet på banen for å få kompensert tapte inntekter som følge av viruspandemien.

  Den største enkeltsøknaden står Norges Håndballforbund bak. Den lyder på i underkant av 39 millioner kroner og relaterer seg til de økonomiske tapene som følge av at Norge måtte si fra seg sin del av EM-sluttspillet for kvinner før jul. (NTB)

  Pressekonferanse om koronasituasjonen
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal