Hopp til innhold

Vraket stjerne ble Frankrike-helt: – En revansj

Antoine Griezmann (25) kom inn fra benken og headet Frankrike videre i EM.

Antoine Griezmann

HELT: Lille store Griezmann stanget inn den forløsende scoringen.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette var en revansj etter den dårlige kampen jeg gjorde mot Romania, sier Griezmann.

Olivier Giroud

FRANSK FORTVILELSE: Olivier Giroud reagerer på å ha truffet stolpen mot Albania.

Foto: Eddie Keogh / Reuters

Da Griezmann headet inn ledermålet hadde lagkameratene hans stanget og stanget i 90 minutter. Olivier Girouds stolpetreff var det nærmeste Frankrike hadde vært scoring, og tiden var i ferd med å renne ut.

Men så dukket altså den vrakede stjernen opp. Adil Rami la inn fra høyre, og «lille» Griezmann fikk stå helt umarkert i Albania-boksen. Det utnyttet Atlético Madrid-spilleren, som ikke fikk fornyet tillit etter fredagens åpningskamp, til det fulle.

– Hør på lettelsen, kommenterer NRKs ekspert Bengt Eriksen rett etter Frankrikes 1-0-mål.

Vraket flere profiler

Frankrikes kanskje to største profiler før EM ble nemlig vraket til vertsnasjonens andre kamp. Paul Pogba og målscorer Antoine Griezmann måtte starte på benken. Anthony Martial og Kingsley Coman fikk sjansen fra start.

Det funket ikke helt som planlagt.

Franskmennene hadde problemer med å finne ut av Albania, og manager Didier Deschamps tok grep allerede i pausen: Av med Manchester United-spiller Martial - inn med Pogba.

Etter hvert kom altså også Griezmann inn, men én som selvsagt fikk spille hele oppgjøret, var åpningskampens helt Dimitri Payet. Han ble matchvinner mot Romania for fem dager siden. Onsdag kveld fikk han gleden av å sette spikeren i kista mot Albania.

– Albania spilte med hjertet i dag, og det var innbytterne våre som utgjorde forskjellen, sier landslagssjef Didier Deschamps ifølgeTF1.

– Payet er blitt mer konsekvent. Han har alltid hatt evnene og mye selvtillit, sier sjefen på pressekonferansen.

LES OGSÅ: Payets utrolige skuddfot: – Jeg kan feire før ballen går inn

Det tok sin tid før Frankrike klarte å treffe målmaskene, men da klarte de å gjøre to ganger på kort tid. Og det på overtid.

– Tålmodighetsprøve

Albania gjorde mye riktig i Marseille. Frankrikes stjerner ble åpenbart mer og mer utålmodige, og de oste frustrasjon underveis.

– Tålmodighetsprøver må Frankrike være godt forberedt på, som verstnasjon og én av favorittene, sa NRK-ekspert Eriksen i den første omgangen.

Tålmodighet ble nøkkelen, og takket være to sene scoringer har Frankrike nå full pott, og er det første laget som er videre til åttendedelsfinalen.

– Vi vet at hver kamp er vanskelig. Vi vet vi må kjempe helt til siste slutt, fordi motstanderne våre har forsvart seg bra. Nå er vi videre og vi vil sikre førsteplassen i Lille, sier Griezmann, ifølge beIn Sport.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal