NRK Meny
Normal

Vraket som spiss

Solveig Gulbrandsen blir vraket som midtspiss mot Brasil.

Solveig Gulbrandsen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Solveig Gulbrandsen skulle i år omskoleres fra midtbanespiller til spiss på landslaget.

Gulbrandsen fikk to mesterskapskamper, før hun i morgen blir vraket som midtspiss. Da blir hun skjøvet ut på kanten til fordel for Lindy Melissa Wiik.

Dette blir en helt ny posisjon for Gulbrandsen, som da har spilt på tre forskjellige plasser i løpet av ni måneder på landslaget. Noe hun etter treningen i går ikke var særlig begeistret for.

- En playmaker

- Jeg liker å spille gjennom andre spillere, så jeg er nok mer en playmaker, sier Gulbrandsen til NRK.

- Hvis du skulle ta ut laget, hadde du da spilt på midtbanen?

- De har gjort en så god jobb de som spiller der i dag, de har gjort et kjempemesterskap. Så jeg skal gjøre en god jobb på venstrekanten, svarer Gulbrandsen diplomatisk.

Bjarne Berntsen begrunner byttet med at hun har andre styrker som kan komme til sin rett mot Brasil.

- Vi ønsker å bruke henne på kanten slik at hun kan utnytte sin store styrke, som er å utfordre et forsvar. Men vi kan veksle litt mellom Solveig (Gulbrandsen) og Melissa (Wiik) på hvem som skal spille midtspiss underveis, sier Berntsen.

Les også: – Vi kan slå Brasil

Flere bytter

Formasjonstreningen viste også at Marita Skammelsrud Lund får sin OL-debut på høyrebacken til fordel for Trine Rønning, som startet mot Japan.

Og selv om Berntsen ikke offentliggjør laget før en time før avspark, bekreftet han overfor NRK at formasjonstreningen i dag viste startelleveren mot Brasil.

- Spillerne får alltid vite laget dagen før. Men selv om jeg ikke gir laget til den internasjonale pressen før like før kamp, så skjønner vel dere som var her i dag hvem vi har tenkt å starte med i morgen, smilte Berntsen.

Dermed vil Norge starte med følgende lag mot Brasil:

Erika Skarbø - Marita Skammelsrud Lund, Marit Fiane Christensen, Ane Stangeland Horpestad., Gunhild Følstad - Marie Knutsen, Ingvild Stensland, Lene Storløkken - Solveig Gulbrandsen, Melissa Wiik, Leni Larsen Kaurin.

Les også: En ny bragd mot Brasil?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal