NRK Meny
Normal

Vraket skytternes OL-kandidat

Olympiatoppen vraket skytteren forbundet mente var best.

Ingrid Stubsjøen
Foto: Privat

I dag ble det tatt ut fem skyttere til OL. Norges Skytterforbund hadde innstilt Ingrid Stubsjøen som en av de fem, men Olympiatoppen mente Kristina Vestveit var bedre kvalifisert til OL og valgte henne i stedet.

Én gang

Etter det NRK har brakt på det rene, har det kun skjedd én gang før at Olympiatoppen har overstyrt en innstilling fra et særforbund i OL-uttaket.

Det skjedde før OL i Barcelona i 1992 da seileren Karianne Eikeland ble vraket i Europajolle til fordel for Linda Andersen. Andersen tok for øvrig OL-gull.

Fikk ikke ny sjanse

Etter at Olympiatoppen i forrige uke sendte innstillingen tilbake til Norges Skytterforbund, ble det spekulert i om OL-veteran Harald Stenvaag, som forbundet ikke hadde innstilt, skulle få en ny sjanse til å komme seg til sitt syvende OL.

Det skjedde altså ikke.

Følgende skyttere er tatt ut til OL:

Are Hansen, Vebjørn Berg, Espen Berg-Knutsen, Gyda E. Olssen og Kristina Vestveit.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag