Vraket skytternes OL-kandidat

Olympiatoppen vraket skytteren forbundet mente var best.

Ingrid Stubsjøen
Foto: Privat

I dag ble det tatt ut fem skyttere til OL. Norges Skytterforbund hadde innstilt Ingrid Stubsjøen som en av de fem, men Olympiatoppen mente Kristina Vestveit var bedre kvalifisert til OL og valgte henne i stedet.

Én gang

Etter det NRK har brakt på det rene, har det kun skjedd én gang før at Olympiatoppen har overstyrt en innstilling fra et særforbund i OL-uttaket.

Det skjedde før OL i Barcelona i 1992 da seileren Karianne Eikeland ble vraket i Europajolle til fordel for Linda Andersen. Andersen tok for øvrig OL-gull.

Fikk ikke ny sjanse

Etter at Olympiatoppen i forrige uke sendte innstillingen tilbake til Norges Skytterforbund, ble det spekulert i om OL-veteran Harald Stenvaag, som forbundet ikke hadde innstilt, skulle få en ny sjanse til å komme seg til sitt syvende OL.

Det skjedde altså ikke.

Følgende skyttere er tatt ut til OL:

Are Hansen, Vebjørn Berg, Espen Berg-Knutsen, Gyda E. Olssen og Kristina Vestveit.

Siste nytt

 • Carlsen slo Giri etter drama

  Magnus Carlsen vant den første av finalerundene i Chess Masters. Nordmannen avgjorde etter imponerende spill i siste lynsjakkparti, men ikke uten dramatikk.

  For i det andre lynsjakkpartiet mellom Carlsen og Giri røk nettverksforbindelsen til Carlsen. Heldigvis var avbruddet av det korte slaget.

  Like etter dro Carlsen det i land etter sterkt spill i tredje lynsjakkparti. Finalen spilles over tre dager.

  Magnus Carlsen klar for kvartfinale
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Vant uten å imponere

  Lillestrøm gjorde det de måtte mot Grorud under seriepremieren i 1. divisjon. Lillestrøm vant 1-0 og scoringen kom ved Fredrik Krogstad.

  Også Tromsø og Ranheim vant sine kamper i 1. divisjon.

  Fredrik Krogstad scoret målet for Lillestrøm.
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen
 • God runde av Hovland

  Viktor Hovland gikk nok en flott runde under andre dag av Rocket Mortgage Classic i Detroit. Nordmannen endte dagen med 67 slag, fem under par. Dermed er han åtte under par totalt og på en foreløpig delt 14. plass, tre slag bak ledende Seamus Power og Matthew Wolff, Bryson DeChambeau og Mark Hubbard.

  Kristoffer Ventura begynner sin andre runde kl. 20.00. Også han gikk første runde tre under par.

  Hovland under Rocket Mortgage fredag.
  Foto: Leon Halip / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal