NRK Meny
Normal

– De vil ikke at jeg skal vinne tre år på rad

VAL SENALES (NRK): To år på rad har Pål Golberg vunnet på hjemmebane. I år stiller han ikke engang til start på Lillehammer.

Pål Golberg

SEIERSVANT: Det pleier å bli seier for Pål Golberg på Lillehammer. Det blir det ikke denne sesongen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

25-åringen fra Gol har bodd på Lillehammer i ni år. To år på rad har han også vist at hjemmebane kan være en fordel.

I 2013 vant han 15 km klassisk i verdenscupen på Lillehammer. I 2014 fulgte han opp med seier på sprinten i fristil.

Men når verdenseliten samles på Lillehammer 5.-6. desember i år, er Pål Golberg et helt annet sted.

– De presterte å lage en ny konkurranse. De ville ikke at jeg skulle vinne tre år på rad, sier Golberg til NRK med et skjevt smil.

Dropper Tour de Ski

Den individuelle konkurransen på Lillehammer i år, er 30 km fellesstart med skibytte.

– Der havner jeg i bakleksa. Det må jeg erkjenne. Så da reiser jeg heller til høyden etter Kuusamo, for å forberede meg til Davos, sier Golberg.

At konkurranseprogrammet på Lillehammer er endret, har naturligvis ingenting med Golberg å gjøre. Likevel er det kjedelig å ikke ha noe i et verdenscuprenn på hjemmebane å gjøre.

– Det hadde vært gøy å gå, fastslår han.

At Golberg prioriterer høydesamling foran renn på hjemmebane, er samtidig et synlig bevis på at han viderefører tankegangen fra i fjor: Han gjør tøffe prioriteringer for å lykkes i utvalgte renn.

Derfor står han også mest sannsynlig over Tour de Ski for andre år på rad.

– De viktigste rennene for meg er 10 km klassisk i Falun og 15-kilometeren i NM. Og forhåpentligvis vil jeg være på topp mot slutten av sesongen, under touren i Canada, sier han.

«Glemmer» sesongen

Sist sesong fikk Golberg dårlig betalt for den kyniske satsingen. Alt handlet om sprinten under VM i Falun. Men den klarte han aldri å kvalifisere seg for.

Derfor tenker han allerede nå på VM i Lahti i 2017.

– Jeg tar meg mange ganger i å glemme den sesongen som kommer nå. Det er ikke helt bra, men VM i Lahti er min mulighet. Da er det 15 km klassisk. Det er min distanse. Da har jeg lyst til å være på topp, fastslår Pål Golberg.

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal